JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
56
Shares
10
0
46
0
0

Dit recept ontdekte ik een tijdje geleden toen ik op zoek was naar een recept voor naan of pitabrood. Flatbread is eigenlijk een soort middenweg tussen die twee. Ik gebruik dit recept als ik curry’s eet (zoals deze heerlijke garnalancurry) of als ik minipizza’s uit de oven wil maken met iets anders dan pizzadeeg (mijn ideale topping voor deze flatbreads komt snel online).

Ik vind vooral het grillen van deze flatbreads erg leuk, omdat je ze echt groter kunt zien worden. Het resultaat is een lekker fluffy brood met een knapperige buitenkant met rooksmaak. I like it. En dit recept is ook nog eens zo simpel dat je het vaak kunt maken, ook als je weinig tijd hebt. Enjoy!

Wat heb je nodig voor ongeveer 6 flatbreads?

  • 250 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 250 gram naturel yoghurt (ik gebruikte volle yoghurt)
  • optioneel: olijfolie

Hoe maak je deze heerlijke flatbreads?

1. Mix alle ingrediënten in een keukenmachine of in kom tot een samenhangend deeg. Als de mix nog te nat is kun je nog wat extra bloem toevoegen. Mix een paar minuten door.

2. Haal de mix nu uit de keukenmachine of kom en leg het neer op een bebloemd werkblad. Kneed met de hand het deeg nog even door.

3. Verdeel het deeg dan in 5 -6 stukken en rol die met een roller plat uit (of, doe dat met de hand zoals ik deed – de flatbreads worden dan iets minder ‘flat’).

4. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Vet de flatbreads eventueel in aan beide zijden met wat olijfolie. Ik deed dat wel omdat ik dat lekkerder vind. Het is niet nodig.

5. Leg steeds een flatbread op de grill en laat ‘m een paar minuten grillen. Je zult zien dat de flatbreads uitzetten en dikker worden.

6. Draai na een paar minuten de flatbreads om en grill ze aan de andere kant. Doe dit met alle flatbreads.

DSC_4435

10
0
46
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
Vorige artikel
  • Avondeten

Aardappel anders: zelf gnocchi maken

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten

Tortilla van zoete aardappel, courgette en mozzarella

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 135 13
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.