JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Lunch

Lunchsalade met tonijn en geroosterde kikkererwten

Total
182
Shares
7
0
175
0
0

Ik ben een die hard-broodliefhebber. Er zijn tijden geweest dat ik ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds brood at. Het liefst met kaas of pindakaas, jammie! Die tijden zijn helaas voorbij. Ik moet – om heel wat redenen – gezonder eten. Niet alleen van mezelf, maar ook – ja echt waar – van mijn dietiste Iris. Niet dat ze heel streng is trouwens, maar omdat ze weet wat het beste voor me is. Dit recept voor lunchsalade met tonijn komt ook van haar, ik heb het lichtelijk bewerkt.

De geroosterde kikkererwten zag ik laatst voorbijkomen op de kanalen van verschillende (food)bloggers en het leek me wel wat om daar iets mee te doen. Deze salade leende zich er prima voor. Omdat de rest van de smaken wat minder uitgesproken zijn en ook de dressing niet heel specifiek is, kon deze salade nog wel wat put gebruiken. Dat werden de geroosterde kikkererwten. Het resultaat was heerlijk! Zeker omdat ik de salade serveerde in mijn nieuwe bowl (verhuiscadeautje!) van HouseDoctor, mijn favoriete serviesmerk.

lunchsalade

Wat heb je nodig voor deze lunchsalade met tonijn?

  • 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
  • 250 gram cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
  • 1 avocado, in stukjes gesneden
  • 12 zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • 100 gram kiemen
  • sap van 1/4 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • peper en zout

lunchsalade

Hoe maak je deze gezonde lunchsalade?

1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng ze in een kom met de paprikapoeder, de uienpoeder en de knoflookpoeder. Voeg vervolgens lekker wat zout toe. Meng goed. Zorg dat alle kikkererwten goed bedekt zijn met kruiden.

3. Verdeel de kikkererwten vervolgens over de bakplaat en bak ze in 20 minuten krokant. Zorg dat je ze na een minuut of 10 even goed door elkaar husselt.

4. Meng het citroensap nu met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

5. Verdeel vervolgens de rest van de ingrediënten over een schaal of groot bord. Voeg als laatste de geroosterde kikkererwten toe.

Serveer de lunchsalade met tonijn meteen.

lunchsaladelunchsalade

7
0
175
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • lunch
  • salade
  • sla
  • tonijn
  • vis
Vorige artikel
zelfgemaakte mangochutney
  • Avondeten
  • Lunch

Zelfgemaakte mangochutney

Lees verder
Volgende artikel
mexicaanse lasagne
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Mexicaanse lasagne

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

2 reacties
  1. Marie schreef:
    3 september 2017 om 10:12 am

    Moet je de kikkererwten wassen of juist niet?

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      10 september 2017 om 11:39 am

      Ik heb ze alleen uit laten lekken, niet gewassen. Maar als je dat prettiger vindt kan dat natuurlijk wel 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.