Voor de lunch voor de vegetarier Voor het diner Voor het ontbijt

Shak shuka

20 maart 2018

Een van mijn favoriete gerechten is toch wel shak shuka. En dat terwijl ik enkele jaren geleden liefst geen paprika en tomaten at 🙂 Maar in dit recept vind ik die ingrediënten altijd lekker. Ik heb inmiddels al best wat variaties van dit lekkere ontbijt-, lunch- en dinergerecht gemaakt en dit is mijn eigen variant.

Ik kies bewust voor puntpaprika’s in dit recept, die zijn wat zoeter dan normale paprika’s. En verse tomaten, omdat ik dat het lekkerste vind. Maar, je maakt dit gerecht ook heel makkelijk met tomaten uit blik. Dus naast een veelzijdig gerecht, is dit ook een low-budgetrecept. Wat wil je nog meer 🙂 Gewoon proberen dus!

shak shukashak shuka

Wat heb je nodig voor shak shuka voor 2 personen?

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 4 takjes tijm
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel cayennepeper
  • 2 puntpaprika’s, in reepjes
  • 4 tomaten, grof gesneden
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 3 eieren
  • peterselie
  • feta
  • peper en zout
  • olijfolie

shak shukashak shuka

Hoe maak je deze lekkere shak shuka?

1. Fruit de ui en de knoflook enkel minuten in een koekenpan op middelhoog vuur.

2. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe de blaadjes bij de ui en knoflook.

3. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze minimaal 2 minuten mee. Zo raak je de bitterheid van de puree kwijt.

4. Voeg het paprikapoeder en de cayennepeper toe en bak 1 minuut mee. Voeg daarna de puntpaprika’s, de tomaten, de witte balsamico en de eetlepels water toe.

5. Dek de pan af met een deksel en laat het mengsel een minuut of 10 zachtjes pruttelen.

6. Maak daarna na 10 minuten 3 kuiltjes in de shak shuka. Breek in ieder kuiltje een ei. Doe de deksel weer op de pan en laat 6-8 minuten doorpruttelen totdat je de eieren gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Dien de shak shuka op met feta, peterselie en warm brood.

shak shuka

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply