JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Afgelopen zomer ontdekte ik de tortizza: een tortilla belegd als pizza. Ideaal! Deze easy variant is snel gemaakt, nog sneller afgebakken en je kunt ‘m beleggen met alles wat je lekker vindt. Denk aan tortizza met avocadospread en zalm. Of met mexicaanse bonen en gehakt. Of belegd als een traditionele pizza met tomatensaus en mozzarella en eventueel wat parmaham, het kan allemaal! Ideaal voor in het weekend. Ook ideaal voor doordeweeks, als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je kunt het zo gek niet bedenken en het kan op je tortilla-turned- pizza. Wat lijkt jullie een fijne combi?

Ik maakte deze keer een variant met spinazie, kastanjechampignons en rode ui. Superlekker. En – hallelujah! – ook nog eens best gezond. Op de mascarpone na, maar die kun je prima vervangen door een extra eetlepel olijfolie. Niet zo gek dus dat ik deze tortizza zonder nadenken vanaf nu met regelmaat op tafel zet. Alleen de geur al doet me watertanden! En wil je ‘m nog wat meer aankleden? Denk dan aan bijvoorbeeld wat uitgebakken spekjes, prosciutto of in kleine stukjes gesneden gegrilde kip. Of nog wat mozzarella of blauwe kaas. Ik denk dat ik de keuken maar weer induik om deze lekkere tortizza te gaan maken. Wie duikt met me mee?

Tortizza met champignons

Wat heb je nodig voor tortizza’s voor 2 personen?

  • 4 tortilla’s
  • 200 gram spinazie
  • 15 gram basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • snufje chilivlokken
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels mascarpone
  • ½ rode ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • crème fraîche
  • peper en zout
  • olijfolie

Tortizza met champignons

Hoe maak je deze lekkere pizza’s van tortilla’s?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Borstel vervolgens de kastanjechampgnons schoon en snijd ze in schijfjes. Bak ze vervolgens in olijfolie of boter bruin in een koekenpan.

3. Maak in de tussentijd de spinaziespread. Doe hiervoor het teentje knoflook, de basilicum, de spinazie, de extra vierge olijfolie en de mascarpone in een keukenmachine of blender.

4. Blend tot een mooie saus. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken.

5. Besmeer de tortilla’s met de spinaziespread. Verdeel de uiringen over de tortilla’s.

6. Bak nu de tortilla’s in 4 – 5 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Houd ze goed in de gaten, de tortizza’s worden snel bruin.

7. Verdeel de gebakken champignons over de tortizza’s en maak af met een beetje crème fraîche.

tortizza met champignonstortizza met champignons

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaneelbroodjes

Lees verder
Volgende artikel
Voldaan Buitenkeuken
  • Delft

JoorKitchen ontdekt… Voldaan Buitenkeuken Delft

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

1 reactie
  1. Pingback: Pulled pork tostada | Knoeien met Inge

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.