JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
146
Shares
1
0
145
0
0

‘s Avonds een maaltijd op tafel zetten hoeft niet moeilijk te zijn. Sterker nog, vaak is het zelf maken van een recept sneller dan het wachten op Thuisbezorgd. Dus maak ik met enige regelmaat dit makkelijke receptje voor zoeteaardappelfriet met rucola, pijnboompitten en truffelmayonaise. En ik kan je vertellen: Thuisbezorgd is er niets bij.

Voor dit recept heb ik trouwens de meest makkelijke manier om zoeteaardappelfrietjes te maken opgeschreven. Je kunt het nog ietsje ingewikkelder doen en de frietjes heel krokant krijgen. Dat heb ik voor dit recept bewust niet gedaan. Dat leek me meer iets voor een losse blogpost, bovendien vind ik het bij dit recept juist lekkerder als de frietjes nog een beetje chewy zijn. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

zoeteaardappelfriet

Wat heb je nodig voor zoeteaardappelfriet voor 2 personen?

  • 500 gram zoete aardappelen (tip: bij de AH verkopen ze 400 gram voorgesneden zoeteaardappelfriet)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram rucola
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • handje pijnboompitjes
  • truffelmayonaise
  • peper en zout

zoeteaardappelfriet

Hoe maak je dit makkelijke, vegetarische maaltje?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Boen de zoeteaardappels schoon en snijd ze in frieten. Mix ze vervolgens in een kom met de knoflookpoeder, de paprikapoeder, de olijfolie en flink wat peper en zout. Verdeel ze vervolgens over de bakplaat in een enkele laag.

3. Bak de zoeteaardappelfriet in 15-20min gaar.

4. Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes in een droge, kleine koekenpan op middelhoog vuur. Let op: ze verbranden snel.

5. Zet na het aflopen van de baktijd de grill van de oven aan (als je die hebt – zo niet, zet de oven dan nu op 230 graden) en grill de zoeteaardappelfrietjes nog zo’n 5 minuten.

6. Maak in de tussentijd de rucola aan met de eetlepel olijfolie extra vierge en wat peper en zout.

7. Schep de rucola op de borden, leg de zoeteaardappelfrieten erbovenop en maak af met truffelmayonaise en pijnboompitten. Meteen opeten!

zoeteaardappelfriet

1
0
145
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
pasta groentesaus
  • Avondeten

Pasta met groentesaus en vega-balletjes

Lees verder
Volgende artikel
frisse salade van bloedsinaasappel en venkel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Frisse salade van bloedsinaasappel en venkel

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  136 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.