Lunchtip: tosti van geitenkaas en Turks brood

5 jan 2016 | Lunch, Vegetarisch

Zijn jullie na kerst en Oud & Nieuw ook zo aan het schipperen met restjes eten? Overgebleven vleeswaren, stukjes kaas die opmoeten of afbakbroodjes die nog over zijn? ‘De man’ en ik hebben de afgelopen dagen veel restjes opgemaakt, wat dan ook eigenlijk wel meteen een leuke uitdaging was. De overgebleven groenten waren als eerste op, andere dingen bleven wat langer liggen.

Afgelopen weekend maakte ik dit lunchgerecht van enkele restjes (Turks afbakbrood, geitenkaas, ham) die wat langer bleven liggen. En wat bleek? Dat was eigenlijk best erg lekker 🙂 Daarom nu dit simpele recept op het blog. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

* 1/2 Turks brood**
* 100 gram geitenkaas
* 3 eetlepels creme fraiche
* 1 bosuitje, in reepjes
* handje pijnboompitjes
* eventueel: 4 plakjes ham

** Gebruik je net als ik afbakbrood? Zorg dan dat je dat eerst afbakt voordat je het verwerkt in onderstaand recept 🙂

Hoe maak je dit lekkere lunchgerecht?

Verwarm een grillpan op het vuur. Meng de crème fraiche met de geitenkaas in een kommetje en roer goed door. De geitenkaas wordt hierdoor wat zachter. Breng de mix dan op smaak met peper en zout.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn en lekker gaan ruiken. Meng ze dan door het geitenkaasmengsel. Voeg ook de reepjes bosui toe.

Snijd het Turkse brood in 2 kwarten en snijd beide stukken open. Smeer het geitenkaasmengsel op de twee onderste helften. Wil je ham toevoegen? Leg dan eerst de plakjes ham op de onderste helft en smeer daar het geitenkaasmengsel bovenop.

Leg de bovenste helften op de onderste helft. Leg de broodjes een voor een op de grillpan. Zoek een wat zwaardere, schone pan, die je bovenop het broodje kan zetten. Zo wordt de onderkant egaler bruin. Keer na een minuut of 2 de broodjes om en grill de andere kant.

Dien de broodjes warm op en serveer ze met ketchup.

DSC_7798DSC_7790

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen