JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
shakshuka
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Shakshuka

Total
18K
Shares
9
0
18K
0
0

Een van mijn favoriete gerechten is toch wel shakshuka. En dat terwijl ik enkele jaren geleden liefst geen paprika en tomaten at 🙂 Maar in dit recept vind ik die ingrediënten altijd lekker. Ik heb inmiddels al best wat variaties van dit lekkere ontbijt-, lunch- en dinergerecht gemaakt en dit is mijn eigen variant.

Het lekkerste wordt je shakshuka als je ‘m bereidt in een pannetje dat lekker heet wordt. Bijvoorbeeld in een gietijzeren pannetje zoals dit. Daarin wordt je shakshuka snel warm en daardoor is de kooktijd van de eieren korter. Grotere kans dat je heerlijk zachte eidooiers aan je gasten voor kunt zetten!

Ik kies bewust voor puntpaprika’s in dit recept, die zijn wat zoeter dan normale paprika’s. En verse tomaten, omdat ik dat het lekkerste vind. Maar, je maakt dit gerecht ook heel makkelijk met tomaten uit blik. Dus naast een veelzijdig gerecht, is dit ook een low-budgetrecept. Wat wil je nog meer 🙂 Gewoon proberen dus!

shakshuka1

Wat heb je nodig voor shakshuka voor 2 personen?

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 4 takjes tijm
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel cayennepeper
  • 2 puntpaprika’s, in reepjes
  • 4 tomaten, grof gesneden of 250 gram cherrytomaatjes, in kwarten
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 3 eieren
  • peterselie
  • feta
  • peper en zout
  • olijfolie

shakshuka

Hoe maak je dit lekkere lunchgerecht?

1. Fruit de ui en de knoflook enkel minuten in een koekenpan op middelhoog vuur.

2. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe de blaadjes bij de ui en knoflook.

3. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze minimaal 2 minuten mee. Zo raak je de bitterheid van de puree kwijt.

4. Voeg het paprikapoeder en de cayennepeper toe en bak 1 minuut mee. Voeg daarna de puntpaprika’s, de tomaten, de witte balsamico en de eetlepels water toe.

5. Dek de pan af met een deksel en laat het mengsel een minuut of 10 zachtjes pruttelen.

6. Maak daarna na 10 minuten 3 kuiltjes in de shak shuka. Breek in ieder kuiltje een ei. Doe de deksel weer op de pan en laat 6-8 minuten doorpruttelen totdat je de eieren gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Dien de shakshuka op met feta, peterselie en warm brood.

shakshuka shakshuka

9
0
18K
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • eieren
  • groente
  • groenten
  • paprika
  • tomaat
Vorige artikel
Huevos rancheros met vegan bacon
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
Volgende artikel
witlofsalade
  • Avondeten
  • Lunch

Makkelijke salade met truffelmayonaise

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

4 reacties
  1. Dorine schreef:
    10 maart 2019 om 9:37 am

    Heerlijke vleesloze gezonde maaltijd! Ik heb er nog champignons bijgedaan.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      10 maart 2019 om 9:40 am

      Wat heerlijk om te horen Dorine 🙂 Dank je wel! En champignons erbij lijkt me een superidee, dat ga ik ook eens proberen!

      Beantwoorden
  2. Chief schreef:
    5 juli 2019 om 4:01 pm

    Niet mijn ding…

    Ik heb de staafmixer erdoor gehaald, een pakje gezeefde tomaten en rulgebakken gehakt erdoor gedaan, pasta gekookt en daarna heerlijk gegeten.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      5 juli 2019 om 4:48 pm

      Kan gebeuren, niet iedereen vindt shakshuka lekker. Gelukkig heb je daarna alsnog lekker gegeten 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.