JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
couscoussalade met groene groenten
  • Avondeten

Zomerse couscoussalade met groene groenten

Total
72
Shares
1
0
71
0
0

Ik ga nog even door met het plaatsen van lekker lichte zomerse gerechten. Op zomerse, warme avonden eet ik het liefst licht en zorg ik voor gerechten met een frisse smaak. Citroen, limoen en fruit komen dan ook vaker dan anders voor in mijn zomerrecepten. Ook eet ik het liefst koud of lauwwarm, ik heb het op sommige avonden al warm genoeg 🙂 Daarom vond ik het tijd voor deze couscoussalade met groene groenten

Afgelopen weekend, toen het meer dan 35 graden was, bedachten ‘de man’ en ik ‘s ochtends, toen we uit het nog warme Antwerpen terug kwamen rijden na een gezellig avond met zijn collega’s, in de auto wat we die avond wilden gaan eten. Dat gaat wel vaker zo bij ons, lekker even brainstormen, ideeën tegen elkaar aanhouden en proberen om iets echt lekkers voor die avond te bedenken. Deze ochtend waren we al snel uit. Buiten de auto was het om 10 uur ‘s ochtends al 32 graden en toen we thuiskwamen was het bij ons in huis maar liefst 27 graden. Die avond geen warme hap op tafel, maar iets kouds, lichts en fris. En dus werd het deze couscoussalade met groene groenten en citroendressing. Lekker met mozzarella, omdat ook die kaas lekker licht en fris van smaak is. Enjoy!

couscoussalade met groene groenten

Wat heb je nodig voor deze lekkere zomerse salade voor 2 – 3 personen?

  • 150 gram couscous
  • 200 ml water
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 bosje groene asperges, in stukjes van 5cm
  • 1/2 courgette, in dikke kwarten
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • 1/2 rode ui, in dunne halve ringen
  • 1/2 komkommer, in kleine blokjes
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie + meer om te grillen
  • 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel citroenrasp

couscoussalade met groene groenten

Hoe maak je deze heerlijke, lichte salade?

1. Doe de couscous in een kom, meng met de 1/2 theelepel zout en schenk er 200 ml kokend water op. Roer kort door en dek de kom af. Laat 5 minuten staan.

2. Maak de (grill)pan warm. Doe de courgette en de asperges in een kom en schenk er wat olijfolie bij. Meng goed, zodat alle groente bedekt is met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten in batches kort op de grillpan of in de pan. Laat afkoelen als je de salade liever koud of lauwwarm eet.

3. Maak de dressing door in een kommetje de olijfolie, de citroenrasp en het citroensap te mengen. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog een van beide ingrediënten toe als je de smaak te zuur (+ olijfolie) of te olieachtig (+citroensap) vindt.

4. Meng in een grote kom de gare couscous met de bosuitjes en de komkommer. Meng de dressing erdoorheen. Doe de salade op de borden en leg er de gegrilde asperges en de courgette op. Verdeel er vervolgens de mozzarella en de pijnboompitjes overheen.

couscoussalade met groene groentencouscoussalade met groene groenten

1
0
71
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • asperges
  • couscous
  • mozzarella
Vorige artikel
Loaded nacho's met Pulled Oats
  • Avondeten
  • Borrel

Loaded nacho’s met Pulled Oats en pico de gallo

Lees verder
Volgende artikel
buikspek van de BBQ
  • Avondeten

Gastblog ‘de man’: Buikspek van de BBQ

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 137 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.