JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
tomaten-auberginesalade
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tomaten-auberginesalade met crispy topping en burrata

Total
14
Shares
0
0
14
0
0

Tijd voor een bordje vol geluk! Tenminste, dat is hoe ik me voelde toen ik deze heerlijke lunch mocht proeven. Dit bordje zit namelijk tjokvol groenten en toch heb je het idee dat je heerlijk aan het snacken bent. De credits daarvoor geef ik aan de heerlijke Parmezaan-knoflook-broodkruim en de burrata die je door deze tomaten-auberginesalade heen mengt.

Helemaal zelf heb ik deze salade niet bedacht trouwens, ik vond dit heerlijke recept via Pinterest en paste het voor mijn eigen site aan. Ik voegde nog wat meer groenten toe, gewoon omdat het kon, en liet de basilicum achterwege (had ik helaas niet meer in huis). Het resultaat is een heerlijk bordje comfortfood dat ideaal is als lauwwarme lunch of als lichte avondmaaltijd. En per persoon krijg je zo al 300 gram groenten binnen. Wat wil je nog meer?

tomaten-auberginesalade

Wat heb je nodig voor deze tomaten-auberginesalade voor 2 personen?

  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 rode paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olijfolie plus extra om mee te bakken
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 aubergine
  • 1/4 ciabatta of 1 ciabattini
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 gram krulpeterselie
  • 1 bol burrata
  • peper en zout
tomaten-auberginesalade2

Hoe maak je deze heerlijke salade vol groenten en met burrata?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Snijd de paprika vervolgens in reepjes en doe ze ook in de ovenschaal.
  3. Doe hetzelfde met 3 ontvelde teentjes knoflook. Voeg de oregano, olijfolie en balsamicoazijn toe, net als flink wat peper en zout. Meng en zorg dat alle groenten bedenkt zijn. Rooster de groenten 20 minuten totdat de tomaatjes gaar zijn en de paprika zacht.
  4. Snijd de aubergine in dunne schijfjes. Rooster ze op de grill of in een koekenpan met een beetje olie totdat ze bruin en zacht zijn. Haal ze uit de pan en breng ze op smaak met peper en zout.
  5. Maal de ciabatta of ciabattini fijn in een keukenmachine.
  6. Verwarm een klein laagje olijfolie in een koekenpan. Snijd of pers het laatste teentje knoflook fijn en voeg het toe aan de pan. Laat even fruiten. Voeg dan de broodkruimels toe en bak ze totdat ze bruin en krokant zijn. Meng ze daarna in een kommetje met de Parmezaanse kaas en fijngesneden peterselie.
  7. Verdeel als eerste de schijfjes aubergine over 2 borden. Schenk de baksappen uit de ovenschaal in een kommetje en verdeel vervolgens de tomaten en paprikareepjes over de borden. Strooi wat van de crispy topping eroverheen.
  8. Verdeel dan de burrata in stukken over de borden en voeg nog wat extra crispy topping en fijngesneden peterselie toe. Serveer de rest van de crispy topping ernaast. Doe hetzelfde met de baksappen.
tomaten-auberginesalade4
tomaten-auberginesalade5
0
0
14
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Lees verder
Volgende artikel
Golden milk kurkuma latte2
  • Drankjes

Golden milk

Lees verder
Ook heel lekker
Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Snelle gnocchi met ricotta en venkelzaadjes

salade met blauwekaasdressing en avocado
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met blauwekaasdressing en avocado

holiday platter 4
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Feestdagen

Holiday platter

de beste gebakken aardappels ooit
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen
  • Vegetarisch

De beste gebakken aardappels ooit

broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Recepten

Broodjes sweetchili-kip met zoetzure groenten

pompoensoep met kokosmelk1
Lees verder
  • Avondeten
  • Recepten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Pompoensoep met kokosmelk

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.