JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
carpaccio van courgette
  • Avondeten
  • Lunch

Carpaccio van courgette

Total
18
Shares
12
0
6
0
0

Vandaag heb ik zo’n mooi pareltje voor jullie! Tijdens onze vakantie in Italie was ik na een enorme lunch van 10 gangen op zoek naar een licht avondmaaltje. En dat vond ik bij deze carpaccio van courgette. Lekker, makkelijk en heel erg simpel in elkaar te flansen. En veelzijdig, want dit vegetarische gerechtje kun je zowel als bij-, lunch- of voorgerecht op tafel zetten. Ideaal!

Eigenlijk baseerde ik deze carpaccio van courgette gewoon op de echte carpaccio: de pijnboompitjes en zoute kaas krijg je ook bij de standaardvariant. En zelfs de saus lijkt er wel op: gewoon mayonaise met mosterd mengen en je bent klaar. Denk: 10 minuutjes werk en je hebt een heerlijk gerechtje op tafel staan. Jammie!

carpaccio van courgette

Wat heb je nodig voor carpaccio van courgette voor 2 personen?

  • 1 courgette
  • 2 eetlepels volle mayonaise
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • handje pijnboompitjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas of peccorinokaas
  • peper en zout

carpaccio van courgette

Hoe maak je deze carpaccio van courgette?

1. Snijd de courgette in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt ook een mandoline gebruiken om de plakjes nog dunner te krijgen.

2. Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitjes totdat ze bruin zijn.

3. Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4. Verdeel de courgetteschijfjes over een groot bord, laat ze deels overlappen. Verdeel de pijnboompitjes eroverheen en rasp de kaas er ook overheen (je kunt ook dunne plakjes schaven van de kaas). Drizzle de helft van de mosterdmayo eroverheen en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de carpaccio van courgette gelijk en geef de rest van de mosterdmayo ernaast.

carpaccio van courgettecarpaccio van courgette

12
0
6
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groente
  • lunch
  • makkelijk
  • snel
  • voorgerecht
Vorige artikel
oranje shakshuka
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Oranje shakshuka

Lees verder
Volgende artikel
panzanella met aardbei
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Panzanella met aardbei en burrata

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.