JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle soep van courgette en doperwten uit In perfecte conditie

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Joepie! Het is weer bijna winter en dus kan ik volop losgaan op soep. In de zomer of lente soep eten vind ik namelijk niet bij het seizoen passen, maar wanneer de dagen weer korter worden en het ‘s avonds vroeg donker wordt en het weer koud is, vind ik het altijd tijd voor soep. Mijn lievelingssoep bestaat uit veel groenten, is lekker dik en geeft een instant ‘comfortgevoel’. Mijn lievelingssoep is toch echt deze wortelsoep, maar ik blijf altijd op zoek naar een andere variant.

In het kookboek van Ellen Hoog, tophockeyster en foodie, kwam ik dit recept voor een snelle soep van courgette en doperwten. Ik wilde ‘m meteen maken. Eigenlijk is dit recept bedoeld als lunchgerecht, maar ik maakte ‘m voor het avondeten. In combinatie met de tijmcrackers en de bietenhoumous uit In perfecte conditie was dat een prima maal. Ik denk dat deze soep vaker op tafel gaat komen, hopelijk bij jullie ook. Enjoy!

Nieuwsgierig geworden?

Wat heb je nodig om deze lekkere en snelle soep te maken voor 2 personen?

* 1 eetlepel olijfolie
* 1 sjalot, fijngesneden
* 1 teen knoflook, in kleine stukjes
* 1 courgette, in blokjes
* 100 gram diepvriesdoperwten
* 1/2 blokje groentebouillon
* 1 eetlepel citroensap
* 2 eetlepels magere kwark
* 75 gram gerookte forel
* 2 blaadjes munt, fijngehakt
* peper en zout

Hoe maak je deze soep van courgette en doperwten?

Verhit de olie in een kookpan met dikke bodem. Fruit vervolgens de sjalot en de knoflook op middelhoog vuur zo’n 5 minuten totdat de stukjes zacht en glazig zijn. Voeg vervolgens de courgette en de doperwten toe en bak ze 2 minuten mee. Roer de mix af en toe om.

Voeg kokend water toe totdat de groenten helemaal onderstaan (zo’n 400 – 500 ml). Verkruimel het bouillonblokje boven de soep en laat de soep vervolgens op laag vuur 10 minuten zachtjes bubbelen.

Haal de pan na 10 minuten van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. De soep moet lekker glad worden. Breng de soep op smaak met peper en zout en de 2 eetlepels citroensap. Verdeel vervolgens de soep over de borden en verdeel de gerookte forel over de twee borden. Garneer ieder bord met 1 eetlepel kwark en met de fijngehakte blaadjes munt.

DSC_6843

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • courgette
  • doperwten
  • soep
  • vis
Vorige artikel
  • Reviews hotspots

JoorKitchen eet…. bij De Tosti van Josti

Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch
  • Ontbijt

Kokos-limoenbrood uit All day breakfast

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.