JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Zelf flatbread maken

Total
51
Shares
10
0
41
0
0

Dit recept ontdekte ik een tijdje geleden toen ik op zoek was naar een recept voor naan of pitabrood. Flatbread is eigenlijk een soort middenweg tussen die twee. Ik gebruik dit recept als ik curry’s eet (zoals deze heerlijke garnalancurry) of als ik minipizza’s uit de oven wil maken met iets anders dan pizzadeeg (mijn ideale topping voor deze flatbreads komt snel online).

Ik vind vooral het grillen van deze flatbreads erg leuk, omdat je ze echt groter kunt zien worden. Het resultaat is een lekker fluffy brood met een knapperige buitenkant met rooksmaak. I like it. En dit recept is ook nog eens zo simpel dat je het vaak kunt maken, ook als je weinig tijd hebt. Enjoy!

Wat heb je nodig voor ongeveer 6 flatbreads?

  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 250 gram naturel yoghurt (ik gebruikte volle yoghurt)
  • optioneel: olijfolie

Hoe maak je deze heerlijke flatbreads?

1. Mix alle ingrediënten in een keukenmachine of in kom tot een samenhangend deeg. Als de mix nog te nat is kun je nog wat extra bloem toevoegen. Mix een paar minuten door.

2. Haal de mix nu uit de keukenmachine of kom en leg het neer op een bebloemd werkblad. Kneed met de hand het deeg nog even door.

3. Verdeel het deeg dan in 5 -6 stukken en rol die met een roller plat uit (of, doe dat met de hand zoals ik deed – de flatbreads worden dan iets minder ‘flat’).

4. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Vet de flatbreads eventueel in aan beide zijden met wat olijfolie. Ik deed dat wel omdat ik dat lekkerder vind. Het is niet nodig.

5. Leg steeds een flatbread op de grill en laat ‘m een paar minuten grillen. Je zult zien dat de flatbreads uitzetten en dikker worden.

6. Draai na een paar minuten de flatbreads om en grill ze aan de andere kant. Doe dit met alle flatbreads.

DSC_4435

10
0
41
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
Vorige artikel
  • Avondeten

Zomerse pastasalade met watermeloen en feta

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Flatbread met rode biet en geitenkaas

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.