JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
10
Shares
0
0
10
0
0

‘De man’ en ik zijn alweer een tijd terug van vakantie. Hoewel, nog geen twee weken geleden zaten we met onze voeten in een koud bergriviertje terwijl onze gezichten door de warme zon bijna verbrandden. Wat lijkt het alweer lang geleden. Het verbaast me iedere keer weer hoe snel het vakantiegevoel weg is en hoe lang de vakantiekilo’s je nog in de weg blijven zitten. Oneerlijk eigenlijk, beter zou het zijn als het omgekeerde het geval was.

Niet dat we heel gek gedaan hebben hoor, in Frankrijk en het is helemaal niet zo dat we tonnetjerond zijn teruggekomen. Maar warm weer, bijkomen door uit te slapen en uit te rusten en proberen om zoveel mogelijk lekker Frans eten te eten, draagt natuurlijk niet bij aan een strakke body. Nu heb ik nog nooit echt last gehad van een zeer sportief uiterlijk (;-) ), maar ik merk het toch iedere keer weer als ik van vakantie terugkom: mijn conditie is slechter en ik zit wat beter in de slappe was, om het zo maar te zeggen. Dus ook dit jaar probeer ik na de vakantie het vakantiegevoel te behouden en de vakantiekilo’s te bestrijden.

Een van de recepten die ik daarom bedacht afgelopen week, was deze pizzatortilla. Een tortilla van zoete aardappel, courgette en de typische caprese-ingredienten: mozzarella, cherrytomaatjes en basilicum. Het resultaat was eigenlijk best verrassend en lekker. Daarom vandaag voor jullie op het blog. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze supergezonde tortilla te maken voor 2 – 3 personen?

* 2 zoete, middelgrote zoete aardappels, in dunne plakjes
* 1/2 (gele) courgette, in dunne plakjes
* stuk of 10 cherrytomaatjes
* 1 bolletje mozzarella
* 1 bakje basilicum (15 gram)
* 1 bosuitje, in stukjes gesneden
* 4 eieren
* 100 ml (light)room – optioneel
* peper en zout

Hoe maak je deze lekkere zomerse tortilla?

Start met het schillen van de zoete aardappels. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Doe de eieren in een grote kom en klop ze los. Je kunt eventueel 100 ml (light)room toevoegen als je van een zachte omelet houdt. Ik doe dat altijd wel, maar als je een extra gezonde omelet wilt, kun je dat beter niet doen. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg nu de (afgekoelde) schijfjes zoete aardappel, de courgette en het bosuitje toe aan de eieren en roer goed door. Zorg dat alle ingrediënten een laagje ei hebben.

Zet een (hapjes)pan op het vuur en verwarm wat olie. Schenk dan de courgette-aardappel-eimix rustig in de pan en verdeel alles zo dat je een egale omelet krijgt. Zet de cherrytomaatjes op strategische plekken tussen de mix.

Doe een deksel op de pan en laat de omelet op zacht vuur ongeveer 20 minuten zachtjes bakken. Voeg dan de mozzarella toe door deze in stukken te scheuren en te verdelen over de tortilla. Doe vervolgens de deksel weer op de pan. Laat nog 5 -10 minuten zachtjes stoven totdat de tortilla gaar en de mozzarella gesmolten is.

Serveer de tortilla met de blaadjes basilicum.

DSC_5631DSC_5634

0
0
10
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • aardappel
  • mozzarella
  • tortilla
Vorige artikel
  • Avondeten

Zelf flatbread maken

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Zelf semi-zongedroogde tomaatjes maken

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

1 reactie
  1. Maya schreef:
    16 januari 2020 om 7:13 pm

    Vraagje. In het recept staat: Voeg nu de (afgekoelde) schijfjes zoete aardappel enz. Ik zie echter nergens staan wat je met de aardappels doet voor je ze toevoegt.
    Vriendelijke groet Maya

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 135 13
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.