JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
3
Shares
0
0
3
0
0

Joepie! Het is weer bijna winter en dus kan ik volop losgaan op soep. In de zomer of lente soep eten vind ik namelijk niet bij het seizoen passen, maar wanneer de dagen weer korter worden en het ‘s avonds vroeg donker wordt en het weer koud is, vind ik het altijd tijd voor soep. Mijn lievelingssoep bestaat uit veel groenten, is lekker dik en geeft een instant ‘comfortgevoel’. Mijn lievelingssoep is toch echt deze wortelsoep, maar ik blijf altijd op zoek naar een andere variant.

In het kookboek van Ellen Hoog, tophockeyster en foodie, kwam ik dit recept voor een snelle soep van courgette en doperwten. Ik wilde ‘m meteen maken. Eigenlijk is dit recept bedoeld als lunchgerecht, maar ik maakte ‘m voor het avondeten. In combinatie met de tijmcrackers en de bietenhoumous uit In perfecte conditie was dat een prima maal. Ik denk dat deze soep vaker op tafel gaat komen, hopelijk bij jullie ook. Enjoy!

Nieuwsgierig geworden?

Wat heb je nodig om deze lekkere en snelle soep te maken voor 2 personen?

* 1 eetlepel olijfolie
* 1 sjalot, fijngesneden
* 1 teen knoflook, in kleine stukjes
* 1 courgette, in blokjes
* 100 gram diepvriesdoperwten
* 1/2 blokje groentebouillon
* 1 eetlepel citroensap
* 2 eetlepels magere kwark
* 75 gram gerookte forel
* 2 blaadjes munt, fijngehakt
* peper en zout

Hoe maak je deze soep van courgette en doperwten?

Verhit de olie in een kookpan met dikke bodem. Fruit vervolgens de sjalot en de knoflook op middelhoog vuur zo’n 5 minuten totdat de stukjes zacht en glazig zijn. Voeg vervolgens de courgette en de doperwten toe en bak ze 2 minuten mee. Roer de mix af en toe om.

Voeg kokend water toe totdat de groenten helemaal onderstaan (zo’n 400 – 500 ml). Verkruimel het bouillonblokje boven de soep en laat de soep vervolgens op laag vuur 10 minuten zachtjes bubbelen.

Haal de pan na 10 minuten van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. De soep moet lekker glad worden. Breng de soep op smaak met peper en zout en de 2 eetlepels citroensap. Verdeel vervolgens de soep over de borden en verdeel de gerookte forel over de twee borden. Garneer ieder bord met 1 eetlepel kwark en met de fijngehakte blaadjes munt.

DSC_6843

0
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • courgette
  • doperwten
  • soep
  • vis
Vorige artikel
  • Reviews hotspots

JoorKitchen eet…. bij De Tosti van Josti

Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch
  • Ontbijt

Kokos-limoenbrood uit All day breakfast

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK DOE MAAR WAT..⁠ 145 14
SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 73 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.