JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Lunch
  • Vegetarisch

Mashed avocado

Total
4
Shares
1
0
3
0
0

Oh jongens! Ik heb een nieuwe liefde 🙂 Mashed avocado is z’n naam en ik heb ‘m leren kennen in een lunchtentje in Maastricht. Gelukkig is ‘de man’ niet jaloers, dus ik kan er volop van genieten! Mashed avocado is eigenlijk niets anders dan geprakte avocado, op smaak gebracht met wat peper en zout en eventueel nog wat limoensap. Maar lekker dat het is! Zeker als je ‘m zoals ik combineert met een gepocheerd eitje.

Ik besloot daarom op dit lekkere lunchgerechtje van avocado met jullie te delen. Ook al is het niet echt een recept en hoef je weinig handelingen te verrichten. Hoewel, het gepocheerde eitje maken is best nog wel een uitdaging. Laat je dus niet ontmoedigen als het niet meteen lukt. Gewoon nog een keer proberen. Enjoy!

mashed avocado

Wat heb je nodig voor mashed avocado voor 2 personen?

  • 2 avocado’s, rijp
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 sneeën brood
  • zout en peper
  • 2 eieren
  • eventueel kiemgroente van rode kool

mashed avocado

Ook nodig

  • huishoudfolie
  • klein bakje

mashed avocado

Hoe maak je dit lekkere lunchgerecht?

1. Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe het in een kommetje.

2. Schenk het limoensap over de avocado’s, op die manier worden de avocado’s niet bruin.

3. Prak de avocado’s met een vork totdat je een grove moes hebt. Breng op smaak met ruim zout en peper.

4. Maak nu de gepocheerde eieren. Die hiervoor een stukje huishoudfolie in een bakje. Vet de folie een beetje in met olie en breek 1 ei daarin. Knoop de huishoudfolie samen zodat het ei in een soort afgesloten zakje zit. Doe dit ook met het andere ei.

5. Breng in een medium pan water aan de kook.

6. Als het water kookt, hang dan de zakjes met eieren in het water. Laat de eieren 3-4 minuten in het kokende water. Zet het vuur niet lager!

mashed avocado

7. Verdeel de mashed avocado over de 2 sneeën brood.

8. Haal de gepocheerde eieren voorzichtig uit de huishoudfolie en leg de eieren voorzichtig op de mashed avocado. Breng ook de eieren op smaak met peper en zout.

Serveer de mashed avocado eventueel met wat kiemgroenten. Meteen opeten!

mashed avocadomashed avocado 6

1
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • avocado
  • ei
  • lunch
Vorige artikel
  • Overig

JoorKitchen ontdekt…. Brandweerkantine Maastricht

Lees verder
Volgende artikel
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Gevulde zoete aardappel

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

2 reacties
  1. Yvonne Philippa schreef:
    22 mei 2017 om 4:16 pm

    Er bestaat een geweldig hulpmiddeltje voor het nooit meer laten mislukken van je gepocheerde eitje: de poach pod (https://www.fusionbrands.com/products/poachpod). Het zijn ‘zakjes’ van siliconen die je licht invet en waar je vervolgens je eitje in doet. Vijf minuten in een pan met kokend water (en de deksel erop) en je hebt een perfect gepocheerd ei. Ik kan niet zonder. Te koop in de kookwinkel.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      22 mei 2017 om 5:02 pm

      Oeh, goeie tip! Ik bestel ‘m gelijk 😀 Altijd fijn, handige hulpmiddeltjes. Thanx!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.