JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Vijgentaart met ui en geitenkaas
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Vijgentaart met ui en geitenkaas

Total
753
Shares
1
0
752
0
0

Voor wie mijn Instagram niet volgt en wel mijn blog, je hebt wellicht gemerkt dat ik een tijdje niets gepubliceerd heb. Dat heeft te maken met ziekte, waardoor ik langere tijd – een aantal weken – echt andere dingen aan mijn hoofd had en geen tijd, puf en energie had voor nieuwe gerechten. Inmiddels ben ik er weer een beetje – nog niet helemaal – en heb ik weer wat nieuwe recepten klaarstaan. Onder andere deze vijgentaart met ui en geitenkaas, die ik maakte uit een van de cadeautjes die ik tijdens mijn ziekte kreeg.

Dit recept heb ik uit het Zuid-Afrikaanse tijdschrift Woolworths Taste dat ik kreeg van een Zuid-Afrikaanse vriendin. In dit tijdschrift werd het nieuwe kookboek van Chef Nti My Modern African Kitchen besproken. Dit recept staat in dat boek en het leek me meteen heerlijk. Makkelijk ook, heel fijn als je het grootste deel van de tijd op de bank doorbrengt. Dus maakte ik het meteen en zette ik het op de foto. Want dit soort heerlijke recepten verdienen zeker een plekje op mijn blog! Aanradertje!

Vijgentaart met ui en geitenkaas

Wat heb je nodig voor 1 vijgentaart met ui en geitenkaas

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 rol bladerdeeg of 8 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 6 verse vijgen

Vijgentaart met ui en geitenkaas

Hoe maak je deze lekkere, hartige vijgentaart?

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Snijd de uien allebei in dunne ringen.

3. Voeg de uiringen toe aan de koekenpan en bak ze in 10 minuten glazig op laag vuur.

4. Voeg de boter, de suiker, de balsamicoazijn en de takjes tijm toe. Roer goed door en stoof de uiringen vervolgens in 25-30 minuten zacht en een beetje jamachtig.

5. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden. Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier of leg de ontdooide bladerdeegplekjes op elkaar en gebruik een deegroller om er een ronde vorm van ongeveer 20-25 cm van te krijgen.

6. Snijd de vijgen in dunne plakjes.

7. Verwijder de tijmtakjes. Verspreid daarna de uiringen over het bladerdeeg. Verdeel hierover het grootste deel van de geitenkaas. Verdeel de vijgenplakjes daar vervolgens weer overheen.

8. Vouw 1cm van de randen licht naar binnen en verdeel het laatste beetje geitenkaas eroverheen.

9. Bak de vijgentaart met ui en geitenkaas 20-25 minuten in de oven.

Serveer meteen.

Vijgentaart met ui en geitenkaas

1
0
752
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
appeltaart met een twist
  • Zoet

Appeltaart met een twist

Lees verder
Volgende artikel
pompoensoep met salie
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoensoep met salie

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.