JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Wonderlijk lekkere wortelsoep

Total
827
Shares
5
0
822
0
0

Er zijn weinig gerechten die hier vaker dan een of twee keer op tafel komen. Daarvoor wil ik te graag andere gerechten en recepten proberen en proeven. Toch is er al jaren een soep die met grote regelmaat op tafel komt. Ik heb het dan niet over de pompoensoep die ik al eerder op het blog zette, maar over deze wonderlijk lekkere wortelsoep.

Deze soep is zo makkelijk te maken en zo lekker en vol, dat hij de laatste jaren veel op tafel is verschenen. Niet alleen als avondeten voor mezelf, maar ook tijdens etentjes en zelfs een keer met Kerstmis. Ik ben fan. En ik ben niet de enige. Ik maakte ooit te veel soep en nam bakjes mee voor enkele collega’s. Een van hen werd net zo’n grote fan als ik en maakte een heuse ‘wortelsoepaward’ voor me 🙂 Zo leuk! Omdat ik het leuk zou vinden als jullie net zulke grote fans worden als ik, vandaag dit recept voor wortelsoep op het blog. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze heerlijke wortelsoep voor 4 personen te maken?

  • 1 ui, gesnipperd
  • winterwortelen – 1 kilo, in schijfjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 takjes verse bieslook
  • (vegan) creme fraiche

Hoe maak je deze lekkere soep?

1. Fruit de ui aan in een gewone pan met deksel. Doe vervolgens de schijfjes winterwortelen toe en roer even door. Voeg vervolgens het gemberpoeder en de djinten erbij en roer weer even goed door. Voeg daarna nog wat peper en zout toe.

2. Giet nu de bouillon bij de wortelen en laat het geheel met een deksel op de pan 30 – 35 minuten sudderen op zacht vuur.

3. Blend daarna het geheel in de blender of mix het met de staafmixer door elkaar. Ik vind het lekker als de soep best dik is, vind je dat niet zo lekker? Voeg dan eventueel nog wat water of bouillon toe.

Serveer de soep met een dot creme fraiche en wat stukjes bieslook.

Wil je een volgende keer een wat pittiger variant? Voeg dan een 1/2 peper in stukjes gesneden toe aan de gefruite ui.

Pssst, wil je iets bij deze wortelsoep eten? Maak dan kaascrostini’s door plakjes stokbrood te beleggen met geraspte oude kaas en deze 5 minuten te grillen in de oven.

5
0
822
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • soep
  • wortel
Vorige artikel
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Reviews kookboeken

Toast met avocadoboter en tomatensalsa (Ottolenghi)

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

2 reacties
  1. Yvonne Philippa-Grisel schreef:
    30 oktober 2018 om 6:33 am

    Heerlijk! Eindelijk! Dat is de goede soep voor mijn ingewikkelde woensdag… en dan ga ik ‘m vandaag al maken op een minder complexe dinsdag…. misschien geef ik mezelf dan wel de wortelsoepaward. 🙂

    Beantwoorden
  2. Pingback: Wortelsoep met honing croutons • lislovescooking

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.