JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Ik heb de afgelopen jaren blijkbaar een beetje onder een steen gezeten, want enkele weken geleden ontdekte ik pas Vegalicious, het kookboek met fantastisch lekkere vega-recepten van Alice Hart. Wat voelde ik me stom toen ik het bestaan van dit kookboek ontdekte ๐Ÿ™‚ Het staat bomvol heerlijke, originele en – nog belangrijker – lekkere vega-recepten. En omdat te bewijzen, plaats ik vandaag een van de recepten uit het boek op het blog ๐Ÿ™‚ Laat het me weten als je meer over dit kookboek wilt weten, dan schrijf ik er wellicht binnenkort een recensie over ๐Ÿ™‚

Voor nu, onderstaand recept vraagt wellicht iets meer inspanning dan je voor een simpel doordeweeks diner over wilt hebben, maar neem van mij aan dat het het meer dan waard is. Gewoon proberen dus. Enjoy!

Wat heb je nodig voor voldoende beignets voor 2 personen?

* 4 winterwortels, grof geraspt
* 250 gram haloumi (schapenkaas)
* 5 lente-uitjes, gesnipperd
* 1 bosje koriander, kleingesneden
* 20 gram bloem
* 2 eieren
* 3 eetlepels olijfolie
* 1 handje rucola

Voor de citroensaus**
* 1/2 teentje knoflook, kleingesneden
* 1 eetlepel honing
* 1 theelepel mosterd
* sap en rasp van 1 citroen
* 900 ml olijfolie

** met dit recept maak je best een fikse hoeveelheid citroensaus. Je hebt hier voor dit recept maar 4 eetlepels van nodig. De rest van de saus kun je gebruiken voor door een salade of als saus voor een licht pastagerecht met peccorino.

Hoe maak je dit lekkere en gezonde gerecht?

Start met het maken van de beignets. Rasp hiervoor 50 gram haloumi en mix het met de geraspte wortel. Voeg dan de lente-uitjes, de koriander, de bloem en de twee eieren (die je eerst losklopt) toe aan de wortelmix. Breng de mix op smaak met peper en zout.

Vorm vervolgens 12 bolletjes van de mix. Druk er vervolgens met je handpalm platte schijfjes van. Leg ze op een bord en zet ze minimaal 30 minuten in de koelkast om wat op te stijven.

Maak in de tussentijd de citroensaus. Meng alle ingrediรซnten door elkaar tot je een mooi mengsel hebt. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd ook de rest van de haloumi in dunne plakken.

Verwarm de oven voor op 100 graden (niet hoger) zodat je de beignets warm kunt houden na het bakken. Bak dan de beignets in een pan met olijfolie op middelhoog vuur ongeveer 2 minuten per kant. Houd ze vervolgens warm in de oven.

Bak dan de plakjes haloumi in de pan, liefst met zo weinig mogelijk olie.

Stapel nu de beignets op de borden. Wissel de beignets steeds af met een plak gebakken haloumi. Mix de rucola met de dressing en serveer de blaadjes bovenop je stapeltjes. Geef er los nog wat dressing bij.

DSC_5609DSC_5599

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groente
  • kaas
  • ontdekt
  • vega
  • wortel
Vorige artikel
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lunchtip: tosti van geitenkaas en Turks brood

Lees verder
Volgende artikel
  • Persoonlijk

Waarom er even wat minder berichten op JoorKitchen staan

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.