Wentelteefjes van stokbrood

27 jul 2019 | Lunch, Ontbijt

Oké, sommige receptjes zijn gewoon te simpel om recepten genoemd te worden. Maar hey! Juist die simpele recepten zijn zo makkelijk op tafel te zetten 🙂 Dus schuw ik er zeker niet voor om af en toe een cheat-receptje met jullie te delen. Helemaal als er op Instagram wordt gevraagd of ik het receptje alsjeblieft wil delen. Dus here we go! Te simpel, maar zooooo lekker: wententeefjes van stokbrood!

Ik maakte deze makkelijke wentelteefjes op een zondagochtend toen ik eigenlijk gezond wilde ontbijten maar ook zo’n trek had in iets lekkers. En aangezien we nog wat oud stokbrood hadden liggen, kokosmelk over hadden en er wat fruit op moest, kwam ik uit op dit lekkere ontbijtreceptje. Ik maakte al eerder deze wentelteefjes van (paas)stol en voeg daar graag nog een receptje aan toe. Zo lekker, gewoon proberen dit weekend!

wentelteefjes van stokbrood

Wat heb je nodig voor wentelteefjes van stokbrood voor 2 personen?

  • 6 dikke sneetjes (oud) stokbrood
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 ei
  • 6 theelepels lichtbruine basterdsuiker

wentelteefjes van stokbrood

Hoe maak je dit makkelijke ontbijtje?

1. Doe de kokosmelk met het ei in een lage schaal. Mix met een vork totdat het een geheel is.

2. Verwarm een middelgrote koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur.

3. Leg de wentelteefjes in de schaal. Wacht een halve minuut en draai ze dan om. Verdeel over iedere bovenkant 1/2 theelepel basterdsuiker.

4. Leg de stukjes stokbrood vervolgens met de suikerkant naar beneden in de pan en bak ze zo’n 3-4 minuten totdat de onderkant bruin is.

5. Verdeel tijdens het bakken de resterende basterdsuiker over de andere kant van de wentelteefjes. Draai ze dan om en bak ze ook op de andere kant.

Serveer de wentelteefjes van stokbrood met vers fruit en eventueel wat poedersuiker.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen