Wonderlijk lekkere wortelsoep

30 okt 2018 | Avondeten, Lunch, Vegan, Vegetarisch

Er zijn weinig gerechten die hier vaker dan een of twee keer op tafel komen. Daarvoor wil ik te graag andere gerechten en recepten proberen en proeven. Toch is er al jaren een soep die met grote regelmaat op tafel komt. Ik heb het dan niet over de pompoensoep die ik al eerder op het blog zette, maar over deze wonderlijk lekkere wortelsoep.

Deze soep is zo makkelijk te maken en zo lekker en vol, dat hij de laatste jaren veel op tafel is verschenen. Niet alleen als avondeten voor mezelf, maar ook tijdens etentjes en zelfs een keer met Kerstmis. Ik ben fan. En ik ben niet de enige. Ik maakte ooit te veel soep en nam bakjes mee voor enkele collega’s. Een van hen werd net zo’n grote fan als ik en maakte een heuse ‘wortelsoepaward’ voor me 🙂 Zo leuk! Omdat ik het leuk zou vinden als jullie net zulke grote fans worden als ik, vandaag dit recept voor wortelsoep op het blog. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze heerlijke wortelsoep voor 4 personen te maken?

 • 1 ui, gesnipperd
 • winterwortelen – 1 kilo, in schijfjes
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1/2 theelepel djinten (gemalen komijn)
 • 1 liter groentebouillon
 • 2 takjes verse bieslook
 • (vegan) creme fraiche

Hoe maak je deze lekkere soep?

1. Fruit de ui aan in een gewone pan met deksel. Doe vervolgens de schijfjes winterwortelen toe en roer even door. Voeg vervolgens het gemberpoeder en de djinten erbij en roer weer even goed door. Voeg daarna nog wat peper en zout toe.

2. Giet nu de bouillon bij de wortelen en laat het geheel met een deksel op de pan 30 – 35 minuten sudderen op zacht vuur.

3. Blend daarna het geheel in de blender of mix het met de staafmixer door elkaar. Ik vind het lekker als de soep best dik is, vind je dat niet zo lekker? Voeg dan eventueel nog wat water of bouillon toe.

Serveer de soep met een dot creme fraiche en wat stukjes bieslook.

Wil je een volgende keer een wat pittiger variant? Voeg dan een 1/2 peper in stukjes gesneden toe aan de gefruite ui.

Pssst, wil je iets bij deze wortelsoep eten? Maak dan kaascrostini’s door plakjes stokbrood te beleggen met geraspte oude kaas en deze 5 minuten te grillen in de oven.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

2 Reacties

 1. Yvonne Philippa-Grisel

  Heerlijk! Eindelijk! Dat is de goede soep voor mijn ingewikkelde woensdag… en dan ga ik ‘m vandaag al maken op een minder complexe dinsdag…. misschien geef ik mezelf dan wel de wortelsoepaward. 🙂

 2. Yvonne Philippa-Grisel

  Heerlijk! Eindelijk! Dat is de goede soep voor mijn ingewikkelde woensdag… en dan ga ik ‘m vandaag al maken op een minder complexe dinsdag…. misschien geef ik mezelf dan wel de wortelsoepaward. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Wortelsoep met honing croutons • lislovescooking - […] mijn liefde voor wortels liet mij geen keuze. De combi die Joor maakte leek mij ook echt super. De…
 2. Wortelsoep met honing croutons • lislovescooking - […] mijn liefde voor wortels liet mij geen keuze. De combi die Joor maakte leek mij ook echt super. De…

Een reactie versturen