JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
69
Shares
1
0
68
0
0

Soms moet je het jezelf even makkelijk maken. Dat deed ik met deze bietensalade met gebakken geitenkaas. Echt heel veel is het niet, dit recept, en toch is het heel erg lekker. Het enige dat je hoeft te doen is de bieten en de basilicum snijden, de dressing maken en de geitenkaas bakken. Binnen 15 minuten klaar en toch een klein feestje op tafel. Misschien een ideetje voor Valentijn?

Dus mocht je nog een fijne lunch of makkelijke, lichte maaltijd zoeken voor tijdens een date? Maak deze makkelijke salade.

bietensalade met gebakken geitenkaas

Wat heb je nodig voor deze bietensalade met gebakken geitenkaas voor 2 personen?

  • 1 rol geitenkaas (150 gram
  • 1 ei
  • flinke hand panko
  • zonnebloemolie
  • 400 gram voorgekookte bieten
  • 1 bakje basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mosterd
  • 1-2 eetlepels honing
  • peper en zout

bietensalade met gebakken geitenkaas

Hoe maak je deze makkelijke salade met bietjes?

1. Snijd de rol geitenkaas in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Klopt het ei los in een kommetje en doe de panko in een ander kommetje. Leg een stuk keukenpapier op een bord of snijplank.

2. Haal met je ene hand een schijfje geitenkaas door het losgeklopte ei. Leg het schijfje met diezelfde hand in het kommetje met panko. Gebruik vervolgens je andere hand om de geitenkaas door de panko te rollen en leg het schijfje met deze hand weer in het ei. Wissel weer van hand, haal het geitenkaasschijfje door het ei, leg het in het kommetje met panko en gebruik weer je andere hand om de geitenkaas met panko te bedekken. Leg dan op het keukenpapier. Doe dit met alle schijfjes.

3. Snijd vervolgens de bieten in dunne schijfjes en de basilicum in kleine stukjes. Gebruik een kookring of leg de schijfjes zo op een bord (ik wisselde een laagje bietenschijfjes om met wat basilicum).

4. Maak dan de dressing door de olijfolie extra vierge te mengen met de mosterd en de honing. Eventueel kun je 1 of 2 theelepels bietensap door de dressing doen om de dressing mooi roze te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5. Breng een flinke laag zonnebloemolie in een middelgrote koekenpan aan de kook. Leg de schijfjes in de pan als de olie heet is en bak ze aan elke kant zo’n 2-3 minuten of totdat ze mooi bruin zijn. Haal uit de pan en leg bij de salade op het bord.

Serveer de dressing naast de salade.

bietensalade met gebakken geitenkaas

1
0
68
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
makkelijk valentijnshapje met Oreo
  • Feestdagen
  • Zoet

Makkelijk valentijnshapje met Oreo

Lees verder
Volgende artikel
Oosterse brownies
  • Zoet

Oosterse brownies

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 135 13
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.