Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

13 mrt 2023 | Avondeten, Lunch, Ontbijt

⁠Ja ja, mensen, deze meid heeft een wafelijzer 🙈😎 Voor het eerst in mn leven. En ik ben er zo blij mee! Eeuwige dank aan Francesca Kookt die haar tip voor een wafelijzer deelde in haar stories 🙌⁠ Ik maakte er meteen deze speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm mee en kon niet wachten om dit recept hier te delen.

Je snapt dat ik natuurlijk meteen aan het experimenteren geslagen ben en jongens, I LOVE IT! Wat makkelijk is dit en hoeveel kun je hiermee. Helemaal blij mee! Dus hou je vast voor wafelrecepten 🙌 Hieronder alvast mijn lunch van gisteren: speltwafels met spinazie, pesto en zalm. Heerrrrllllluuuukkkk 😍⁠

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

Wat heb je nodig voor speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm voor 4 personen?

150 gram verse spinazie⁠
1 teentje knoflook⁠
125 gram boter⁠
3 eieren⁠
1 eetlepel pesto plus extra om te serveren⁠
180 gram volkoren speltmeel⁠
1 zakje bakpoeder⁠
50 gram geraspte kaas⁠
als topping: gerookte zalm, zoetzure ui en dille (en eventueel creme fraiche)⁠
olie om in te bakken⁠
peper en zout⁠

speltwafels uit het wafelijzer

Hoe maak je deze wafels met spinazie en zoetzure ui?

  1. Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin de spinazie totdat deze geslonken is. Snijd of pers het teentje knoflook en voeg het de laatste minuut toe. Laat daarna afkoelen en snijd de spinazie klein. ⁠
  2. Smelt de boter. Laat daarna kort afkoelen. Klop de eieren luchtig in de keukenmachine en doe er dan de afgekoelde boter bij. ⁠
  3. Meng het meel met het bakpoeder, de geraspte kaas en een snuf zout. Meng het daarna door de ei-botermix. Voeg de gesneden spinazie en de pesto toe. En meng nog even kort door. ⁠
  4. Verwarm het wafelijzer en bak hierin de wafels in enkele minuten gaar. ⁠
  5. Serveer de wafels met gerookte zalm, zoetzure ui, dille en eventueel crème fraîche. ⁠
wafels met spinazie en pesto
wafels uit het wafelijzer
Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen