JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Vegan romige soep vol groenten1
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

Total
19
Shares
0
0
19
0
0

Het is deze week de week zonder vlees. Een week waarin iedereen wordt aangemoedigd om eens te proberen wat minder vlees te eten. En het is de eerste week van de Week zonder vlees waarin ook aangemoedigd wordt om eens te kijken of je wat minder zuivel kunt consumeren. Want ook de productie van zuivel vraagt veel van ons milieu. Om zelf maar het goede voorbeeld te geven, bedacht ik deze vegan romige soep vol groenten en mét een heerlijk romige component die niet van zuivel is gemaakt!

Nieuwsgierig geworden? Ik vertel het je! Deze soep vraagt namelijk wel wat voorbereiding. De kokosmelk die je gaat gebruiken, zet je minimaal 12 uur van tevoren in de koelkast. Op die manier scheiden de 2 componenten in de kokosmelk en krijg je kokoswater en kokoscrème. Die eerste kun je opdrinken en die tweede gaat door je soep. Voila! Een heerlijk romige, vegan soep is het resultaat. Deze wil je echt proberen!

Wist je trouwens dat ik sinds kort een echte vegan-sectie hier heb op mijn site? Neem er gerust eens een kijkje voor een heerlijk overzicht van mijn vegan recepten 🙌

Vegan romige soep vol groenten1

Wat heb je nodig voor deze vegan romige soep vol groenten voor 4 personen?

1 teentje knoflook

1 takje verse salie

200 gram bloemkool (meer kan ook)

1 venkelknol

400 gram zoete aardappel

500 – 600 ml groentebouillon

1 pakje kokosmelk dat je een dag van tevoren in de koelkast hebt gezet

olie om in te bakken

peper en zout

Hoe maak je deze lekkere soep met kokoscrème?

  1. Snijd of pers het teentje knoflook fijn. Ris de blaadjes van het takje salie en snijd ze klein. Snijd de bloemkool in stukken en de venkel in kleine stukjes (houd het loof van de venkel apart tot het serveren). Schil de zoete aardappels en snijd ook deze in blokjes.
  2. Verwarm olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook en de salie 1 – 2 minuten.
  3. Voeg dan de groenten toe en bak 2-3 minuten.
  4. Voeg dan de groentebouillon toe en breng de groenten aan de kook. Leg dan een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de soep 15 – 20 minuten pruttelen totdat de groenten gaar zijn. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer en breng de soep dan op smaak met peper en zout.
  5. Haal het pakje kokosmelk uit de koelkast (niet schudden!) en knip het open. Schenk voorzichtig de vloeistof in een beker. Deze is als het goed is helder. Dat is het kokoswater en dit kun je heerlijk opdrinken. Druk dan de kokoscrème uit het pakje in een kommetje. Voeg de helft toe aan de soep en roer goed door.
  6. Schep de soep in kommen en verdeel de rest van de kokoscrème als garnering over de borden. Garneer de borden verder met het venkelloof en eventueel nog wat extra salie.
vegan soep met venkel
0
0
19
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
5x comfortfood 1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Lees verder
Volgende artikel
bosbessencake1
  • Vegan
  • Zoet

Bosbessencake

Lees verder
Ook heel lekker
spaghetti met venkel-cherrytomatensaus
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Spaghetti met venkel-cherrytomatensaus

Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.