JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Vegan romige soep vol groenten1
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

Total
15
Shares
0
0
15
0
0

Het is deze week de week zonder vlees. Een week waarin iedereen wordt aangemoedigd om eens te proberen wat minder vlees te eten. En het is de eerste week van de Week zonder vlees waarin ook aangemoedigd wordt om eens te kijken of je wat minder zuivel kunt consumeren. Want ook de productie van zuivel vraagt veel van ons milieu. Om zelf maar het goede voorbeeld te geven, bedacht ik deze vegan romige soep vol groenten en mét een heerlijk romige component die niet van zuivel is gemaakt!

Nieuwsgierig geworden? Ik vertel het je! Deze soep vraagt namelijk wel wat voorbereiding. De kokosmelk die je gaat gebruiken, zet je minimaal 12 uur van tevoren in de koelkast. Op die manier scheiden de 2 componenten in de kokosmelk en krijg je kokoswater en kokoscrème. Die eerste kun je opdrinken en die tweede gaat door je soep. Voila! Een heerlijk romige, vegan soep is het resultaat. Deze wil je echt proberen!

Wist je trouwens dat ik sinds kort een echte vegan-sectie hier heb op mijn site? Neem er gerust eens een kijkje voor een heerlijk overzicht van mijn vegan recepten 🙌

Vegan romige soep vol groenten1

Wat heb je nodig voor deze vegan romige soep vol groenten voor 4 personen?

1 teentje knoflook

1 takje verse salie

200 gram bloemkool (meer kan ook)

1 venkelknol

400 gram zoete aardappel

500 – 600 ml groentebouillon

1 pakje kokosmelk dat je een dag van tevoren in de koelkast hebt gezet

olie om in te bakken

peper en zout

Hoe maak je deze lekkere soep met kokoscrème?

  1. Snijd of pers het teentje knoflook fijn. Ris de blaadjes van het takje salie en snijd ze klein. Snijd de bloemkool in stukken en de venkel in kleine stukjes (houd het loof van de venkel apart tot het serveren). Schil de zoete aardappels en snijd ook deze in blokjes.
  2. Verwarm olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook en de salie 1 – 2 minuten.
  3. Voeg dan de groenten toe en bak 2-3 minuten.
  4. Voeg dan de groentebouillon toe en breng de groenten aan de kook. Leg dan een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de soep 15 – 20 minuten pruttelen totdat de groenten gaar zijn. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer en breng de soep dan op smaak met peper en zout.
  5. Haal het pakje kokosmelk uit de koelkast (niet schudden!) en knip het open. Schenk voorzichtig de vloeistof in een beker. Deze is als het goed is helder. Dat is het kokoswater en dit kun je heerlijk opdrinken. Druk dan de kokoscrème uit het pakje in een kommetje. Voeg de helft toe aan de soep en roer goed door.
  6. Schep de soep in kommen en verdeel de rest van de kokoscrème als garnering over de borden. Garneer de borden verder met het venkelloof en eventueel nog wat extra salie.
vegan soep met venkel
0
0
15
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
5x comfortfood 1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Lees verder
Volgende artikel
bosbessencake1
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.