JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
Vegan romige soep vol groenten1
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

  • 7 maart 2022
  • Geen reacties
Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Het is deze week de week zonder vlees. Een week waarin iedereen wordt aangemoedigd om eens te proberen wat minder vlees te eten. En het is de eerste week van de Week zonder vlees waarin ook aangemoedigd wordt om eens te kijken of je wat minder zuivel kunt consumeren. Want ook de productie van zuivel vraagt veel van ons milieu. Om zelf maar het goede voorbeeld te geven, bedacht ik deze vegan romige soep vol groenten en mét een heerlijk romige component die niet van zuivel is gemaakt!

Nieuwsgierig geworden? Ik vertel het je! Deze soep vraagt namelijk wel wat voorbereiding. De kokosmelk die je gaat gebruiken, zet je minimaal 12 uur van tevoren in de koelkast. Op die manier scheiden de 2 componenten in de kokosmelk en krijg je kokoswater en kokoscrème. Die eerste kun je opdrinken en die tweede gaat door je soep. Voila! Een heerlijk romige, vegan soep is het resultaat. Deze wil je echt proberen!

Wist je trouwens dat ik sinds kort een echte vegan-sectie hier heb op mijn site? Neem er gerust eens een kijkje voor een heerlijk overzicht van mijn vegan recepten 🙌

Vegan romige soep vol groenten1

Wat heb je nodig voor deze vegan romige soep vol groenten voor 4 personen?

1 teentje knoflook

1 takje verse salie

200 gram bloemkool (meer kan ook)

1 venkelknol

400 gram zoete aardappel

500 – 600 ml groentebouillon

1 pakje kokosmelk dat je een dag van tevoren in de koelkast hebt gezet

olie om in te bakken

peper en zout

Hoe maak je deze lekkere soep met kokoscrème?

  1. Snijd of pers het teentje knoflook fijn. Ris de blaadjes van het takje salie en snijd ze klein. Snijd de bloemkool in stukken en de venkel in kleine stukjes (houd het loof van de venkel apart tot het serveren). Schil de zoete aardappels en snijd ook deze in blokjes.
  2. Verwarm olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook en de salie 1 – 2 minuten.
  3. Voeg dan de groenten toe en bak 2-3 minuten.
  4. Voeg dan de groentebouillon toe en breng de groenten aan de kook. Leg dan een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de soep 15 – 20 minuten pruttelen totdat de groenten gaar zijn. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer en breng de soep dan op smaak met peper en zout.
  5. Haal het pakje kokosmelk uit de koelkast (niet schudden!) en knip het open. Schenk voorzichtig de vloeistof in een beker. Deze is als het goed is helder. Dat is het kokoswater en dit kun je heerlijk opdrinken. Druk dan de kokoscrème uit het pakje in een kommetje. Voeg de helft toe aan de soep en roer goed door.
  6. Schep de soep in kommen en verdeel de rest van de kokoscrème als garnering over de borden. Garneer de borden verder met het venkelloof en eventueel nog wat extra salie.
vegan soep met venkel
0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
5x comfortfood 1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Lees verder
Volgende artikel
bosbessencake1
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

  • 12 maart 2022
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
bosbessencake1
Lees verder
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

  • 12 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

  • 16 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.