JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
0
3K
  • Avondeten

Tjap tjoy met garnalen

  • 18 april 2017
  • Geen reacties
Total
20
Shares
0
0
20
0
0

tjaptjoyN1

Al voordat ik stopte met het eten van vlees, bestelde ik bij de plaatselijke Chinees vaak tjap tjoy (en babi bangang, jammie!). Niet alleen omdat ik het erg lekker vond, maar ook omdat ik dan het idee had dat ik nog iets gezonds at. Eigenlijk maakte ik het nooit eerder zelf. Tot kort geleden, ik hoorde van iemand dat tjap tjoy heel makkelijk te maken is en dat verbaasde me. Tijd dus om me erin te verdiepen. En wat bleek? Tjap tjoy heb je in een vloek en een zucht op tafel staan, zelfs binnen 15 minuten. De ‘lastigheid’ zit ‘m alleen in het kleinsnijden van de verschillende ingrediënten. That’s all.

Tjap tjoy betekent letterlijk vertaald gemengde groenten, wat betekent dat je er alle soorten groenten (mits kleingesneden) in kunt verwerken. Bij de meeste Chinese afhaalrestaurants wordt er nog kip of garnalen aan toegevoegd, in het originele recept horen die eigenlijk niet. Ik maakte wel een versie met garnalen, omdat ik dat zo eens in de tijd gewoon erg lekker vind. Je kunt voor je eigen versie onderstaande ingrediëntenlijst aanhouden, maar ook andere groenten toevoegen of bepaalde groenten weglaten. Maak lekker je eigen versie! Kip toevoegen kan ook, die zou ik van tevoren dan wel bijna gaar bakken. Enjoy!

tjaptjoyN5

Wat heb je nodig om deze heerlijke tjap tjoy te maken voor 2 personen?

  • 200 – 300 gram garnalen (ik gebruikte de rauwe en ongepelde diepvriesvariant van de AH)\
  • 200 gram rijst
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 100 gram wortel, in dunne reepjes gesneden
  • 1/2 komkommer, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes gesneden
  • 1 handje tauge
  • 1 ui, dunne halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 theelepels witte suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 300 ml groente- of visbouillon (geen vega of pescotariër ? Gebruik dan kippenbouillon)
  • eventueel: blikje bamboescheuten

tjaptjoyN2

Hoe maak je deze heerlijke tjap tjoy?

1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. De tjap tjoy is zo snel klaar, dat je dat kunt doen voordat je de tjap tjoy zelf gaat maken. Laat de rijst zonder deksel erop uitstomen.

2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak daarin de paprika’s en de knoflook ongeveer 30 seconden. Voeg dan de ui en wortel toe en roerbak deze mix ook 30 seconden. Voeg dan de komkommer (en eventueel de bamboescheuten) erbij en roerbak ongeveer 1 minuut.

3. Voeg vervolgens de suiker, de sojasaus, de maizena, de bouillon en wat peper en zout door de groentemix. Meng dit goed door elkaar. Laat 3 -5 minuten doorbakken, je zult zien dat de saus steeds iets dikker wordt.

4. Voeg, als je rauwe garnalen gebruikt, de garnalen de laatste 3 minuten toe. Gebruik je al gekookte garnalen? Voeg ze dan toe met de taugé in de laatste minuut toe.

Serveer de tjap tjoy meteen met de rijst.

tjaptjoyN3tjaptjoyN4

0
0
20
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groenten
  • rijst
Vorige artikel
tortizza met champignons
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Tortizza met spinaziespread en champignons

  • 6 april 2017
Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Tortillataart (vegetarisch)

  • 3 mei 2017
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Vegetarisch

Venkel-grapefruitsalade met geitenkaas, avocado en Limoncello-azijn van Oil & Vinegar

  • 30 maart 2021
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Jurgens anti-katerlunch: snelle kip-kerrie op een broodje met banaan

  • 23 maart 2021
Pizza van naan met tonijn, mais en paprika
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch

Pizza van naan met tonijn, mais en paprika

  • 16 maart 2021
Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Toast met bruin gebakken champignons, aïoli en dragon

  • 9 maart 2021
Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Makkelijke wortel-kokossoep met pompoenpitten

  • 4 maart 2021
Pita's met krokant gebakken aubergine en sriracharoom
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

  • 2 maart 2021
Snelle wok met miso, champignons en garnalen
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Snelle wok met miso, champignons en garnalen

  • 25 februari 2021
snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

  • 23 februari 2021

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IT TAKES A VILLAGE... WHERE'S MY VILLAGE?| Oh jee! Ik heb alweer te lang niets gepost op mijn feed. Het was even wat stiller hier en dat komt niet alleen omdat we allemaal 2 weken ziek zijn geweest door 1 of ander verkoudheidsvirus waardoor alle 18 kindjes en alle leidsters van het KDV ziek werden 🙈 (en allemaal getest en negatief bevonden btw). Wat voelden we ons geïsoleerd de afgelopen weken, met zn allen verplicht thuis.⁠ 165 65
ETON MESS | Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen 😁⁠ 116 20
PASEN! | Jeetje, ik ben er nog niet aan gewend dat de tijd zó snel kan gaan als je kleine kindjes hebt 🙈 Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we (en jullie denk ik ook) Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je (jep, laten we het positief houden 😄 )⁠ 110 24
JURGENS ANTI-KATERLUNCH | Op dit moment hebben we absoluut geen wild leven. Lees: we zijn blij als we om 7 uur op de bank kunnen ploffen met een bord (opgewarmd) eten en een koude thee. Weinig rock & roll hier 🙈⁠ 134 19
VIJGENTAART MET GEITENKAAS | Laatst werd me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor recepten op mijn blog. De meeste recepten op mijn blog, zo ongeveer 99 procent 😉, bedenk en ontwikkel ik zelf. Van tevoren heb ik ongeveer een idee welke ingrediënten ik ga gebruiken en ik vind vaak nog iets in de koelkast of voorraadkast en zo ontstaan de meeste recepten. De ene keer heel succesvol, soms ook best behoorlijk smerig. Wees gerust, alleen als ze lekker genoeg zijn, krijgen ze een plekje tussen de rest van mijn recepten op het blog 😉⁠ 142 15
NAANPIZZA (RECEPT IN TEKST!) | Tijd voor een nieuw snel recept dat je kunt maken voor de lunch of als makkelijk avondeten. Ik ben fan van dit soort recepten, maar dat weten jullie inmiddels. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik niet zo vaak met paprika kook. Op de een of andere manier zit deze groente niet snel in mijn hoofd als ik iets ga maken. Stom, want het is een multi-veelzijdige groente die ook nog eens lekker kleurt op je bord. Tijd dus voor deze heerlijke en makkelijke pizza van naan met tonijn, mais en paprika. Want deze wil je proeven, geloof mij 😄⁠ 152 30
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?