JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
0
Shares
0
0
0
0
0

De laatste tijd probeer ik wat gezonder te eten. Geen boterhammen met hagelslag meer in de morgen, maar kwark met noten, zaden en honing. En ook in de middag probeer ik eens wat andere keuzes te maken. Schijnt goed te zijn voor mijn gezondheid. En ik merk dat deze nieuwe focus ook wat positieve kanten heeft: mijn scala aan lunchgerechtjes wordt steeds groter en over het algemeen voel ik me ook iets beter. Ik liet jullie al eerder kennismaken met mijn favoriete lunchverslaving, deze heerlijke mashed avocado, en nu komt mijn nieuwste gerecht. Deze gegrilde asperges met gepocheerd eitje en citroenrasp is werkelijk waar heerlijk.

Sowieso ben ik fan van groene asperges. Ze zijn heerlijk fris en lekker knapperig en je kunt er allerlei kanten mee op. Ze zijn heerlijk in salades en zelfs in soep, maar het liefst eet ik ze gewoon zo. Simpel, met wat goede olijfolie en wat peper en zout. In dit gerechtje heb ik er gepocheerde eieren en citroenrasp bijgevoegd, wat de smaak van de asperges nog beter uit laat komen. En heb je geen zin in het maken van een gepocheerd eitje? Dit gerechtje is ook heerlijk met een gebakken of gekookt eitje waarvan de dooier nog zachtgekookt is. Geniet!

lunch met gegrilde asperges en ei

Wat heb je nodig voor gegrilde asperges voor 2 personen?

  • 350 gram groene asperges
  • rasp van 1/2 citroen
  • sap van 1/8 citroen (ongeveer 1 theelepel)
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 eieren
  • gedroogde chilipeper uit de molen
  • peper en zout
  • huishoudfolie
  • 2 elastiekjes
  • grillpan

lunch met gegrilde asperges en ei

Hoe maak je dit lunchgerechtje met asperges?

1. Verwarm de grillpan op middelhoog tot hoog vuur. Wacht totdat ‘ie lichtjes begint te roken.

2. Bereid vervolgens de gepocheerde eieren voor. Die hiervoor een stukje huishoudfolie in een bakje. Vet de folie een beetje in met olie en breek 1 ei daarin. Knoop de huishoudfolie samen zodat het ei in een soort afgesloten zakje zit. Doe dit ook met het andere ei.

3. Breng in een medium pan water aan de kook.

4. Grill in de tussentijd de asperges. Zo’n 2-3 minuten per kant. Haal ze vervolgens uit de grillpan en leg ze in een schaal.

lunch met gegrilde asperges en ei

5. Als het water kookt, hang dan de zakjes met eieren in het water. Laat de eieren 3-4 minuten in het kokende water. Zet het vuur niet lager!

6. Giet tijdens het wachten op de eieren de olijfolie en het citroensap over de asperges. Zorg dat alle asperges bedekt zijn. Breng ze vervolgens op smaak met peper en zout en leg ze op een schaal.

7. Strooi de citroenrasp over de asperges.

8. Haal als laatste de eieren uit het huishoudfolie en leg ze op de asperges. Bestrooi de eieren met peper, zout en ruim uit de chilivlokkenmolen. Dien meteen op.

lunch met asperges en ei

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • asperges
  • ei
  • groente
  • lunch
Vorige artikel
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Panzanella verde

Lees verder
Volgende artikel
trifle van kiwi
  • Ontbijt

Trifle van kiwi en yoghurt

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.