JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
Tags
aardappel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man mozzarella ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
4K
2K
4K
  • Lunch
  • Ontbijt

Dadel-wortelcake

  • 14 oktober 2018
  • Geen reacties
Total
39
Shares
1
0
38
0
0

Dit heerlijke ontbijtje staat bij mij met regelmaat op de ontbijttafel. En in tegenstelling tot hoe het eruit ziet, is het ook supermakkelijk te maken. En dit ontbijt is ook nog eens lactose- en suikervrij, wat ik altijd wel fijn vind omdat ik op een dag niet te veel van dat soort dingen binnen wil krijgen. Deze heerlijke dadel-wortelcake maak je van – de naam zegt het al – dadels en wortelen, maar ook van banaan. Een secret ingredient zeg maar 😉

Ik maak deze cake best vaak. Na het afkoelen snijd ik ‘m dan in plakken en vries die plakken afzonderlijk in. Zo kan ik altijd een plakje uit de vriezer pakken als ik daar zin in heb. Je kunt deze heerlijke cake namelijk ook als tussendoortje eten of als lunch. Waar je maar zin in hebt!

wat heb je nodig voor 1 cake van 28 cm?

  • 150 gram medjooldadels
  • 100 gram winterwortel
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 75 gram speltbloem
  • 75 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • handje pompoenpitten of noten naar keuze
  • cashew-, amandel of pindapasta
  • fruit naar keuze
  • extra benodigd: cakevorm van 28 cm, bakpapier, keukenmachine

Hoe maak je deze lekkere ontbijtcake?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.

2. Vul een schaaltje met kokend water, haal de pitten uit de dadels en leg de dadels in het water. Laat een paar minuten staan.

3. Mix de droge ingrediënten – het speltbloem, het amandelmeel, de kaneel, het bakpoeder en het zout – in een kom door elkaar.

4. Giet de dadels af en gebruik de keukenmachine om de dadels klein te krijgen. Voeg dan vervolgens de wortel en de banaan toe en draai tot een geheel. Voeg dan als laatste 1 voor 1 de eieren toe.

5. Schep vervolgens de droge mix door de natte mix en roer goed door. Giet het beslag in de cakevorm en verdeel er de pompoenpitten en / of noten overheen.

6. Bak de cake in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Ik snijd de cake na het afkoelen in plakjes en doe die plakjes met bakpapier ertussen in een bak die ik in de vriezer zet. ‘s Morgens verwarm ik twee plakjes in de magnetron of in de grillpan. Ik doe er een eetlepel cashew- of amandelpasta overheen en serveer er vers fruit bij. Superlekker!

1
0
38
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • cake
  • dadel
  • ontbijt
  • suikervrij
  • wortel
Vorige artikel
kwarkbolletjes
  • Lunch
  • Ontbijt

Kwarkbolletjes van Hüttenkäse

  • 27 maart 2018
Lees verder
Volgende artikel
  • Ontbijt

Overnight chiapudding met havermout

  • 22 oktober 2018
Lees verder

Schrijf je in!

Snel nieuwe recepten ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook lekker:
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

  • 18 maart 2022
tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

  • 14 maart 2022
5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

  • 2 maart 2022
Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

  • 2 maart 2022
Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

  • 28 februari 2022
Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

  • 14 februari 2022
gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

  • 12 februari 2022
Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

  • 3 februari 2022

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
IK WAS HET EVEN KWIJT |⁠
SOMS BEN IK TOCH ECHT EEN EMOTIONEEL WEEKDIER 🙈⁠
AAN ALLE WENSMAMA'S⁠
WAT GA JE DOEN? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

JoorKitchen
samenwerken@joorkitchen.nl
kvk 71625127
btw-id NL002056164B63
Bank: NL84 RABO 0391 6548 61
BIC: RABONL2U
T.n.v.: Jorie van Tienhoven

Copyright © 2016-2022 Joorkitchen

Input your search keywords and press Enter.