JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Borrel
    • Zoet
    • Drankjes
    • Vegetarisch
    • Feestdagen
  • Hotspots
    • Delft
    • Den Haag
    • Rotterdam
    • Antwerpen
    • Overig
  • Receptenindex
  • Over JoorKitchen
  • Samenwerken met JoorKitchen
3K
2K
2K
  • Lunch
  • Ontbijt

Dadel-wortelcake

  • 14 oktober 2018
  • Geen reacties
  • 2 minuten lezen
  • 55 x bekeken
Total
29
Shares
2
0
27
0
0

Dit heerlijke ontbijtje staat bij mij met regelmaat op de ontbijttafel. En in tegenstelling tot hoe het eruit ziet, is het ook supermakkelijk te maken. En dit ontbijt is ook nog eens lactose- en suikervrij, wat ik altijd wel fijn vind omdat ik op een dag niet te veel van dat soort dingen binnen wil krijgen. Deze heerlijke dadel-wortelcake maak je van – de naam zegt het al – dadels en wortelen, maar ook van banaan. Een secret ingredient zeg maar πŸ˜‰

Ik maak deze cake best vaak. Na het afkoelen snijd ik ‘m dan in plakken en vries die plakken afzonderlijk in. Zo kan ik altijd een plakje uit de vriezer pakken als ik daar zin in heb. Je kunt deze heerlijke cake namelijk ook als tussendoortje eten of als lunch. Waar je maar zin in hebt!

wat heb je nodig voor 1 cake van 28 cm?

  • 150 gram medjooldadels
  • 100 gram winterwortel
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 75 gram speltbloem
  • 75 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • handje pompoenpitten of noten naar keuze
  • cashew-, amandel of pindapasta
  • fruit naar keuze
  • extra benodigd: cakevorm van 28 cm, bakpapier, keukenmachine

Hoe maak je deze lekkere ontbijtcake?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.

2. Vul een schaaltje met kokend water, haal de pitten uit de dadels en leg de dadels in het water. Laat een paar minuten staan.

3. Mix de droge ingrediΓ«nten – het speltbloem, het amandelmeel, de kaneel, het bakpoeder en het zout – in een kom door elkaar.

4. Giet de dadels af en gebruik de keukenmachine om de dadels klein te krijgen. Voeg dan vervolgens de wortel en de banaan toe en draai tot een geheel. Voeg dan als laatste 1 voor 1 de eieren toe.

5. Schep vervolgens de droge mix door de natte mix en roer goed door. Giet het beslag in de cakevorm en verdeel er de pompoenpitten en / of noten overheen.

6. Bak de cake in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Ik snijd de cake na het afkoelen in plakjes en doe die plakjes met bakpapier ertussen in een bak die ik in de vriezer zet. ‘s Morgens verwarm ik twee plakjes in de magnetron of in de grillpan. Ik doe er een eetlepel cashew- of amandelpasta overheen en serveer er vers fruit bij. Superlekker!

2
0
27
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • cake
  • dadel
  • ontbijt
  • suikervrij
  • wortel
Vorige artikel
  • Avondeten

Naan maken – the easy way

  • 12 oktober 2018
Lees verder
Volgende artikel
  • Reviews kookboeken
  • Zoet

JoorKitchen kookt uit: Cheesecake van OhMyFoodness

  • 15 oktober 2018
Lees verder
Ook lekker:
Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Ontbijtcake van banaan, havermout en cranberry

  • 8 december 2019
Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Halloumi- en wortelfrietjes met avocadomayonaise

  • 27 november 2019
Cheesers met uienjam
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt

Cheesers met uienjam

  • 7 november 2019
zelf eiersalade maken
Lees verder
  • Borrel
  • Lunch
  • Ontbijt

Zelf eiersalade maken

  • 1 november 2019
bahn mi met Pulled Oats
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

BÑhn mì met Pulled Oats en srirachamayo

  • 23 oktober 2019
Makkelijke soep van geroosterde paprika
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Makkelijke soep van geroosterde paprika

  • 17 oktober 2019
pompoensoep met salie
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pompoensoep met salie

  • 9 oktober 2019
Vijgentaart met ui en geitenkaas
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Vijgentaart met ui en geitenkaas

  • 8 oktober 2019

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ZALMBONBONS NU ONLINE | Een topper voor het kerstdiner, deze zalmbonbons! Heel makkelijk te maken en beter nog, ze worden lekkerder als je ze iets langer van tevoren maakt 😁 Superhandig! 144 44
NU ONLINE - KERST IS ON! | Oke, voordat je denkt dat ik superhappy ben dat het bijna kerst is - you're wrong! Ik ben niet zo'n megafan van de decembermaand, maar that's too personal om hier verder uit te leggen πŸ™ƒ Wat ik wel heel leuk vind aan de decembermaand is dat iedereen zo bezig is met eten. Wat ga ik eten met Kerst? Maak ik nog wat lekkers voor Sinterklaas? Etcetera. Ook mensen die doorgaans niet zo met eten bezig zijn. Supergezellig! 168 48
IT'S MY BIRTHDAY πŸŽ‰ | Eigenlijk was ik niet van plan om iets met mn verjaardag te doen. Achter de schermen doe ik dat ook niet, ik heb straks eerst een zakelijke afspraak en daarna ga ik lekker koffiedrinken met iemand aan wie ik niet verteld heb dat ik vandaag jarig ben (hopelijk leest ze niet meer nu πŸ˜‰). Maar! Ik werd zaterdagochtend wakker met een megaleuk idee voor een verjaardagsbaksel en omdat ik ook wist dat ik dat baksel binnen 35 (!!) minuten op tafel zou kunnen zetten, wilde ik het meteen maken 😁 En zoals je ziet is dat gelukt! En omdat het zo'n fijn baksel werd en het ook megageschikt is voor Sinterklaas, besloot ik het recept vandaag met jullie te delen πŸ™Œ 228 143
NU ONLINE | Toen ik jullie van de week vroeg welk recept eerder online moest komen, deze halloumi-wortelfrietjes met avocadomayonaise of een heerlijke dikke soep met halloumicrumble, was jullie antwoord megaduidelijk: FRIETJES! En ik kan jullie ook niet anders dan gelijk geven, deze frietjes zijn THE BOMB (zeggen we dat nog tegenwoordig πŸ™ˆ? Of blijkt nu dat ik toch wel richting de big 4.0. ga ergens de komend jaren πŸ™ˆπŸ˜‚?)! Ik ontdekte dit recept zoals ik de laatste tijd meer recepten ontdek: door restjes uit de koelkast op te maken. En voordat je nu denkt, lekker duurzaam bezig Joor! Dat koelkastkoken heeft helaas een andere reden πŸ˜‰ Als nieuwbakken zzp'er met nog niet een mega-uithoudingsvermogen en een zzp-bestaan dat een half jaar of jaar eerder begon dan ik zelf had gepland, is op dit moment het doen van luxe boodschappen en weggooien van restjes niet zo slim ☺ En zeg nou zelf, als uit besparingsoogpunt dit soort lekkere frietjes ontstaan, dan is daar helemaal niets mis mee toch 😁? Deze halloumi-wortelfrietjes ontstonden dus per ongeluk toen ik restjes op wilde maken en nu is het een standaardrecept op avonden dat ik anders wellicht naar de snackbar zou zijn gerend. Dit is namelijk net zo lekker. En een stukje gezonder. Dus. Gewoon proberen via de link in de bio! 148 38
TIJD VOOR KOFFIE! | Oh jongers! Het was al veel te lang geleden dat er een kop koffie op mijn timeline stond πŸ™ƒ En dat terwijl ik daar toch een beetje om bekend stond πŸ˜‰ Dus koffietijd! 146 26
NU ONLINE | Onze echtelijke twisten gaan nooit over de grote zaken des levens (daar zitten we meestal wel over op 1 lijn), maar er is wel een issue dat eens in de zoveel tijd de hoek om komt kijken. En dat issue heet pompoen. @jurgenkoster is geen fan en dat vind ik stom. Echt heel stom. 196 48
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.

Deze site maakt gebruik van cookies om jouw gebruikerservaring optimaal te maken. Vind je dat OK? Of wil je meer weten?