Tortilla van zoete aardappel, courgette en mozzarella

4 aug 2015 | Avondeten

‘De man’ en ik zijn alweer een tijd terug van vakantie. Hoewel, nog geen twee weken geleden zaten we met onze voeten in een koud bergriviertje terwijl onze gezichten door de warme zon bijna verbrandden. Wat lijkt het alweer lang geleden. Het verbaast me iedere keer weer hoe snel het vakantiegevoel weg is en hoe lang de vakantiekilo’s je nog in de weg blijven zitten. Oneerlijk eigenlijk, beter zou het zijn als het omgekeerde het geval was.

Niet dat we heel gek gedaan hebben hoor, in Frankrijk en het is helemaal niet zo dat we tonnetjerond zijn teruggekomen. Maar warm weer, bijkomen door uit te slapen en uit te rusten en proberen om zoveel mogelijk lekker Frans eten te eten, draagt natuurlijk niet bij aan een strakke body. Nu heb ik nog nooit echt last gehad van een zeer sportief uiterlijk (;-) ), maar ik merk het toch iedere keer weer als ik van vakantie terugkom: mijn conditie is slechter en ik zit wat beter in de slappe was, om het zo maar te zeggen. Dus ook dit jaar probeer ik na de vakantie het vakantiegevoel te behouden en de vakantiekilo’s te bestrijden.

Een van de recepten die ik daarom bedacht afgelopen week, was deze pizzatortilla. Een tortilla van zoete aardappel, courgette en de typische caprese-ingredienten: mozzarella, cherrytomaatjes en basilicum. Het resultaat was eigenlijk best verrassend en lekker. Daarom vandaag voor jullie op het blog. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze supergezonde tortilla te maken voor 2 – 3 personen?

* 2 zoete, middelgrote zoete aardappels, in dunne plakjes
* 1/2 (gele) courgette, in dunne plakjes
* stuk of 10 cherrytomaatjes
* 1 bolletje mozzarella
* 1 bakje basilicum (15 gram)
* 1 bosuitje, in stukjes gesneden
* 4 eieren
* 100 ml (light)room – optioneel
* peper en zout

Hoe maak je deze lekkere zomerse tortilla?

Start met het schillen van de zoete aardappels. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Doe de eieren in een grote kom en klop ze los. Je kunt eventueel 100 ml (light)room toevoegen als je van een zachte omelet houdt. Ik doe dat altijd wel, maar als je een extra gezonde omelet wilt, kun je dat beter niet doen. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg nu de (afgekoelde) schijfjes zoete aardappel, de courgette en het bosuitje toe aan de eieren en roer goed door. Zorg dat alle ingrediënten een laagje ei hebben.

Zet een (hapjes)pan op het vuur en verwarm wat olie. Schenk dan de courgette-aardappel-eimix rustig in de pan en verdeel alles zo dat je een egale omelet krijgt. Zet de cherrytomaatjes op strategische plekken tussen de mix.

Doe een deksel op de pan en laat de omelet op zacht vuur ongeveer 20 minuten zachtjes bakken. Voeg dan de mozzarella toe door deze in stukken te scheuren en te verdelen over de tortilla. Doe vervolgens de deksel weer op de pan. Laat nog 5 -10 minuten zachtjes stoven totdat de tortilla gaar en de mozzarella gesmolten is.

Serveer de tortilla met de blaadjes basilicum.

DSC_5631DSC_5634

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

1 Reactie

  1. Maya

    Vraagje. In het recept staat: Voeg nu de (afgekoelde) schijfjes zoete aardappel enz. Ik zie echter nergens staan wat je met de aardappels doet voor je ze toevoegt.
    Vriendelijke groet Maya

Een reactie versturen