JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
Turkse eieren met een twist
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Turkse eieren met een twist

Total
4
Shares
0
0
4
0
0

Dit gerecht staat al een hele tijd op mijn wishlist om te maken. Want ploeh, wat leek me dit lekker! Ik heb het over çilbir, een traditioneel Turks gerecht waarin je eieren pocheert en serveert met knoflookyoghurt en pittige boter. Omdat er niets zo goed is als het origineel besloot ik om er wel mijn eigen draai aan te geven, Turkse eieren met een twist dus!

Ik koos voor het bakken van de eieren omdat me dat vaak beter lukt dan pocheren. Dan is het wel zaak om de dooier zacht te houden, anders krijg je niet die heerlijke vermenging van het eigeel met de knoflookyoghurt. En omdat we dit gerecht als avondeten zouden gaan eten, besloot ik groenten toe te voegen. Namelijk bruin gebakken champignons en geroerbakte spinazie. Eerder maakte ik dit gerecht al en verving ik de champignons door stukken avocado, dat is zeker ook een aanrader!

Inmiddels ben ik een enorme fan van dit recept en heb ik het op nog meer manieren plus op de originele manier (met een pittige botersaus) gemaakt. Ik kan er geen genoeg van krijgen en ik hoop dat ook jij fan gaat worden van mijn Turkse eieren met een twist!

Turkse eieren met een twist

Wat heb je nodig voor Turkse eieren met een twist voor 2 personen?

  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram verse spinazie
  • 75 gram feta
  • 100 ml yoghurt
  • olijfolie, best wat
  • 1 theelepel chiliflakes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eieren
  • sumak, naar smaak
  • dukkah, naar smaak
  • verse peterselie ter garnering
  • peper en zout
  • voor erbij: plabrood of pita’s
  • eventueel: mixer
Turkse eieren

Hoe maak je deze variant op çilbir?

  1. Snijd de champignons in kwarten. Bak ze vervolgens in een koekenpan met daarin olijfolie totdat ze bruin en gaar zijn. Breng ze daarna op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan.
  2. Laat de spinazie in een andere koekenpan met daarin olijfolie slinken totdat het niet al te veel water meer afgeeft. Voeg dan 1 fijngesneden of -geperst teentje knoflook toe en bak dit kort mee.
  3. Meng in de tussentijd de feta met het 2e fijngesneden of -geperste knoflookteentje en de yoghurt en gebruik eventueel een mixer om de yoghurt en feta op te kloppen. Breng op smaak met peper.
  4. Verwarm een flinke laag olijfolie (niet te zuinig zijn!) in de koekenpan die je gebruikt hebt voor de champignons. Voeg de chilivlokken en het paprikapoeder toe. Bak hierin de 4 eieren totdat het eiwit gestold is en de dooiers nog zacht zijn.
  5. Verdeel de champignons, de spinazie en de eieren over 2 borden. Schenk de olie uit de pan in een kommetje – gooi het niet weg!
  6. Verdeel de fetayoghurt over de eieren en garneer de borden met sumak, dukkah en fijngesneden peterselie. Serveer meteen. Lekker met pita’s of platbrood.
Turkse eieren met een twist
Turkse eieren met een twist

0
0
4
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Portfolio

Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt

Lees verder
Volgende artikel
Huevos rancheros met vegan bacon
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

Vegan romige soep vol groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegan
  • Vegetarisch

Vegan romige soep vol groenten

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

pasta rode saus met verstopte groenten1
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pasta rode saus met verstopte groenten

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.