JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Tortizza (pizza van tortilla) met avocadomousse

Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Ik heb nu wat gaafs ontdekt: de tortizza! Een pizza gemaakt van een tortilla, met erbovenop allerlei lekkere dingen die je ook op een pizza zou kunnen stoppen. Snel, simpel en heel erg lekker. Je kunt er de simpele Margeritha-variant van maken, of gaan voor een wat minder traditionele variant.
Dat laatste deed ik: ik maakte een avocadomousse als bodem in plaats van tomatensaus en gebruikte geraspte courgette als een soort kaas. Het resultaat van dit experiment was onverwacht lekker, vandaar ook dat ik het recept voor deze heerlijke tortizza’s graag met jullie deel. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden 🙂 Enjoy!

Wat heb je nodig voor dit lekkere gerecht voor 2 personen?

* 4 medium tortilla’s
* 2 avocado’s
* 1 eetlepel zure room
* 1/2 courgette
* 1/2 rode ui, gesnipperd
* 1 bol mozzarella
* 100 gram gerookte zalm
* peper en zout

Hoe maak je deze heerlijke tortizza’s?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal het vruchtvlees van de avocado’s uit de schil en mix het vruchtvlees met de eetlepel zure room, met wat peper en zout in een keukenmachine tot een gladde massa. Check de smaak en voeg eventueel wat peper of zout toe.

Rasp de courgette grof. Smeer de tortilla’s vervolgens in met de avocadoroom en strooi er de courgetterasp overheen. Snijd de mozzarella in 12 plakken en verdeel deze plakjes over de tortilla’s. Verdeel hier weer de rode ui over. Bestrooi de tortilla met peper en zout.

Leg de tortilla’s in de voorverwarmde oven en bak ze in 10 – 15 minuten af totdat de mozzarella gesmolten is.

Verdeel de zalm voor het serveren over de tortizza’s en voeg eventueel ook nog wat versgemalen peper toe.

DSC_7602DSC_7606

0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • pizza
  • tortilla
Vorige artikel
  • Zoet

Kinder Buenocheesecake uit Guilty Pleasures van Oh My Foodness

Lees verder
Volgende artikel
  • Zoet

Energierepen

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.