JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
25
Shares
0
0
25
0
0

tjaptjoyN1

Al voordat ik stopte met het eten van vlees, bestelde ik bij de plaatselijke Chinees vaak tjap tjoy (en babi bangang, jammie!). Niet alleen omdat ik het erg lekker vond, maar ook omdat ik dan het idee had dat ik nog iets gezonds at. Eigenlijk maakte ik het nooit eerder zelf. Tot kort geleden, ik hoorde van iemand dat tjap tjoy heel makkelijk te maken is en dat verbaasde me. Tijd dus om me erin te verdiepen. En wat bleek? Tjap tjoy heb je in een vloek en een zucht op tafel staan, zelfs binnen 15 minuten. De ‘lastigheid’ zit ‘m alleen in het kleinsnijden van de verschillende ingrediënten. That’s all.

Tjap tjoy betekent letterlijk vertaald gemengde groenten, wat betekent dat je er alle soorten groenten (mits kleingesneden) in kunt verwerken. Bij de meeste Chinese afhaalrestaurants wordt er nog kip of garnalen aan toegevoegd, in het originele recept horen die eigenlijk niet. Ik maakte wel een versie met garnalen, omdat ik dat zo eens in de tijd gewoon erg lekker vind. Je kunt voor je eigen versie onderstaande ingrediëntenlijst aanhouden, maar ook andere groenten toevoegen of bepaalde groenten weglaten. Maak lekker je eigen versie! Kip toevoegen kan ook, die zou ik van tevoren dan wel bijna gaar bakken. Enjoy!

tjaptjoyN5

Wat heb je nodig om deze heerlijke tjap tjoy te maken voor 2 personen?

  • 200 – 300 gram garnalen (ik gebruikte de rauwe en ongepelde diepvriesvariant van de AH)\
  • 200 gram rijst
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 100 gram wortel, in dunne reepjes gesneden
  • 1/2 komkommer, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes gesneden
  • 1 handje tauge
  • 1 ui, dunne halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 theelepels witte suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 300 ml groente- of visbouillon (geen vega of pescotariër ? Gebruik dan kippenbouillon)
  • eventueel: blikje bamboescheuten

tjaptjoyN2

Hoe maak je deze heerlijke tjap tjoy?

1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. De tjap tjoy is zo snel klaar, dat je dat kunt doen voordat je de tjap tjoy zelf gaat maken. Laat de rijst zonder deksel erop uitstomen.

2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak daarin de paprika’s en de knoflook ongeveer 30 seconden. Voeg dan de ui en wortel toe en roerbak deze mix ook 30 seconden. Voeg dan de komkommer (en eventueel de bamboescheuten) erbij en roerbak ongeveer 1 minuut.

3. Voeg vervolgens de suiker, de sojasaus, de maizena, de bouillon en wat peper en zout door de groentemix. Meng dit goed door elkaar. Laat 3 -5 minuten doorbakken, je zult zien dat de saus steeds iets dikker wordt.

4. Voeg, als je rauwe garnalen gebruikt, de garnalen de laatste 3 minuten toe. Gebruik je al gekookte garnalen? Voeg ze dan toe met de taugé in de laatste minuut toe.

Serveer de tjap tjoy meteen met de rijst.

tjaptjoyN3tjaptjoyN4

0
0
25
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groenten
  • rijst
Vorige artikel
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Eggs devaux

Lees verder
Volgende artikel
Piece of Cake Den Hoorn
  • Delft

JoorKitchen ontdekt…. Piece of Cake Delft

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.