JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Avondeten

Zoeteaardappelfriet met truffelmayo

Total
148
Shares
1
0
147
0
0

‘s Avonds een maaltijd op tafel zetten hoeft niet moeilijk te zijn. Sterker nog, vaak is het zelf maken van een recept sneller dan het wachten op Thuisbezorgd. Dus maak ik met enige regelmaat dit makkelijke receptje voor zoeteaardappelfriet met rucola, pijnboompitten en truffelmayonaise. En ik kan je vertellen: Thuisbezorgd is er niets bij.

Voor dit recept heb ik trouwens de meest makkelijke manier om zoeteaardappelfrietjes te maken opgeschreven. Je kunt het nog ietsje ingewikkelder doen en de frietjes heel krokant krijgen. Dat heb ik voor dit recept bewust niet gedaan. Dat leek me meer iets voor een losse blogpost, bovendien vind ik het bij dit recept juist lekkerder als de frietjes nog een beetje chewy zijn. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

zoeteaardappelfriet

Wat heb je nodig voor zoeteaardappelfriet voor 2 personen?

  • 500 gram zoete aardappelen (tip: bij de AH verkopen ze 400 gram voorgesneden zoeteaardappelfriet)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram rucola
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • handje pijnboompitjes
  • truffelmayonaise
  • peper en zout

zoeteaardappelfriet

Hoe maak je dit makkelijke, vegetarische maaltje?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Boen de zoeteaardappels schoon en snijd ze in frieten. Mix ze vervolgens in een kom met de knoflookpoeder, de paprikapoeder, de olijfolie en flink wat peper en zout. Verdeel ze vervolgens over de bakplaat in een enkele laag.

3. Bak de zoeteaardappelfriet in 15-20min gaar.

4. Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes in een droge, kleine koekenpan op middelhoog vuur. Let op: ze verbranden snel.

5. Zet na het aflopen van de baktijd de grill van de oven aan (als je die hebt – zo niet, zet de oven dan nu op 230 graden) en grill de zoeteaardappelfrietjes nog zo’n 5 minuten.

6. Maak in de tussentijd de rucola aan met de eetlepel olijfolie extra vierge en wat peper en zout.

7. Schep de rucola op de borden, leg de zoeteaardappelfrieten erbovenop en maak af met truffelmayonaise en pijnboompitten. Meteen opeten!

zoeteaardappelfriet

1
0
147
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
pasta groentesaus
  • Avondeten

Pasta met groentesaus en vega-balletjes

Lees verder
Volgende artikel
frisse salade van bloedsinaasappel en venkel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Frisse salade van bloedsinaasappel en venkel

Lees verder
Ook heel lekker
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.