JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Total
6
Shares
0
0
6
0
0

Zo. Ik doe ook eens mee met een hype 🙂 Blijkbaar is de Green godess-salade een hit op TikTok. De Green godess-dressing (veel kruiden, citroensap, knoflook, spinazie of iets anders groens en mayo of zure room) kende ik al langer, maar waar de naam vandaan komt weet ik eerlijk gezegd niet. Ik heb wel een idee trouwens maar daar ga ik jullie niet mee vermoeien. Ik vond het wel tijd voor mijn eigen versie op deze hernieuwde hype en dat werd deze Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread.

Klinkt behoorlijk fancy niet? Is het niet. Het enige wat je moet doen, is een uitje snipperen en mengen met wittewijnazijn en suiker, een spread maken en je brood roosteren. Oh en wat cherrytomaatjes snijden. That’s it! Kun je daarna heerlijk genieten van deze heerlijke lunch of – misschien met een eitje erbij – dit fijne ontbijt. Ik werd in ieder geval heel erg vrolijk van al deze kleurtjes op het bord. Jij vast ook!

Groentesandwich met 'Green-godess'-spread2

Wat heb je nodig voor deze groentesandwich met ‘Green-godess’-spread voor 2 personen?

  • 1/2 rode ui
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels (vegan) mayonaise
  • 50 ml citroensap
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 1 rijpe avocado
  • 2 – 4 dikke plakken brood
  • handje verse bladspinazie
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • handje taugé
  • klein handje pompoenpitten
  • peper en zout
Groentesandwich met 'Green-godess'-spread4

Hoe maak je deze bijzondere lunch met avocadospread?

  1. Snipper de rode ui en meng vervolgens in een kommetje met de wittewijnazijn en de suiker. Laat een tijdje zo staan.
  2. Doe de basilicum, bosui, knoflookteentjes, mayonaise, het citroensap, de olijfolie en avocado in een keukenmachine of blender en blend tot een dikke spread. Breng ‘m op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Rooster als je dat lekker vindt het brood in de koekenpan totdat het lichtbruin is.
  4. Besmeer het brood dik met de green-godess spread en verdeel de spinazie, cherrytomaatjes, de taugé en de zoetzure ui eroverheen. Garneer met de pompoenpitjes.
  5. Serveer de rest van de green goddess-spread erbij.
Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
0
0
6
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Eggs Benedict3
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

Lees verder
Volgende artikel
tomaten-auberginesalade
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tomaten-auberginesalade met crispy topping en burrata

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.