JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1K
Shares
1
0
1K
0
0

Nog een mooi inkijkje in de foodiemind. Ik sta in de supermarkt en zoek Tzatziki (jep, dat koop ik weleens kant-en-klaar) voor de borrel van die avond. In de vitrine met borrelproducten stuit ik op pestomayonaise en bam! Ik weet dat ik nog diezelfde week (lees: 2 dagen later) hier iets mee wil maken. En ik weet ook al dat het een traybake met aardappels moet worden (want die liggen nog in de koelkast), dat er cherrytomaten op gaan (want ook die liggen nog in mn koelkast) en dan begint het grote denken over wat er nog meer bij zou kunnen. Ineens denk ik aan asperges (een halve dag later ongeveer) en klaar is kees. Deze traybake met pestomayo is geboren.

Dit is echt zo’n schotel die je het liefst iedere week op tafel zou willen zetten, zo lekker is ie! De zachte, bruingebakken frieten, met romige pestomayonaise, frisse cherrytomaten en knapperige asperges. Ik ben verliefd. Sterker nog: dit komt komend weekend gewoon lekker nog een keer bij ons op tafel πŸ˜€

traybake pestomayo

Wat heb je nodig voor deze traybake met pestomayo voor 2-3 personen?

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 300 gram groene asperges
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 bakje verse basilicum
  • handje pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas (+ eventueel meer voor garnering
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • handje rucola
  • peper en zout
  • olijfolie

Extra nodig: staafmixer of keukenmachine

traybake pestomayo

Hoe maak je deze lekkere ovenschotel met pestomayonaise?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de aardappels in frieten, schil ze niet. Doe ze vervolgens in een kom en meng ze met 1-2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Meng alles goed met je handen. Leg de frieten vervolgens op de bakplaat (zet de kom niet weg!) en bak ze in 30 min gaar en goudbruin in de oven.

3. Haal de onderste helften van de asperges af en snijd de asperges vervolgens doormidden. Doe ze in de frietenkom en meng ze met de in de kom overgebleven olie. Breng op smaak met peper en zout.

4. Maak nu de pestomayo door de basilicum, pijnboompitten (die kun je van tevoren even bruin bakken in een droge koekenpan), Parmenzaanse kaas, mayonaise en creme fraiche te mixen met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Voeg eventueel meer mayonaise toe als de mix te droog blijft.

5. Halveer nu de cherrytomaten en was eventueel de rucola.

5. Leg vervolgens de aspergehelften 5 minuten voor het einde van de baktijd bij de frieten op de bakplaat.

Serveer de traybake op een grote schotel op tafel: start met wat rucola, dan de frieten en asperges, dan weer wat rucola, wat pestomayo en de cherrytomaten. Serveer de rest van de pestomayo er los bij.

traybake pestomayo

1
0
1K
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
vegetarische goulash
  • Avondeten
  • Lunch

Vegetarische goulash

Lees verder
Volgende artikel
Lakila Aperitivo Delft
  • Delft
  • Ontdekt!
  • Reviews hotspots

JoorKitchen ontdekt…. Lakila Aperitivo Delft

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

2 reacties
  1. Suzan Binken schreef:
    11 juni 2020 om 9:35 pm

    Vandaag voor het eerst dit recept gemaakt, Super makkelijk en heeel erg lekker….ik ben fan!!

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      12 juni 2020 om 6:05 pm

      Wat superfijn om te horen! Dank je wel 😁

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI πŸ™Œβ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN πŸ™Œβ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK πŸ˜ƒ (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS πŸ™ƒβ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine πŸ’œ)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.