JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Lunch
  • Vegetarisch

Lunchtip: tosti van geitenkaas en Turks brood

Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Zijn jullie na kerst en Oud & Nieuw ook zo aan het schipperen met restjes eten? Overgebleven vleeswaren, stukjes kaas die opmoeten of afbakbroodjes die nog over zijn? ‘De man’ en ik hebben de afgelopen dagen veel restjes opgemaakt, wat dan ook eigenlijk wel meteen een leuke uitdaging was. De overgebleven groenten waren als eerste op, andere dingen bleven wat langer liggen.

Afgelopen weekend maakte ik dit lunchgerecht van enkele restjes (Turks afbakbrood, geitenkaas, ham) die wat langer bleven liggen. En wat bleek? Dat was eigenlijk best erg lekker 🙂 Daarom nu dit simpele recept op het blog. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

* 1/2 Turks brood**
* 100 gram geitenkaas
* 3 eetlepels creme fraiche
* 1 bosuitje, in reepjes
* handje pijnboompitjes
* eventueel: 4 plakjes ham

** Gebruik je net als ik afbakbrood? Zorg dan dat je dat eerst afbakt voordat je het verwerkt in onderstaand recept 🙂

Hoe maak je dit lekkere lunchgerecht?

Verwarm een grillpan op het vuur. Meng de crème fraiche met de geitenkaas in een kommetje en roer goed door. De geitenkaas wordt hierdoor wat zachter. Breng de mix dan op smaak met peper en zout.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn en lekker gaan ruiken. Meng ze dan door het geitenkaasmengsel. Voeg ook de reepjes bosui toe.

Snijd het Turkse brood in 2 kwarten en snijd beide stukken open. Smeer het geitenkaasmengsel op de twee onderste helften. Wil je ham toevoegen? Leg dan eerst de plakjes ham op de onderste helft en smeer daar het geitenkaasmengsel bovenop.

Leg de bovenste helften op de onderste helft. Leg de broodjes een voor een op de grillpan. Zoek een wat zwaardere, schone pan, die je bovenop het broodje kan zetten. Zo wordt de onderkant egaler bruin. Keer na een minuut of 2 de broodjes om en grill de andere kant.

Dien de broodjes warm op en serveer ze met ketchup.

DSC_7798DSC_7790

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • kaas
  • tosti
  • vega
Vorige artikel
  • Events

De Food Bucket List Tag

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Wortelbeignets met koriander, haloumi en citroensaus uit Vegalicious

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.