Cheesers met uienjam

7 nov 2019 | Lunch, Ontbijt

Kennen jullie ze nog van vroeger? Cheesers! Pitabroodjes gevuld met jam en kaas die je warmmaakte in de oven? Eigenlijk is dat de nu zo populaire smaakcombinatie zout-zoet 1.0. Ik had er laatst zo’n zin in, dat ik een nieuwe, modernere versie bedacht: deze cheesers met uienjam!

Ja je leest het goed, uienjam. Ik ben er inmiddels verliefd op zo lekker is het! Door uien met suiker en balsamicoazijn zachtjes te laten pruttelen krijg je een heerlijk zoete jam met een lichte bite en een kleine hartige noot. Als je dat combineert met zoute kaas op een zacht, warm broodje weet je niet wat je meemaakt, zo lekker! Dus besloot ik het broodje meteen maar even op de foto te zetten en het recept met jullie te delen!

Cheesers met uienjam

Wat heb je nodig voor 4 cheesers met uienjam?

  • 2 rode uien
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 4 pitabroodjes
  • 100 gram harde belegen geitenkaas

Cheesers met uienjam

Hoe maak je dit makkelijke Vega-lunchgerecht?

1. Snijd de uien in dunne, halve ringen.

2. Verwarm de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uiringen toe als de boter is gesmolten en fruit ze aan tot ze glazig zien.

3. Voeg dan de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en doe een deksel op de pan. Laat minimaal 20 minuten pruttelen. Hoe langer je ze laat pruttelen, des te lekkerder te worden.

4. Rasp de geitenkaas.

5. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de uienjam en de geraspte kaas. Verwarm ze dan kort op een grillpan of in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Serveer de pitabroodjes meteen. Lekker met wat sweetchilisaus of gewoon zo.

Cheesers met uienjam

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen