JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
lunchsalade
  • Lunch

Lunchsalade met tonijn en geroosterde kikkererwten

  • 15 januari 2019
  • 2 reacties
Total
168
Shares
7
0
161
0
0

Ik ben een die hard-broodliefhebber. Er zijn tijden geweest dat ik ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds brood at. Het liefst met kaas of pindakaas, jammie! Die tijden zijn helaas voorbij. Ik moet – om heel wat redenen – gezonder eten. Niet alleen van mezelf, maar ook – ja echt waar – van mijn dietiste Iris. Niet dat ze heel streng is trouwens, maar omdat ze weet wat het beste voor me is. Dit recept voor lunchsalade met tonijn komt ook van haar, ik heb het lichtelijk bewerkt.

De geroosterde kikkererwten zag ik laatst voorbijkomen op de kanalen van verschillende (food)bloggers en het leek me wel wat om daar iets mee te doen. Deze salade leende zich er prima voor. Omdat de rest van de smaken wat minder uitgesproken zijn en ook de dressing niet heel specifiek is, kon deze salade nog wel wat put gebruiken. Dat werden de geroosterde kikkererwten. Het resultaat was heerlijk! Zeker omdat ik de salade serveerde in mijn nieuwe bowl (verhuiscadeautje!) van HouseDoctor, mijn favoriete serviesmerk.

lunchsalade

Wat heb je nodig voor deze lunchsalade met tonijn?

  • 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
  • 250 gram cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
  • 1 avocado, in stukjes gesneden
  • 12 zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • 100 gram kiemen
  • sap van 1/4 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • peper en zout

lunchsalade

Hoe maak je deze gezonde lunchsalade?

1. Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng ze in een kom met de paprikapoeder, de uienpoeder en de knoflookpoeder. Voeg vervolgens lekker wat zout toe. Meng goed. Zorg dat alle kikkererwten goed bedekt zijn met kruiden.

3. Verdeel de kikkererwten vervolgens over de bakplaat en bak ze in 20 minuten krokant. Zorg dat je ze na een minuut of 10 even goed door elkaar husselt.

4. Meng het citroensap nu met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

5. Verdeel vervolgens de rest van de ingrediënten over een schaal of groot bord. Voeg als laatste de geroosterde kikkererwten toe.

Serveer de lunchsalade met tonijn meteen.

lunchsaladelunchsalade

7
0
161
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • lunch
  • salade
  • sla
  • tonijn
  • vis
Vorige artikel
zelfgemaakte mangochutney
  • Avondeten
  • Lunch

Zelfgemaakte mangochutney

  • 13 januari 2019
Lees verder
Volgende artikel
bietenpesto
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bietenpesto

  • 20 januari 2019
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022
gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

  • 12 februari 2022
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

  • 3 februari 2022
2 reacties
  1. Marie schreef:
    3 september 2017 om 10:12 am

    Moet je de kikkererwten wassen of juist niet?

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      10 september 2017 om 11:39 am

      Ik heb ze alleen uit laten lekken, niet gewassen. Maar als je dat prettiger vindt kan dat natuurlijk wel 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.