Lunchtip: watermeloen, feta en munt

11 mei 2015 | Lunch

Nog even en het is weer zomer. Vandaag krijgen we alvast een voorproefje. Als het warmer wordt, krijg ik altijd zin in salades en fruit. Lekkere frisse en lichte smaken, met lichte dressing en vrolijke kleuren. Een van de simpelste salades die ik vaak maak, is deze salade met watermeloen, feta en munt. Ik ben gek op watermeloen, vooral als ‘ie nog lekker vers is. Vooral de lichte, waterig zoete smaak en de structuur van de watermeloen maken me erg happy. In combinatie met de zoute feta en de frisse munt is dit een heerlijk licht gerechte dat ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik word er vrolijk van. Enjoy!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke frisse salade voor twee personen?

* een stuk watermeloen of stukjes voorgesneden watermeloen (de eerste is lekkerder, de tweede makkelijker)
* 100 gram feta
* 1/2 bosje munt
* olijfolie
* zwarte peper

Hoe simpel is het om deze salade te maken?

Deze salade heb je in een oogwenk gemaakt. Je kunt, zoals ik dat deed voor de foto, van de feta blokjes snijden ter grootte van de blokjes watermeloen. Veel makkelijk is natuurlijk om de watermeloen in een schaal te doen en daaroverheen de feta te verkruimelen. Verdeel ongeveer een eetlepel olijfolie door de mix en garneer met de blaadjes van het halve bosje munt. Maak af met zwarte peper.

Lunchtip meloen & feta

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen