JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
witlofsalade
  • Avondeten
  • Lunch

Makkelijke salade met truffelmayonaise

Total
152
Shares
1
0
151
0
0

Iets lekkers op tafel zetten, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog, het is supermakkelijk! Dat bewijst deze makkelijke salade met truffelmayonaise wel. En dat je je inspiratie overal kunt vinden, bewijst deze zomerse salade ook, luister maar!

Enige tijd geleden waren ‘de man’ en ik in Antwerpen. We gingen daar naar PAKT Antwerpen, een creatieve broedplaats met meerdere eettentjes. Bij een van die tentjes lunchten we en kreeg ik deze lekkere salade voorgezet. Superlekker! Ik besloot op dat moment om deze salade thuis na te maken. Dat werd deze heerlijke, makkelijke salade vol groenten. Ik zeg: vanavond op tafel!

makkelijke salade met truffelmayonaise

Wat heb je nodig voor deze makkelijke salade met truffelmayonaise voor 2 personen?

  • 250 gram kastanjechampignons of portobello
  • 2 stronkjes witlof
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 2 handjes rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • truffelmayonaise
  • pijnboompitjes
  • sesamzaadjes
  • peper en zout

makkelijke salade met truffelmayonaise

Hoe maak je deze makkelijke salade?

1. Verwarm een droge, grote koekenpan op hoog vuur en rooster hierin de pijnboompitjes totdat ze bruin zijn. Houd ze goed in de gaten! Haal uit de pan en verwarm daarna wat olijfolie in de gebruikte koekenpan.

2. Snijd de kastanjechampignons of portobello’s in dikke plakken. Verwarm een grote koekenpan op hoog vuur en voeg wat olie toe. Bak de champignons in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Als je de champignons niet te veel roert en de pan niet te vol stopt, worden ze het meest egaal bruin. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijd in de tussentijd de stronk witlof in de lengte door de midden. Verwijder aan beide kanten de bittere kern en snijd beide helften daarna in dunne reepjes. Meng de reepjes in een kom met 1 theelepel balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.

4. Meng de rucola met 1 eetlepel olijfolie en peper en zout (tip: dit kun je ook in het zakje van de rucola doen, scheelt weer afwas!).

5. Drapeer de rucola over 2 borden. Verdeel hier vervolgens de witlof en de gebakken champignons overheen.

6. Schep een beetje truffelmayo over de salade en garneer de salade met pijnboompitjes, sesamzaadjes en Parmezaanse kaas. Serveer meteen!

makkelijke salade met truffelmayonaisemakkelijke salade met truffelmayonaise

1
0
151
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
shakshuka
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Shakshuka

Lees verder
Volgende artikel
gezonde pastasalade
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Gezonde pastasalade met avocado, tomaat en mozzarella

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gewoon zomaar, omdat ik blij (en zen) word van deze vibe 🤗 66 13
ALS JE DOET WAT JE DEED....⁠ 91 8
WAAROM JE ALTIJD JE HOOFD MOET SHOWEN⁠ 126 8
HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 98 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 82 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.