Vegan romige soep vol groenten

7 mrt 2022 | Avondeten, Vegan, Vegetarisch

Het is deze week de week zonder vlees. Een week waarin iedereen wordt aangemoedigd om eens te proberen wat minder vlees te eten. En het is de eerste week van de Week zonder vlees waarin ook aangemoedigd wordt om eens te kijken of je wat minder zuivel kunt consumeren. Want ook de productie van zuivel vraagt veel van ons milieu. Om zelf maar het goede voorbeeld te geven, bedacht ik deze vegan romige soep vol groenten en mét een heerlijk romige component die niet van zuivel is gemaakt!

Nieuwsgierig geworden? Ik vertel het je! Deze soep vraagt namelijk wel wat voorbereiding. De kokosmelk die je gaat gebruiken, zet je minimaal 12 uur van tevoren in de koelkast. Op die manier scheiden de 2 componenten in de kokosmelk en krijg je kokoswater en kokoscrème. Die eerste kun je opdrinken en die tweede gaat door je soep. Voila! Een heerlijk romige, vegan soep is het resultaat. Deze wil je echt proberen!

Wist je trouwens dat ik sinds kort een echte vegan-sectie hier heb op mijn site? Neem er gerust eens een kijkje voor een heerlijk overzicht van mijn vegan recepten 🙌

Vegan romige soep vol groenten1

Wat heb je nodig voor deze vegan romige soep vol groenten voor 4 personen?

1 teentje knoflook

1 takje verse salie

200 gram bloemkool (meer kan ook)

1 venkelknol

400 gram zoete aardappel

500 – 600 ml groentebouillon

1 pakje kokosmelk dat je een dag van tevoren in de koelkast hebt gezet

olie om in te bakken

peper en zout

Hoe maak je deze lekkere soep met kokoscrème?

  1. Snijd of pers het teentje knoflook fijn. Ris de blaadjes van het takje salie en snijd ze klein. Snijd de bloemkool in stukken en de venkel in kleine stukjes (houd het loof van de venkel apart tot het serveren). Schil de zoete aardappels en snijd ook deze in blokjes.
  2. Verwarm olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook en de salie 1 – 2 minuten.
  3. Voeg dan de groenten toe en bak 2-3 minuten.
  4. Voeg dan de groentebouillon toe en breng de groenten aan de kook. Leg dan een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de soep 15 – 20 minuten pruttelen totdat de groenten gaar zijn. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer en breng de soep dan op smaak met peper en zout.
  5. Haal het pakje kokosmelk uit de koelkast (niet schudden!) en knip het open. Schenk voorzichtig de vloeistof in een beker. Deze is als het goed is helder. Dat is het kokoswater en dit kun je heerlijk opdrinken. Druk dan de kokoscrème uit het pakje in een kommetje. Voeg de helft toe aan de soep en roer goed door.
  6. Schep de soep in kommen en verdeel de rest van de kokoscrème als garnering over de borden. Garneer de borden verder met het venkelloof en eventueel nog wat extra salie.
vegan soep met venkel
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen