Zoeteaardappelfriet met truffelmayo

12 mrt 2019 | Avondeten

’s Avonds een maaltijd op tafel zetten hoeft niet moeilijk te zijn. Sterker nog, vaak is het zelf maken van een recept sneller dan het wachten op Thuisbezorgd. Dus maak ik met enige regelmaat dit makkelijke receptje voor zoeteaardappelfriet met rucola, pijnboompitten en truffelmayonaise. En ik kan je vertellen: Thuisbezorgd is er niets bij.

Voor dit recept heb ik trouwens de meest makkelijke manier om zoeteaardappelfrietjes te maken opgeschreven. Je kunt het nog ietsje ingewikkelder doen en de frietjes heel krokant krijgen. Dat heb ik voor dit recept bewust niet gedaan. Dat leek me meer iets voor een losse blogpost, bovendien vind ik het bij dit recept juist lekkerder als de frietjes nog een beetje chewy zijn. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

zoeteaardappelfriet

Wat heb je nodig voor zoeteaardappelfriet voor 2 personen?

  • 500 gram zoete aardappelen (tip: bij de AH verkopen ze 400 gram voorgesneden zoeteaardappelfriet)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram rucola
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • handje pijnboompitjes
  • truffelmayonaise
  • peper en zout

zoeteaardappelfriet

Hoe maak je dit makkelijke, vegetarische maaltje?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Boen de zoeteaardappels schoon en snijd ze in frieten. Mix ze vervolgens in een kom met de knoflookpoeder, de paprikapoeder, de olijfolie en flink wat peper en zout. Verdeel ze vervolgens over de bakplaat in een enkele laag.

3. Bak de zoeteaardappelfriet in 15-20min gaar.

4. Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes in een droge, kleine koekenpan op middelhoog vuur. Let op: ze verbranden snel.

5. Zet na het aflopen van de baktijd de grill van de oven aan (als je die hebt – zo niet, zet de oven dan nu op 230 graden) en grill de zoeteaardappelfrietjes nog zo’n 5 minuten.

6. Maak in de tussentijd de rucola aan met de eetlepel olijfolie extra vierge en wat peper en zout.

7. Schep de rucola op de borden, leg de zoeteaardappelfrieten erbovenop en maak af met truffelmayonaise en pijnboompitten. Meteen opeten!

zoeteaardappelfriet

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen