JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
carpaccio van courgette
  • Avondeten
  • Lunch

Carpaccio van courgette

Total
18
Shares
12
0
6
0
0

Vandaag heb ik zo’n mooi pareltje voor jullie! Tijdens onze vakantie in Italie was ik na een enorme lunch van 10 gangen op zoek naar een licht avondmaaltje. En dat vond ik bij deze carpaccio van courgette. Lekker, makkelijk en heel erg simpel in elkaar te flansen. En veelzijdig, want dit vegetarische gerechtje kun je zowel als bij-, lunch- of voorgerecht op tafel zetten. Ideaal!

Eigenlijk baseerde ik deze carpaccio van courgette gewoon op de echte carpaccio: de pijnboompitjes en zoute kaas krijg je ook bij de standaardvariant. En zelfs de saus lijkt er wel op: gewoon mayonaise met mosterd mengen en je bent klaar. Denk: 10 minuutjes werk en je hebt een heerlijk gerechtje op tafel staan. Jammie!

carpaccio van courgette

Wat heb je nodig voor carpaccio van courgette voor 2 personen?

  • 1 courgette
  • 2 eetlepels volle mayonaise
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • handje pijnboompitjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas of peccorinokaas
  • peper en zout

carpaccio van courgette

Hoe maak je deze carpaccio van courgette?

1. Snijd de courgette in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt ook een mandoline gebruiken om de plakjes nog dunner te krijgen.

2. Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitjes totdat ze bruin zijn.

3. Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4. Verdeel de courgetteschijfjes over een groot bord, laat ze deels overlappen. Verdeel de pijnboompitjes eroverheen en rasp de kaas er ook overheen (je kunt ook dunne plakjes schaven van de kaas). Drizzle de helft van de mosterdmayo eroverheen en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de carpaccio van courgette gelijk en geef de rest van de mosterdmayo ernaast.

carpaccio van courgettecarpaccio van courgette

12
0
6
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • groente
  • lunch
  • makkelijk
  • snel
  • voorgerecht
Vorige artikel
oranje shakshuka
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Oranje shakshuka

Lees verder
Volgende artikel
panzanella met aardbei
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Panzanella met aardbei en burrata

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 70 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
WAAR IS DE IK IN JOUW ONDERNEMERSCHAP? ⁠ 112 17
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.