JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafรฉ Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Ontbijt

Blueberry pancakes

Total
0
Shares
0
0
0
0
0

Jullie weten inmiddels dat ik gek ben op pannenkoeken. Ik heb inmiddels al meerdere recepten op het blog staan (zoals deze american pancakesย enย deze pannenkoekjes van amandelmeel en speltbloem). Het liefst eet ik ze iedere dag. Als ontbijt, lunch en avondeten welteverstaan. Toch eet ik ze in de praktijk eigenlijk nauwelijks. ‘De man’ is er geen fan van helaas. Hoewel hij pannenkoekjes bij het ontbijt nog kan waarderen. Als avondeten moet ik ze niet op tafel zetten. Maar deze blueberry pancakes waren meteen een schot in de roos. En als toetje na het avondeten mochten ze wel ๐Ÿ™‚

Eigenlijk vind ik warm fruit niet te eten. Fruit moet voor mij namelijk fris en licht smaken, dat is warm fruit niet (vind ik). Maar omdat iedereen altijd zo lyrisch is over blueberry pancakes vond ik dat ik het eens een kans moest geven. En ik moet je zeggen, het lichte zuurtje van de bosbessen doet het heel goed met het zachte beslag en de zoete agavesiroop. Die laatste moet je er echt overheen doen vind ik. Probeer maar, dan weet je waarom. Enjoy!

blueberriepancakes13

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 lekkere blueberry pancakes?

  • 65 gram bloem
  • 2 theelepels baking soda
  • 1/8 theelepel zout
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 180 ml (amandel)melk
  • 60 ml yoghurt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 125 gram bosbessen
  • olie

blueberriepancakes6

Hoe maak je dit speciale ontbijtje?

1. Mix in de ene kom de bloem met de baking soda, het zout en de suiker. Mix in een andere kom de ei met de (amandel)melk en het vanille-extract.

2. Mix vervolgens de droge mix door de natte mix. Dit kun je met de hand doen of met de keukenmachine.

3. Voeg de yoghurt toe en mix goed door.

4. Roer als laatste de bosbessen voorzichtig door het beslag. Zorg dat ze niet breken.

blueberriepancakes11

5. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

6. Schep per pannenkoekje een opscheplepel beslag in de pan. Let op: dit is een best slap beslag, totdat het verhit wordt. De pannenkoekjes lopen flink uit. Je kunt ze eventueel met een spatel nog wat meer in vorm ‘shapen’.

7. Bak de pannenkoekjes totdat je aan de bovenkant bubbels ziet ontstaan. Als het goed is, worden de pancakes wat dikker als ze verwarmd worden. Het duurt ongeveer 2-3 minuten totdat de bovenkant bubbelig en droog is.

8. Draai de pancakes om en bak de andere kant nog 1 minuut.

9. Doe dit totdat het beslag op is.

Serveer de blueberry pancakes met agavesiroop en eventueel nog wat overige bosbessen.

blueberriepancakes5

blueberrypancakes2

0
0
0
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • fruit
  • ontbijt
  • pannenkoeken
  • zoet
Vorige artikel
Schoemaker Plantage
  • Delft

Annemieke ontdekt…. De Schoemaker Plantage Delft

Lees verder
Volgende artikel
  • Hotspots

De stedentripweken gaan van start!

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Smoothiebowl met avocado en cacao1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

ontbijtplank voor de feesrdagen
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Ontbijtplank voor de feestdagen

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Kidsproof pannenkoeken met spinazie
Lees verder
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Ontbijt

Kidsproof pannenkoeken met spinazie

Chocolate chip pancakes2
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Chocolate chip pancakes

2 reacties
  1. Marie schreef:
    9 februari 2019 om 3:09 pm

    ik heb het recept uitgeprobeerd en vond het helemaal niet lekker. Te veel baking soda misschien? Of was het de yoghurt die het wat zurig maakte? Jammer, niet voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
    1. JoorKitchen schreef:
      9 februari 2019 om 3:28 pm

      Hi Maria,

      Wat jammer dat je de pancakes niet lekker vond. Uiteindelijk is dit niet een heel zoet recept, want idd meerdere wat zurige ingredienten. Heb je de bosbessen trouwens los geproefd? Als die heel zuur waren, wordt het geheel misschien wat te zuur voor je smaak. Ik vind dat altijd wel lekker, maar smaken verschillen natuurlijk ๐Ÿ™‚

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
TIP VOOR VANAVOND ๐Ÿ™Œโ 
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los ๐Ÿ™Œ Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! โ 
TIJD VOOR IJS ๐Ÿฆ | De mussen kletteren weer van het dak de komende week ๐Ÿฅต Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt ๐Ÿ™Œ
KOM KOM KOMKOMMERSALADE โ 
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN ๐Ÿ˜Ž? โ 
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.