Tortilla’s met garnalen en zomersalsa

1 nov 2016 | Avondeten

Er zijn niet al te veel recepten die ik vaker dan twee of drie keer maak. Daarvoor ben ik te nieuwsgierig naar andere recepten en smaakcombinaties. Toch zijn er op mijn blog al wat recepten langsgekomen die wat regelmatiger bij ons op tafel staan. Vaak zijn dat de makkelijke, maar toch ook bijzondere recepten die snel op tafel staan, maar die niet standaard zijn. Een van de recepten die bij ons een paar keer per jaar op tafel staat, stond echter nog niet op het blog. Deze tortilla’s met garnalen en zomersalsa is een van mijn lievelingsrecepten. De pittige salsa, de smaakvolle garnalen en de zachtheid van de tortilla’s, I love it.

Het oorspronkelijke recept is afkomstig uit het tijdschrift Delicious, maar ik heb dat op punten aangepast. Niet veel, want het oorspronkelijke recept was al heerlijk. Ik voegde er nog de crunch van tacochips aan toe en de zurigheid van de crème fraiche. Een heerlijk zomers gerecht, dat ook prima te eten is in de winter (ik spreek uit ervaring). Enjoy!

Tortilla met garnalen

Wat heb je nodig voor deze heerlijke tortilla’s voor 2 personen?

  • 4 tortilla’s
  • 500 gram rauwe garnalen (wij gebruiken altijd de bevroren, rauwe garnalen van de AH)
  • rasp en sap van 1/2 limoen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gember, geraspt
  • 1/2 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/2 bak koriander, fijngesneden
  • klein blikje maïskorrels
  • 1 avocado, in stukjes
  • 1 klein blikje zwarte bonen of kidneybonen
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • 1 tomaat, in kleine stukjes
  • 1/2 rode peper, fijngesneden en zaadjes eruitgehaald
  • 1 bekertje creme fraiche
  • tacochips naturel
  • olijfolie

Tortilla met garnalen

Hoe maak je deze heerlijk zomerse tortilla’s?

1. Start met het maken van de marinade voor de garnalen. Doe dat door in een kom de limoenrasp, de knoflook, de gember, de komijnpoeder en de chilipoeder te mengen met 2 eetlepels olijfolie. Schep de helft van de koriander er vervolgens door en breng op smaak met peper en zout. Voeg de (ontdooide) garnalen toe, roer goed door en laat een tijdje staan.

2. Maak nu de salsa door in een tweede kom de (uitgelekte) mais te mengen met de (uitgelekte) zwarte bonen, de avocado, de ui, de tomaat, de rode peper en de rest van de koriander. Breng ook deze mix op smaak met peper en zout en voeg 1 eetlepel olie toe. Meng goed door. Afhankelijk van waar ik die avond zin in heb, prak ik het goedje nog een beetje of juist niet. Vooral de avocado een beetje tot moes prakken is erg lekker in deze combi.

3. Zet een grilpan op het vuur en verwarm deze voor. Je kunt nu twee dingen doen: eerst de garnalen en dan de tortilla’s verwarmen of andersom. Wij starten meestal met de tortilla’s, zodat deze niet een garnalensmaak krijgen. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met wat olijfolie en laat ze op de grilpan grillen totdat ze een mooi grilstreepje hebben aan beide kanten. Leg de tortilla’s weg totdat je ze gaat gebruiken.

4. Gril nu de garnalen 1 minuut per kant totdat ze warm en roze zijn.

5. Je kunt nu de tortilla’s op gaan maken. Dat doe je door op de tortilla’s (op 1/3 van de onderkant en in het midden van de tortilla) 1 of 2 flinke eetlepels salsa te leggen. Hierop leg je 3 of 4 garnalen en ernaast verdeel je een eetlepel crème fraiche. Verkruimel over het geheel nog enkele tacochips, bestrooi de tortilla’s nog met wat koriander en rol dan de tortilla op. Doe dit ook bij de andere tortilla’s.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen