Bananenpannenkoekjes vol eiwitten

1 feb 2020 | Ontbijt

Een lekker, relatief gezond ontbijtje hoeft geen moeite te kosten. Dat bewijzen deze bananenpannenkoekjes absoluut! Meer dan de ingrediënten, een blender en een koekenpan heb je ook niet nodig. Ik kwam op het idee voor deze pannenkoekjes toen ik op zoek was naar een makkelijk, simpel en ook eiwitrijk ontbijt. En omdat ik inmiddels weet dat ik van havermout / havermeel lang vol zit, wilde ik de pannenkoekjes daarmee maken.

Voor deze pannenkoekjes koos ik voor eiwitten in plaats van hele eieren. Daar gebruik ik Two Chicks voor (no spon, just fan!) omdat dat mega-handig is: 12 eiwitten in 1 pak! Zo krijg je met 1 portie van 4 pannenkoekjes al 2 eiwitten binnen, superhandig!

bananenpannenkoekjes

Wat heb je nodig voor 8 bananenpannenkoekjes?

bananenpannenkoekjes

Hoe maak je dit lekkere ontbijt vol eiwitten?

1. Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot het een geheel is.

2. Verwarm daarna wat (kokos)olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

3. Gebruik eventueel een uitsteekring van 9cm om de pannenkoekjes allemaal van gelijke grootte te krijgen. Maak kleine pannenkoekjes in de pan en bak ze een paar minuten aan iedere kant.

Serveer de bananenpannenkoekjes met maple syrup of met amandelpasta!

bananenpannenkoekjes

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen