JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Wonderlijk lekkere wortelsoep

  • 30 oktober 2018
  • Een reactie
  • 2 minuten lezen
  • 544 x bekeken
Total
191
Shares
1
0
190
0
0

Er zijn weinig gerechten die hier vaker dan een of twee keer op tafel komen. Daarvoor wil ik te graag andere gerechten en recepten proberen en proeven. Toch is er al jaren een soep die met grote regelmaat op tafel komt. Ik heb het dan niet over de pompoensoep die ik al eerder op het blog zette, maar over deze wonderlijk lekkere wortelsoep.

Deze soep is zo makkelijk te maken en zo lekker en vol, dat hij de laatste jaren veel op tafel is verschenen. Niet alleen als avondeten voor mezelf, maar ook tijdens etentjes en zelfs een keer met Kerstmis. Ik ben fan. En ik ben niet de enige. Ik maakte ooit te veel soep en nam bakjes mee voor enkele collega’s. Een van hen werd net zo’n grote fan als ik en maakte een heuse ‘wortelsoepaward’ voor me 🙂 Zo leuk! Omdat ik het leuk zou vinden als jullie net zulke grote fans worden als ik, vandaag dit recept voor wortelsoep op het blog. Enjoy!

Wat heb je nodig om deze heerlijke wortelsoep voor 4 personen te maken?

  • 1 ui, gesnipperd
  • winterwortelen – 1 kilo, in schijfjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 takjes verse bieslook
  • creme fraiche

Hoe maak je deze lekkere soep?

1. Fruit de ui aan in een gewone pan met deksel. Doe vervolgens de schijfjes winterwortelen toe en roer even door. Voeg vervolgens het gemberpoeder en de djinten erbij en roer weer even goed door. Voeg daarna nog wat peper en zout toe.

2. Giet nu de bouillon bij de wortelen en laat het geheel met een deksel op de pan 30 – 35 minuten sudderen op zacht vuur.

3. Blend daarna het geheel in de blender of mix het met de staafmixer door elkaar. Ik vind het lekker als de soep best dik is, vind je dat niet zo lekker? Voeg dan eventueel nog wat water of bouillon toe.

Serveer de soep met een dot creme fraiche en wat stukjes bieslook.

Wil je een volgende keer een wat pittiger variant? Voeg dan een 1/2 peper in stukjes gesneden toe aan de gefruite ui.

Pssst, wil je iets bij deze wortelsoep eten? Maak dan kaascrostini’s door plakjes stokbrood te beleggen met geraspte oude kaas en deze 5 minuten te grillen in de oven.

1
0
190
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • soep
  • wortel
Vorige artikel
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

  • 25 oktober 2018
Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Reviews kookboeken

Toast met avocadoboter en tomatensalsa (Ottolenghi)

  • 13 november 2018
Lees verder
Ook lekker:
Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen

Bloemkoolsoep met cranberryjam en rozemarijnolie

  • 12 december 2019
zalmbonbons kerst
Lees verder
  • Avondeten
  • Feestdagen

Zalmbonbons voor kerst

  • 10 december 2019
Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

  • 8 december 2019
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

  • 27 november 2019
pompoentraybake met ras al hanout
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Pompoentraybake met ras al hanout en limoen-knoflookyoghurt

  • 21 november 2019
Griekse pita's met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten

Griekse pita’s met Pulled Oats en fetadip

  • 19 november 2019
Snelle spaghetti met courgette, pesto en burrata
Lees verder
  • Avondeten
  • Vegetarisch

Snelle spaghetti met courgetti en pesto

  • 13 november 2019
Cheesers met uienjam
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt

Cheesers met uienjam

  • 7 november 2019
1 reactie
  1. Yvonne Philippa-Grisel schreef:
    30 oktober 2018 om 6:33 am

    Heerlijk! Eindelijk! Dat is de goede soep voor mijn ingewikkelde woensdag… en dan ga ik ‘m vandaag al maken op een minder complexe dinsdag…. misschien geef ik mezelf dan wel de wortelsoepaward. 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NU ONLINE | Tijd voor een echte beauty op tafel! Ik ben niet zo'n fan van bloemkoolsoep - die geur! - maar in deze makkelijke soep is die bloemkool echt heel erg lekker. Ik vond het wel een goed idee om de toch soms wat muffe geur en smaak van bloemkool wat op te frissen door een typisch kerstingredient te gebruiken: cranberry's! 140 50
ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 150 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen 🙃 Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 170 48
IT'S MY BIRTHDAY 🎉 | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu 😉). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen 🙌 229 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig 🙈? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren 🙈😂?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden 😉 Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond 🙃 En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond 😉 Dus koffietijd! 147 26
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?