JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Avondeten
  • Lunch

Bietensalade met gebakken geitenkaas

  • 12 februari 2019
  • Geen reacties
  • 2 minuten lezen
  • 62 x bekeken
Total
17
Shares
2
0
15
0
0

Soms moet je het jezelf even makkelijk maken. Dat deed ik met deze bietensalade met gebakken geitenkaas. Echt heel veel is het niet, dit recept, en toch is het heel erg lekker. Het enige dat je hoeft te doen is de bieten en de basilicum snijden, de dressing maken en de geitenkaas bakken. Binnen 15 minuten klaar en toch een klein feestje op tafel. Misschien een ideetje voor Valentijn?

Dus mocht je nog een fijne lunch of makkelijke, lichte maaltijd zoeken voor tijdens een date? Maak deze makkelijke salade.

bietensalade met gebakken geitenkaas

Wat heb je nodig voor deze bietensalade met gebakken geitenkaas voor 2 personen?

  • 1 rol geitenkaas (150 gram
  • 1 ei
  • flinke hand panko
  • zonnebloemolie
  • 400 gram voorgekookte bieten
  • 1 bakje basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mosterd
  • 1-2 eetlepels honing
  • peper en zout

bietensalade met gebakken geitenkaas

Hoe maak je deze makkelijke salade met bietjes?

1. Snijd de rol geitenkaas in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Klopt het ei los in een kommetje en doe de panko in een ander kommetje. Leg een stuk keukenpapier op een bord of snijplank.

2. Haal met je ene hand een schijfje geitenkaas door het losgeklopte ei. Leg het schijfje met diezelfde hand in het kommetje met panko. Gebruik vervolgens je andere hand om de geitenkaas door de panko te rollen en leg het schijfje met deze hand weer in het ei. Wissel weer van hand, haal het geitenkaasschijfje door het ei, leg het in het kommetje met panko en gebruik weer je andere hand om de geitenkaas met panko te bedekken. Leg dan op het keukenpapier. Doe dit met alle schijfjes.

3. Snijd vervolgens de bieten in dunne schijfjes en de basilicum in kleine stukjes. Gebruik een kookring of leg de schijfjes zo op een bord (ik wisselde een laagje bietenschijfjes om met wat basilicum).

4. Maak dan de dressing door de olijfolie extra vierge te mengen met de mosterd en de honing. Eventueel kun je 1 of 2 theelepels bietensap door de dressing doen om de dressing mooi roze te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5. Breng een flinke laag zonnebloemolie in een middelgrote koekenpan aan de kook. Leg de schijfjes in de pan als de olie heet is en bak ze aan elke kant zo’n 2-3 minuten of totdat ze mooi bruin zijn. Haal uit de pan en leg bij de salade op het bord.

Serveer de dressing naast de salade.

bietensalade met gebakken geitenkaas

2
0
15
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
makkelijk valentijnshapje met Oreo
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk valentijnshapje met Oreo

  • 10 februari 2019
Lees verder
Volgende artikel
Oosterse brownies
  • Zoet

Oosterse brownies

  • 13 februari 2019
Lees verder
Ook lekker:
Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

  • 12 december 2019
zalmbonbons kerst
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen

Zalmbonbons voor kerst

  • 10 december 2019
Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

  • 8 december 2019
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

  • 27 november 2019
pompoentraybake met ras al hanout
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pompoentraybake met ras al hanout en limoen-knoflookyoghurt

  • 21 november 2019
Griekse pita's met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten

Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip

  • 19 november 2019
Snelle spaghetti met courgette, pesto en burrata
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Snelle spaghetti met courgetti en pesto

  • 13 november 2019
Cheesers met uienjam
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt

Cheesers met uienjam

  • 7 november 2019

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NU ONLINE | Tijd voor een echte beauty op tafel! Ik ben niet zo'n fan van bloemkoolsoep - die geur! - maar in deze makkelijke soep is die bloemkool echt heel erg lekker. Ik vond het wel een goed idee om de toch soms wat muffe geur en smaak van bloemkool wat op te frissen door een typisch kerstingredient te gebruiken: cranberry's! 147 50
ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 151 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen 🙃 Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 170 48
IT'S MY BIRTHDAY 🎉 | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu 😉). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen 🙌 229 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig 🙈? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren 🙈😂?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden 😉 Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 149 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond 🙃 En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond 😉 Dus koffietijd! 147 26
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?