JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Zijn jullie na kerst en Oud & Nieuw ook zo aan het schipperen met restjes eten? Overgebleven vleeswaren, stukjes kaas die opmoeten of afbakbroodjes die nog over zijn? ‘De man’ en ik hebben de afgelopen dagen veel restjes opgemaakt, wat dan ook eigenlijk wel meteen een leuke uitdaging was. De overgebleven groenten waren als eerste op, andere dingen bleven wat langer liggen.

Afgelopen weekend maakte ik dit lunchgerecht van enkele restjes (Turks afbakbrood, geitenkaas, ham) die wat langer bleven liggen. En wat bleek? Dat was eigenlijk best erg lekker ๐Ÿ™‚ Daarom nu dit simpele recept op het blog. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

* 1/2 Turks brood**
* 100 gram geitenkaas
* 3 eetlepels creme fraiche
* 1 bosuitje, in reepjes
* handje pijnboompitjes
* eventueel: 4 plakjes ham

** Gebruik je net als ik afbakbrood? Zorg dan dat je dat eerst afbakt voordat je het verwerkt in onderstaand recept ๐Ÿ™‚

Hoe maak je dit lekkere lunchgerecht?

Verwarm een grillpan op het vuur. Meng de crรจme fraiche met de geitenkaas in een kommetje en roer goed door. De geitenkaas wordt hierdoor wat zachter. Breng de mix dan op smaak met peper en zout.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn en lekker gaan ruiken. Meng ze dan door het geitenkaasmengsel. Voeg ook de reepjes bosui toe.

Snijd het Turkse brood in 2 kwarten en snijd beide stukken open. Smeer het geitenkaasmengsel op de twee onderste helften. Wil je ham toevoegen? Leg dan eerst de plakjes ham op de onderste helft en smeer daar het geitenkaasmengsel bovenop.

Leg de bovenste helften op de onderste helft. Leg de broodjes een voor een op de grillpan. Zoek een wat zwaardere, schone pan, die je bovenop het broodje kan zetten. Zo wordt de onderkant egaler bruin. Keer na een minuut of 2 de broodjes om en grill de andere kant.

Dien de broodjes warm op en serveer ze met ketchup.

DSC_7798DSC_7790

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • brood
  • kaas
  • tosti
  • vega
Vorige artikel
  • Events

De Food Bucket List Tag

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Wortelbeignets met koriander, haloumi en citroensaus uit Vegalicious

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  81 14
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 76 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  115 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  137 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine ๐Ÿ’œ)โ  115 6
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.