JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
282
Shares
3
0
279
0
0

Even een inkijkje in een foodiemind: ongeveer 1,5 week geleden was ik op een evenement bij Cookspoint, een nieuwe business-to-businesswinkel van Kookpunt in Rotterdam. Bij dat event kregen we een enorme goodiebag, waar ook een heerlijk brood inzat. Helaas bleek bij thuiskomst dat er vlees in dat brood zat en dat eet ik helaas niet. Maar omdat het brood zo lekker was, bestelde ik zelf nog wat broden extra. En om dat brood op te kunnen eten, had ik wel iets ‘voor erbij’ nodig. Een korte brainstorm later ontstond dit idee voor vegetarische goulash.

Uiteraard kan dat natuurlijk niet: vegetarische goulash. Dit van oorsprong Hongaarse vleesgerecht bestaat namelijk eigenlijk voor meer dan de helft uit vlees. Daar kun je toch geen vega-variant van maken? Nou ja, in het ergste geval is dit een heel lekkere soep die niets wegheeft van goulash, maar ik denk toch dat het me best gelukt is om een goede vega-variant te maken. Dat lukte vooral door het toevoegen van cayennepeper en gerookt paprikapoeder en ook de pittige tofublokjes deden een mooie duit in het zakje. Die echte vleessmaak heeft deze soep niet, maar een lekkere, kruidige en volle soep is dit zeker wel geworden.

Oh en van ‘de man’ moet ik zeggen dat de schep creme fraiche echt op deze soep hoort, niet vergeten dus!

vegetarische goulash

Wat heb je nodig voor 4 kommen vegetarische goulash?

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 3/4 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel karwijzaad
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 bakje pittige tofublokjes
  • creme fraiche of zure room
  • krulpeterselie voor garnering
  • peper en zout

vegetarische goulash

Hoe maak je deze lekkere, vegetarische soep?

1. Verwarm een grote kookpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe.

2. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook klein en voeg ze toe aan de kookpan. Bak totdat de ui glazig is.

3. Snijd in de tussentijd de wortel, de paprika en de aardappelen in niet al te grote stukken.

4. Voeg de komijnpoeder, de cayennepeper, de gerookte paprikapoeder en het karwijzaad toe aan de pan en roer goed door. Bak de kruiden ongeveer 30 seconden mee en voeg dan ook de groente toe. Voeg ook de tomatenpuree toe, roer alles goed door en laat even 1-2 minuten doorbakken.

5. Voeg dan de inhoud van de 2 blikken tomatenblokjes toe. Vul 1 van de blikjes voor 3/4 met water en giet dat ook in de pan. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook.

6. Zet het vuur zacht. Verdeel het bosje tijm in 2 gelijke delen. Doe het deel met het elastiekje erom in de pan en kook mee.

7. Kook de soep 15-20min of totdat de aardappel zacht is geworden. Voeg de tofublokjes de laatste paar minuten toe zodat ze mee op kunnen warmen. Breng op smaak met lekker veel zout en peper.

Serveer met een flinke dot creme fraiche, wat verse peterselie en knapperig gebakken brood.

vegetarische goulash

3
0
279
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
snickers zelf maken
  • Zoet

Zelf Snickers maken – de simpele variant

Lees verder
Volgende artikel
traybake met pestomayo
  • Avondeten

Traybake met pestomayonaise

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.