Lunchtip: zoete aardappel met forel

24 aug 2017 | Lunch

Het is weer eens tijd voor een lunchtip! En wel voor een heel lekkere lunchtip. Ik maakte ‘m toen ik net weer bij mijn dietiste was geweest, die mij aanspoorde om eens wat andere dingen voor de lunch te proberen. Ik had nog wat zoete aardappelen (goed voor de vitaminen) liggen en wat forelfilet (voor de juiste vetten) en wat Huttenkase (voor de eiwitten) en omdat al die ingredienten goed voor je zijn, besloot ik ze te combineren. Dat werd deze zoete aardappel met forelfilet.

Eigenlijk eet ik liever niet warm tijdens de lunch, maar voor deze lekkere lunch maak ik vanaf nu graag een uitzondering. Wat een superlekker gerechtje is dit namelijk! Ik ben echt geen fan van Huttenkase, maar in combinatie met de forelfilet en de zoete aardappel is deze kaassoort prima te pruimen. Ik denk dus dat dit gerechtje vaker bij mij op tafel komt te staan 🙂 En bij jullie? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

zoete aardappel met forel

Wat heb je nodig voor zoete aardappel met forel voor 2 personen?

  • 2 medium zoete aardappelen
  • 125 gram gerookte forelfilet
  • klein bakje Huttenkase met kruiden
  • 1 bosuitje, gesneden
  • peper en zout

zoete aardappel met forelfilet

Hoe maak je dit makkelijke lunchgerechtje?

1. Was de zoete aardappels schoon. Je laat de schil om de aardappel zitten, dus maak deze goed schoon.

2. Verhit de zoete aardappelen 4 minuten op vol vermogen in de magnetron. Prik er voor dat je ze in de magnetron doet nog wat gaatjes in met een vork. Geen magnetron? Kook dan de zoete aardappel in de schil zo’n 30 minuten in een pan met kokend water.

3. Haal in de tussentijd de forelfilet los met twee vorken. Meng dan de forelfilet door de Huttenkase. Breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd de zoete aardappelen overdwars in (niet door!) en trek de beide helften een klein beetje van elkaar.

5. Verdeel de forelfiletvulling over de twee zoete aardappelen. Strooi hier de bosuitjes overheen.

zoete aardappel met forelfilet

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen