Zelf flatbread maken

12 jul 2015 | Avondeten

Dit recept ontdekte ik een tijdje geleden toen ik op zoek was naar een recept voor naan of pitabrood. Flatbread is eigenlijk een soort middenweg tussen die twee. Ik gebruik dit recept als ik curry’s eet (zoals deze heerlijke garnalancurry) of als ik minipizza’s uit de oven wil maken met iets anders dan pizzadeeg (mijn ideale topping voor deze flatbreads komt snel online).

Ik vind vooral het grillen van deze flatbreads erg leuk, omdat je ze echt groter kunt zien worden. Het resultaat is een lekker fluffy brood met een knapperige buitenkant met rooksmaak. I like it. En dit recept is ook nog eens zo simpel dat je het vaak kunt maken, ook als je weinig tijd hebt. Enjoy!

Wat heb je nodig voor ongeveer 6 flatbreads?

  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 250 gram naturel yoghurt (ik gebruikte volle yoghurt)
  • optioneel: olijfolie

Hoe maak je deze heerlijke flatbreads?

1. Mix alle ingrediënten in een keukenmachine of in kom tot een samenhangend deeg. Als de mix nog te nat is kun je nog wat extra bloem toevoegen. Mix een paar minuten door.

2. Haal de mix nu uit de keukenmachine of kom en leg het neer op een bebloemd werkblad. Kneed met de hand het deeg nog even door.

3. Verdeel het deeg dan in 5 -6 stukken en rol die met een roller plat uit (of, doe dat met de hand zoals ik deed – de flatbreads worden dan iets minder ‘flat’).

4. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Vet de flatbreads eventueel in aan beide zijden met wat olijfolie. Ik deed dat wel omdat ik dat lekkerder vind. Het is niet nodig.

5. Leg steeds een flatbread op de grill en laat ‘m een paar minuten grillen. Je zult zien dat de flatbreads uitzetten en dikker worden.

6. Draai na een paar minuten de flatbreads om en grill ze aan de andere kant. Doe dit met alle flatbreads.

DSC_4435

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen