JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Turkse eieren met een twist
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Turkse eieren met een twist

Total
7
Shares
0
0
7
0
0

Dit gerecht staat al een hele tijd op mijn wishlist om te maken. Want ploeh, wat leek me dit lekker! Ik heb het over çilbir, een traditioneel Turks gerecht waarin je eieren pocheert en serveert met knoflookyoghurt en pittige boter. Omdat er niets zo goed is als het origineel besloot ik om er wel mijn eigen draai aan te geven, Turkse eieren met een twist dus!

Ik koos voor het bakken van de eieren omdat me dat vaak beter lukt dan pocheren. Dan is het wel zaak om de dooier zacht te houden, anders krijg je niet die heerlijke vermenging van het eigeel met de knoflookyoghurt. En omdat we dit gerecht als avondeten zouden gaan eten, besloot ik groenten toe te voegen. Namelijk bruin gebakken champignons en geroerbakte spinazie. Eerder maakte ik dit gerecht al en verving ik de champignons door stukken avocado, dat is zeker ook een aanrader!

Inmiddels ben ik een enorme fan van dit recept en heb ik het op nog meer manieren plus op de originele manier (met een pittige botersaus) gemaakt. Ik kan er geen genoeg van krijgen en ik hoop dat ook jij fan gaat worden van mijn Turkse eieren met een twist!

Turkse eieren met een twist

Wat heb je nodig voor Turkse eieren met een twist voor 2 personen?

  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram verse spinazie
  • 75 gram feta
  • 100 ml yoghurt
  • olijfolie, best wat
  • 1 theelepel chiliflakes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eieren
  • sumak, naar smaak
  • dukkah, naar smaak
  • verse peterselie ter garnering
  • peper en zout
  • voor erbij: plabrood of pita’s
  • eventueel: mixer
Turkse eieren

Hoe maak je deze variant op çilbir?

  1. Snijd de champignons in kwarten. Bak ze vervolgens in een koekenpan met daarin olijfolie totdat ze bruin en gaar zijn. Breng ze daarna op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan.
  2. Laat de spinazie in een andere koekenpan met daarin olijfolie slinken totdat het niet al te veel water meer afgeeft. Voeg dan 1 fijngesneden of -geperst teentje knoflook toe en bak dit kort mee.
  3. Meng in de tussentijd de feta met het 2e fijngesneden of -geperste knoflookteentje en de yoghurt en gebruik eventueel een mixer om de yoghurt en feta op te kloppen. Breng op smaak met peper.
  4. Verwarm een flinke laag olijfolie (niet te zuinig zijn!) in de koekenpan die je gebruikt hebt voor de champignons. Voeg de chilivlokken en het paprikapoeder toe. Bak hierin de 4 eieren totdat het eiwit gestold is en de dooiers nog zacht zijn.
  5. Verdeel de champignons, de spinazie en de eieren over 2 borden. Schenk de olie uit de pan in een kommetje – gooi het niet weg!
  6. Verdeel de fetayoghurt over de eieren en garneer de borden met sumak, dukkah en fijngesneden peterselie. Serveer meteen. Lekker met pita’s of platbrood.
Turkse eieren met een twist
Turkse eieren met een twist

0
0
7
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Vorige artikel
  • Portfolio

Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt

Lees verder
Volgende artikel
Huevos rancheros met vegan bacon
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 74 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 113 10
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 136 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 227 9
MUST TRY (ook als je geen fan bent van aubergine 💜)⁠ 114 6
DE MEEST GESTELDE VRAAG in mijn DM is: wat voor X gebruik je? 57 10
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.