JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Salade van chioggabiet en sinaasappel1
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Salade van chioggabiet en sinaasappel

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Ik ben iets nieuws aan het leren: fotograferen met flitslicht. Dat vind ik naast heel erg leuk, ook heel erg stom. Ik word compleet uit mijn comfortzone gekatapulteerd en daar vind mijn perfectionisme vervolgens heel veel van. Gevolg: kortsluiting. En tijd tekort, want ik wil het meteen goed kunnen terwijl ik ook gewoon mijn betaalde opdrachten af moet moeten, het huishouden moet doen, me-time (wat is dat?) in moet lassen, etc etc. En dat in de 3 x 8 uur dat de dames op het KDV zijn. Onhaalbaar dus. Maar goed, ik doe mijn best. En deze salade van chioggabiet en sinaasappel is 1 van de eerste recepten die ik met flitslicht fotografeerde.

Uiteindelijk gaat fotograferen met flitslicht me namelijk megaveel tijd opleveren. Zeker als ik straks in ons nieuwe huis een fotostudio naast de keuken heb waar ik ook ‘s avonds dan makkelijk kan koken en fotograferen. Meeeeeennnnn wat gaat dat een stuk makkelijker worden.

Haha nu heb ik al 2 alinea’s geschreven en nog niets gezegd over deze heerlijke salade. Want dat is het. Eentje die ik inspireerde op een recept dat ik op Smulweb vond. Dus alle credits naar die bedenker. Mijn versie is met chiaggobiet (zo mooi!), maar gewone bietjes kan ook prima. Snel proberen!

Salade van chioggabiet en sinaasappel1

Wat heb je nodig voor deze salade van chioggabiet en sinaasappel (2 personen)?

  • 3 chioggabieten
  • 3 sinaasappels
  • snufje piment
  • snufje kaneel
  • klein beetje maizena
  • klein handje granaatappelpitjes
  • mosterdcress, maar tuinkers kan ook
  • peper en zout
Salade van chioggabiet en sinaasappel2

Hoe maak je deze lekkere salade met sinaasappel?

  1. Snijd of schaaf de bietjes in heel dunne plakken.
  2. Pers 2 van de 3 sinaasappels uit. Snijd de andere sinaasappel in mooie stukjes (snijd de partjes tussen de vliesjes uit).
  3. Meng de bietenplakjes in een schaal met 7 eetlepels sinaasappelsap. Zet de schaal dan 3 minuten op 700 watt in de magnetron. Haal de bietjes er daarna uit en laat ze even staan.
  4. Meng in een droge koekenpan 3 eetlepels sinaasappelsap met de piment, de kaneel en maizena. Verwarm op laag vuur en blijf roeren totdat je dressing licht verwarmd is. Haal dan van het vuur en meng er het sap uit de bietenschaal doorheen. Voeg eventueel nog wat extra sinaasappel toe als je de dressing nog niet dun genoeg vindt. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de bietenplakjes over 2 borden. Verdeel hierover de sinaasappelstukjes, de granaatappelpitjes en als laatste de mosterdcress.
  6. Schenk de helft van de dressing over de borden. Geef de rest van de dressing ernaast.
salade van chioggabiet en sinaasappel
0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Cake met oliebollen en pretzels
  • Feestdagen
  • Zoet

Cake met oliebollen en pretzels

Lees verder
Volgende artikel
Bieten-geitenkaasspread2
  • Lunch
  • Vegetarisch

Bieten-geitenkaasspread

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.