JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Ik heb nu wat gaafs ontdekt: de tortizza! Een pizza gemaakt van een tortilla, met erbovenop allerlei lekkere dingen die je ook op een pizza zou kunnen stoppen. Snel, simpel en heel erg lekker. Je kunt er de simpele Margeritha-variant van maken, of gaan voor een wat minder traditionele variant.
Dat laatste deed ik: ik maakte een avocadomousse als bodem in plaats van tomatensaus en gebruikte geraspte courgette als een soort kaas. Het resultaat van dit experiment was onverwacht lekker, vandaar ook dat ik het recept voor deze heerlijke tortizza’s graag met jullie deel. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor dit lekkere gerecht voor 2 personen?

* 4 medium tortilla’s
* 2 avocado’s
* 1 eetlepel zure room
* 1/2 courgette
* 1/2 rode ui, gesnipperd
* 1 bol mozzarella
* 100 gram gerookte zalm
* peper en zout

Hoe maak je deze heerlijke tortizza’s?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal het vruchtvlees van de avocado’s uit de schil en mix het vruchtvlees met de eetlepel zure room, met wat peper en zout in een keukenmachine tot een gladde massa. Check de smaak en voeg eventueel wat peper of zout toe.

Rasp de courgette grof. Smeer de tortilla’s vervolgens in met de avocadoroom en strooi er de courgetterasp overheen. Snijd de mozzarella in 12 plakken en verdeel deze plakjes over de tortilla’s. Verdeel hier weer de rode ui over. Bestrooi de tortilla met peper en zout.

Leg de tortilla’s in de voorverwarmde oven en bak ze in 10 – 15 minuten af totdat de mozzarella gesmolten is.

Verdeel de zalm voor het serveren over de tortizza’s en voeg eventueel ook nog wat versgemalen peper toe.

DSC_7602DSC_7606

0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • pizza
  • tortilla
Vorige artikel
  • Zoet

Kinder Buenocheesecake uit Guilty Pleasures van Oh My Foodness

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Energierepen

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 135 13
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.