TexMex: tortilla’s met crispy vis en tomatensalsa

8 mei 2017 | Avondeten

Vorige week vertelde ik jullie al dat ik ook dit jaar weer meedeed aan de TexMexchallenge van Francesca Kookt en Santa Maria. Ik maakte daarvoor de afgelopen weken al deze heerlijke tortillataart Deze keer is het de beurt aan een ander gerecht: deze tortilla’s met crispy vis en tomatensalsa. Een heerlijk lentegerechtje, dat je met je eetgezelschap aan tafel in elkaar kunt zetten. Mijn favoriete manier van eten voorschotelen aan gasten 😉

Voor dit gerechtje gebruikte ik maar liefst drie ingredienten die ik voor Santa Maria uit mocht proberen: de whole wheat-tortilla’s, de Ranchdip en de mix voor Crispy chicken. En ik moet iets bekennen. Na het testen van die laatste twee ingredienten weet ik weer wat beter waarom ik zo hamer op koken zonder pakjes en zakjes. Ik vond de mixen namelijk lekker, maar heel.erg.zout. En het grote nadeel van zoute spullen is dat je ze nauwelijks minder zout kunt krijgen. In tegenstelling tot zoutloze producten, die je naar eigen inzicht van zout kunt voorzien. Uiteindelijk besloot ik de Ranchdip ‘aan te lengen’ met extra yoghurt. Je maakt deze dip namelijk met de helft van het zakje en 125 gram creme fraiche. Ik deed er minimaal dezelfde hoeveelheid yoghurt bij. De crispy-chickenmix was prima gekruid en eenmaal op de vis was het ook best lekker. Alleen dus heel erg zout.

texmex27

Ik kan me voorstellen dat dat jullie helemaal niets zegt en dat ik de zeurpiet in het geheel ben 🙂 Ik ben nu eenmaal gewend om met kruiden zonder zout te werken en zelf zout toe te voegen. Ik weet nu weer waarom ik dat zo fijn vind 🙂 En voor iedereen die wat minder pietluttig is dan ik, heb ik het recept hieronder gewoon opgeschreven met de twee zakjes. Want uiteindelijk was dit een heel lekkere maaltijd. Enjoy!

tortilla's met crispy vis

Wat heb je nodig voor tortilla’s met crispy vis voor 4 personen?

 • 8 tortilla’s – medium
 • 400 – 500 gram stevige witvis (ik gebruikte pangasiusfilet)
 • 1 zakje Crispy chicken van Santa Maria
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 4 tomaten, in kleine blokjes
 • 1 rode ui, fijngesneden
 • scheutje wittewijnazijn
 • 1/2 pepertje, fijngesneden
 • 1 krop romainesla
 • flinke bos koriander
 • 2 limoenen
 • eventueel: nachochips
 • creme fraiche of Ranchdip van Santa Maria

Ook nodig:

 • bakpapier
 • oven

tortilla's met crispy vis

Hoe maak je deze lekkere TexMex-tortilla’s?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Maak allereerst de salsa. Doe de tomaten, de rode ui en het pepertje in een kom. Voeg er een scheutje wittewijnazijn bij en zet de salsa even weg. De wittewijnazijn zorgt ervoor dat de smaak van de ui wat afzwakt, waardoor je salsa minder scherp – en daardoor lekkerder – smaakt. Eten er trouwens mensen of kinderen mee die niet van pittig eten houden? Dan kun je het pepertje ook weglaten.

3. Snijd de visfilet dan in redelijk grote stukken: ongeveer 3 bij 4 centimeter. Tijdens het bakken krimpen ze nog wat.

4. Maak vervolgens de crispy-chickenmix klaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

5. Doe de vis bij de mix en zorg dat alle stukjes bekleed zijn met kruim.

6. Leg de stukken vis op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat voor 5 minuten in de oven.

Tortilla's met crispy vis

7. Was in de tussentijd de sla en snijd de koriander.

8. Voeg een handje koriander toe aan de tomatensalsa en breng deze op smaak met peper en zout. Verwarm ook de tortilla’s in een pan of in de magnetron.

9. Roep iedereen aan tafel: zodra de vis warm is, kan de maaltijd beginnen!

Zet de tomatensalsa, de stukjes kip, de sla, de nachochips en de creme fraiche allemaal gezellig op tafel en laat je gezelschap aan tafel de tortilla’s in elkaar zetten. Gegarandeerd feest!

texmex24

texmex225

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen