JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
4K
0
3K
American pancakes
  • Ontbijt

American pancakes

  • 30 november 2016
  • Geen reacties
Total
5
Shares
0
0
5
0
0

Ik geloof heilig in de ‘pancake-therapy’, een zelfbedachte therapievorm die vooral heel goed werkt op een zaterdag- of zondagochtend na een drukke werkweek of een te korte nacht. Deze therapie bestaat uit het ‘s morgens zo laat mogelijk opstaan (dat is voor mij doorgaans al best een uitdaging aangezien ik doorgaans voor 8 uur wakker ben – ook als ik om 4 uur in bed lag) en het bakken van American pancakes. Dit zijn wat mij betreft de ultieme pancakes: zacht, fluffy en lekker zoet. ‘De man’ – geen enorme fan van pannenkoeken – vindt ze inmiddels ook erg lekker, mits we ze niet te vaak maken.

Mijn favo recept voor American pancakes is een mix tussen deze versie van Jamie Oliver en de lekkere versie van Uit Paulines keuken. Ik eet mijn variant zonder bosbessen, omdat ik warm fruit doorgaans niet zo heel erg lekker vind (behalve in warme appeltaart 😉 ). Ze zijn makkelijk te maken en nog veel lekkerder om op te eten. Ideetje voor dit weekend? Enjoy!

American pancakes

Wat heb je nodig voor 10 – 12 American pancakes?

  • 130 gram bloem
  • 1 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 1 ei, losgekopt
  • 200 mililiter melk of karnemelk (ik gebruik karnemelk, daar wordt de mix iets dikker van en de pancake dus ook)
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel kaneel

American pancakes

Hoe maak je deze lekker fluffy pannenkoekjes?

1. Smelt de boter in een pannetje en laat als deze gesmolten is enigszins afkoelen.

2. Mix vervolgens de bloem met het bakpoeder en de kaneel.

3. Roer de karnemelk door het losgeklopte ei en mix de natte mix met de droge mix.

4. Roer vervolgens de gesmolten en afgekoelde boter door je beslag. Als je karnemelk gebruikt, wordt je mix wat dikker. Dat is de reactie van het bakpoeder en de (zure) karnemelk.

5. Zet een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en verwarm er olie in. Ik gebruik hiervoor meestal rijstolie of zonnebloemolie, dat geeft minder nasmaak dan olijfolie. Je kunt natuurlijk ook boter gebruiken om je pannenkoekjes mee te bakken.

6. Gebruik een grote eetlepel of een kleine opscheplepel om hoopjes beslag mee in te pan te leggen. In een gemiddelde koekenpan (26 cm doorsnede) passen drie pancakes (= 3 lepels).

7. Draai de pancakes pas om als de bovenkant van de pancake er droger uitziet en er kleine belletjes bovenop verschijnen. Op dat moment kun je de pancakes omdraaien. Het bakken van de onderkant duurt doorgaans wat korter dan het bakken van de bovenkant.

8. Ga door met bakken totdat je beslag op is.

Serveer je pancakes met pannenkoekenstroop of maple syrup.

American pancakes

0
0
5
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • ontbijt
  • pannenkoeken
Vorige artikel
Ricottapannenkoekjes
  • Ontbijt

Ricottapannenkoekjes

  • 1 oktober 2016
Lees verder
Volgende artikel
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaneelbroodjes

  • 19 maart 2017
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop
Lees verder
  • Dessert
  • Lunch
  • Ontbijt

Kaiserschmarrn met chocolade en bloedsinaasappelsiroop – SwiepSwapSwoep

  • 28 februari 2021
Bananenbrood-ontbijtkoek
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood-ontbijtkoek

  • 14 februari 2021
pumpkin spice granola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pumpkin spice – granola

  • 31 januari 2021
Bananenbrood met courgette en chocola
Lees verder
  • Ontbijt
  • Vegetarisch
  • Zoet

Bananenbrood met courgette en chocola

  • 30 juni 2020
Pannenkoeken met karnemelk
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Pannenkoeken met karnemelk, aardbeienjam en mascarpone

  • 13 juni 2020
fruitcrumble zonder suiker
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Fruitcrumble zonder suiker

  • 19 april 2020
bananenpannenkoekjes
Lees verder
  • Ontbijt

Bananenpannenkoekjes vol eiwitten

  • 1 februari 2020
bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes
Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

  • 5 januari 2020

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IT TAKES A VILLAGE... WHERE'S MY VILLAGE?| Oh jee! Ik heb alweer te lang niets gepost op mijn feed. Het was even wat stiller hier en dat komt niet alleen omdat we allemaal 2 weken ziek zijn geweest door 1 of ander verkoudheidsvirus waardoor alle 18 kindjes en alle leidsters van het KDV ziek werden 🙈 (en allemaal getest en negatief bevonden btw). Wat voelden we ons geïsoleerd de afgelopen weken, met zn allen verplicht thuis.⁠ 165 65
ETON MESS | Het is bijna Pasen! Tijd voor een supermakkelijk, snel en toch lekker luxe toetje. Eton mess maken stond altijd al op mijn verlanglijstje en toch kwam het er maar niet van om dit toetje daadwerkelijk te maken. Superstom, want het enige wat je ervoor nodig hebt, zijn aardbeien, slagroom en meringue. Niets moeilijks aan. Dus bedacht ik laatst op een verloren middag dat ik dit plan wel in de praktijk kon gaan brengen 😁⁠ 116 20
PASEN! | Jeetje, ik ben er nog niet aan gewend dat de tijd zó snel kan gaan als je kleine kindjes hebt 🙈 Nog maar enkele dagen en dan is het alweer Pasen! En ook dit jaar vieren we (en jullie denk ik ook) Pasen in klein gezelschap. Dat biedt mogelijkheden om extra uit te pakken en iets lekkers te koken voor die persoon tegenover je (jep, laten we het positief houden 😄 )⁠ 110 24
JURGENS ANTI-KATERLUNCH | Op dit moment hebben we absoluut geen wild leven. Lees: we zijn blij als we om 7 uur op de bank kunnen ploffen met een bord (opgewarmd) eten en een koude thee. Weinig rock & roll hier 🙈⁠ 134 19
VIJGENTAART MET GEITENKAAS | Laatst werd me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor recepten op mijn blog. De meeste recepten op mijn blog, zo ongeveer 99 procent 😉, bedenk en ontwikkel ik zelf. Van tevoren heb ik ongeveer een idee welke ingrediënten ik ga gebruiken en ik vind vaak nog iets in de koelkast of voorraadkast en zo ontstaan de meeste recepten. De ene keer heel succesvol, soms ook best behoorlijk smerig. Wees gerust, alleen als ze lekker genoeg zijn, krijgen ze een plekje tussen de rest van mijn recepten op het blog 😉⁠ 142 15
NAANPIZZA (RECEPT IN TEKST!) | Tijd voor een nieuw snel recept dat je kunt maken voor de lunch of als makkelijk avondeten. Ik ben fan van dit soort recepten, maar dat weten jullie inmiddels. Wat jullie misschien niet weten, is dat ik niet zo vaak met paprika kook. Op de een of andere manier zit deze groente niet snel in mijn hoofd als ik iets ga maken. Stom, want het is een multi-veelzijdige groente die ook nog eens lekker kleurt op je bord. Tijd dus voor deze heerlijke en makkelijke pizza van naan met tonijn, mais en paprika. Want deze wil je proeven, geloof mij 😄⁠ 152 30
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?