JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
8
Shares
5
0
3
0
0

Chutneys ben ik eigenlijk pas sinds kort gaan waarderen. De keren dat ik ze at, meestal bij een kaasplankje, vond ik ze te zoet en te overheersend. Bij de laatste kaasplankjes die ik had, onder andere bij Aan de Zweth, viel bij mij ineens het kwartje en snapte ik de functie van chutney. Het zoete van de chutney die ik toen kreeg, verlichtte de zware smaak van de oude kaas en dat ging heel goed samen. Sindsdien ben ik eerder geneigd om een recept met chutney uit te kiezen.

Natuurlijk eet je chutneys niet alleen met kaas. Chutneys, oorspronkelijk afkomstig uit de Indiase en Pakistaande keukens, eet je bij curry’s of kipgerechten en zijn in andere delen van de wereld ook bedoeld om groenten of fruit langer te kunnen bewaren. Ik maakte laatst deze mangocurry voor bij oude kaas en de combinatie was erg lekker. Enjoy!

zelfgemaakte mangochutney

Wat heb je nodig om deze mangochutney zelf te maken?

  • 1 mango, bij voorkeur niet te rijp, in kleine stukjes
  • 1 appel (ik gebruikte Braeburn, maar elke friszure appel is goed), in kleine stukjes
  • een rode ui, gesnipperd
  • 1 cm gember, geraspt
  • halve rode peper, zonder zaadjes, in kleine stukjes
  • 1/2 theelepel komijn
  • halve theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • gesteriliseerde weckpot

zelfgemaakte mangochutney

Hoe maak je deze heerlijk pittige mangochutney?

1. Verwarm een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg een klein beetje water en de ui en de rode peper toe en laat de ui glazig worden.

2. Voeg dan de gember en de kruiden toe en laat die even doorbakken.

3. Als dat gebeurd is, voeg je de appel, de suiker en de witte-wijnazijn toe. Laat dit 5 minuten doorsudderen zodat de appel zacht wordt.

4. Voeg dan mango toe en een half glas water. Laat dit voor minimaal 30 minuten pruttelen totdat alles zacht is.

5. Zet dan het vuur uit en laat de chutney afkoelen. Bewaar in een gesteriliseerde weckpot in de koelkast, dan is de chutney een week houdbaar.

zelfgemaakte mangochutney

5
0
3
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • appel
  • chutney
  • mango
Vorige artikel
Bananencake
  • Zoet

Bananencake uit ‘Swedish Fika’

Lees verder
Volgende artikel
lunchsalade
  • Lunch

Lunchsalade met tonijn en geroosterde kikkererwten

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.