Smoothiebowl met avocado en cacao

29 jan 2022 | Lunch, Ontbijt, Vegan

Toen ik laatst mijn favoriete smoothiebowl deelde via Instagram kreeg ik van meerdere mensen de vraag of ik het recept wilde delen. Nu is dit voor mij niet echt een recept (er staat hieronder namelijk niets meer dan ‘doe alle ingrediënten in blender’), maar er was zoveel vraag naar dat ik toch besloot om mijn smoothiebowl te fotograferen en online te zetten. Dus voilà, hier is mijn smoothiebowl met avocado en cacao!

Ik eet deze smoothiebowl inmiddels al een aantal jaar. Hij vult goed dankzij de avocado en het eiwitpoeder en het is iedere keer een feestje om ‘m te maken, vooral omdat hij zo lekker chocoladig is (is dat een woord?). De laatste tijd voeg ik ook vaak een stuk courgette toe, daar proef je niks van, maar het geeft mij wel het idee dat ik extra gezond bezig ben 🙂

Zoek je een lekkere, makkelijk te maken smoothiebowl die ook nog eens goed vult? Zoek dan niet verder en ga voor deze smoothiebowl!

Smoothiebowl met avocado en cacao1

Wat heb je nodig voor deze smoothiebowl met avocado en cacao voor 1 persoon?

  • 1/2 avocado
  • 1 banaan
  • 1/4 courgette
  • 1-2 theelepels cacaopoeder
  • 1 – 2 eetlepels eiwitpoeder
  • 100 ml (haver)melk
  • Toppings: bijvoorbeeld chiazaad, cacaonibs, pompoenpitten, notenpasta of blauwe bessen
Smoothiebowl met avocado en cacao2

Hoe maak je deze makkelijke smoothiebowl?

1. Doe alle ingrediënten behalve de toppings in een blender en blend tot een dikke massa. Voeg eventueel wat extra melk toe als je de smoothie te dik vind.

2. Schenk de smoothie in een kom en voeg je favoriete toppings toe.

Smoothiebowl met avocado en cacao3
Smoothiebowl met avocado en cacao5
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen