JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
bloemkoolsoep
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Bloemkoolsoep (van geroosterde bloemkool)

Total
29
Shares
1
0
28
0
0

Zo, ik doe gewoon nog 1 receptje dat meer winter zegt dan lente. Gewoon omdat het kan en omdat dit een heel fijne en makkelijke soep is om te maken. En aangezien de Nederlandse lentes vaak ook regenachtig en koud zijn, denk ik dat ik jullie nog wel blij kan maken met dit lekkere receptje voor bloemkoolsoep.

Ik ben fan van soepen 🙂 Vooral omdat je er zoveel kanten mee op kunt en omdat ze zo makkelijk te maken zijn. Voor deze soep van geroosterde bloemkool schuif je bijna alle ingrediënten de oven in en hoef je alleen maar af te wachten voordat je aan de gang kunt met de staafmixer. Minimale inspanning, maximaal effect dus. Gewoon proberen dus, ook al is het geen winter meer 🙂 Enjoy!

bloemkoolsoep

Wat heb je nodig voor deze bloemkoolsoep voor 4 personen?

  • 1 bloemkool
  • 400 gram kleine krieltjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 800 – 1000 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • olijfolie
  • peper en zout

bloemkoolsoep

Hoe maak je deze lekkere soep van bloemkool?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de bloemkool in roosjes en leg de roosjes samen met de krieltjes op de bakplaat. Je schilt de krieltjes niet. Leg ook de knoflookteentjes op de bakplaat.

3. Vermeng vervolgens 3 eetlepels olijfolie met de paprika- en kerriepoeder. Voeg ook peper en zout toe.

4. Giet daarna de olie over de bloemkool en krieltjes. Zorg dat alles op de bakplaat bedekt is met olie.

5. Zet de bloemkool-krieltjesmix 20 -25 minuten in de oven. Totdat de bloemkool en krieltjes gaar en bruin zijn. Gebruik je geen echt kleine krieltjes? Verleng dan de oventijd met 5-10 minuten.

6. Druk de knoflook uit de teentjes en doe alles in een pan. Voeg dan de bouillon en de mosterd toe toe.

7. Pureer de bloemkoolsoep met een staafmixer en laat de soep op temperatuur komen. Breng de soep op smaak met peper en zout en eventueel wat paprikapoeder.

Vind je de soep trouwens te dik? Voeg dan nog wat water toe.

bloemkoolsoepbloemkoolsoep

1
0
28
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bloemkool
  • gezond
  • groente
  • soep
Vorige artikel
kaashapjes met koffie en honing
  • Borrel
  • Feestdagen

Oud & Nieuw: kaashapjes met honing en koffie

Lees verder
Volgende artikel
snelle pita's met komkommer en avocadoroom
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle pita’s met komkommer en avocadoroom (Fast food, Fast shoot)

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.