Salsa van granaatappel en komkommer

9 aug 2017 | Avondeten, Lunch, Vegan, Vegetarisch

Je kunt mij altijd wakker maken voor een lekkere, frisse salade. Eigenlijk zowel in de zomer als in de winter. Terwijl de meeste mensen in dat laatste jaargetijde aan de stoofschotels en stamppotten willen gaan, zet ik het liefst mijn favoriete salades op tafel. Raar he? Ik ben soms iets te gek op salades. 

Deze weken doe ik mee aan de TexMex-challenge van Francesca Kookt en Santa Maria. Ik kreeg een aantal producten waar ik een mexicaansachtig recept mee moet maken. Om lekker in te komen in die challenge besloot ik me eerst te wagen aan een typisch TexMex-bijgerecht: een salsa. Salsa’s kun je van heel veel verschillende ingredienten maken, de meest bekende is die van tomaten. Maar ook ananas is een bekend ingredient. Ik besloot een salsa van granaatappel te maken en dat pakte heel erg goed uit.

Deze salsa explodeert echt in je mond: het zoete en frisse van de granaatappel, het pittige van de groene peper, het zurige van het limoensap en ga zo maar door. Je moet het proberen om het echt te kunen ervaren. Enjoy!

granaatappelsalsa1

Wat heb je nodig voor salsa van granaatappel voor 2 personen?

  • 200 gram granaatappelpitjes (ongeveer 2 granaatappels)
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • 15 gram verse koriander
  • 15 gram munt
  • 1 groen pepertje, kleingesneden
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • zout en peper

granaatappelsalsa6

Hoe maak je deze heerlijke en frisse salsa?

1. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes, ongeveer in dezelfde grootte als de granaatappelpitten.

2. Snijd de koriander – inclusief de steeltjes – klein. Doe dit ook met de munt, maar gebruik daar alleen de blaadjes van.

3. Mix de granaatappelpitten, de komkommerblokjes, de munt, de koriander, de rode ui en de groene peper met de olijfolie en het limoensap.

4. Breng als laatste op smaak met peper en zout.

granaatappelsalsa5

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen