JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Wortelbeignets met koriander, haloumi en citroensaus uit Vegalicious

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Ik heb de afgelopen jaren blijkbaar een beetje onder een steen gezeten, want enkele weken geleden ontdekte ik pas Vegalicious, het kookboek met fantastisch lekkere vega-recepten van Alice Hart. Wat voelde ik me stom toen ik het bestaan van dit kookboek ontdekte ๐Ÿ™‚ Het staat bomvol heerlijke, originele en – nog belangrijker – lekkere vega-recepten. En omdat te bewijzen, plaats ik vandaag een van de recepten uit het boek op het blog ๐Ÿ™‚ Laat het me weten als je meer over dit kookboek wilt weten, dan schrijf ik er wellicht binnenkort een recensie over ๐Ÿ™‚

Voor nu, onderstaand recept vraagt wellicht iets meer inspanning dan je voor een simpel doordeweeks diner over wilt hebben, maar neem van mij aan dat het het meer dan waard is. Gewoon proberen dus. Enjoy!

Wat heb je nodig voor voldoende beignets voor 2 personen?

* 4 winterwortels, grof geraspt
* 250 gram haloumi (schapenkaas)
* 5 lente-uitjes, gesnipperd
* 1 bosje koriander, kleingesneden
* 20 gram bloem
* 2 eieren
* 3 eetlepels olijfolie
* 1 handje rucola

Voor de citroensaus**
* 1/2 teentje knoflook, kleingesneden
* 1 eetlepel honing
* 1 theelepel mosterd
* sap en rasp van 1 citroen
* 900 ml olijfolie

** met dit recept maak je best een fikse hoeveelheid citroensaus. Je hebt hier voor dit recept maar 4 eetlepels van nodig. De rest van de saus kun je gebruiken voor door een salade of als saus voor een licht pastagerecht met peccorino.

Hoe maak je dit lekkere en gezonde gerecht?

Start met het maken van de beignets. Rasp hiervoor 50 gram haloumi en mix het met de geraspte wortel. Voeg dan de lente-uitjes, de koriander, de bloem en de twee eieren (die je eerst losklopt) toe aan de wortelmix. Breng de mix op smaak met peper en zout.

Vorm vervolgens 12 bolletjes van de mix. Druk er vervolgens met je handpalm platte schijfjes van. Leg ze op een bord en zet ze minimaal 30 minuten in de koelkast om wat op te stijven.

Maak in de tussentijd de citroensaus. Meng alle ingrediรซnten door elkaar tot je een mooi mengsel hebt. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd ook de rest van de haloumi in dunne plakken.

Verwarm de oven voor op 100 graden (niet hoger) zodat je de beignets warm kunt houden na het bakken. Bak dan de beignets in een pan met olijfolie op middelhoog vuur ongeveer 2 minuten per kant. Houd ze vervolgens warm in de oven.

Bak dan de plakjes haloumi in de pan, liefst met zo weinig mogelijk olie.

Stapel nu de beignets op de borden. Wissel de beignets steeds af met een plak gebakken haloumi. Mix de rucola met de dressing en serveer de blaadjes bovenop je stapeltjes. Geef er los nog wat dressing bij.

DSC_5609DSC_5599

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groente
  • kaas
  • ontdekt
  • vega
  • wortel
Vorige artikel
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lunchtip: tosti van geitenkaas en Turks brood

Lees verder
Volgende artikel
  • Persoonlijk

Waarom er even wat minder berichten op JoorKitchen staan

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN ๐Ÿ™Œ โ 
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.