JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
39
Shares
1
0
38
0
0

Dit heerlijke ontbijtje staat bij mij met regelmaat op de ontbijttafel. En in tegenstelling tot hoe het eruit ziet, is het ook supermakkelijk te maken. En dit ontbijt is ook nog eens lactose- en suikervrij, wat ik altijd wel fijn vind omdat ik op een dag niet te veel van dat soort dingen binnen wil krijgen. Deze heerlijke dadel-wortelcake maak je van – de naam zegt het al – dadels en wortelen, maar ook van banaan. Een secret ingredient zeg maar 😉

Ik maak deze cake best vaak. Na het afkoelen snijd ik ‘m dan in plakken en vries die plakken afzonderlijk in. Zo kan ik altijd een plakje uit de vriezer pakken als ik daar zin in heb. Je kunt deze heerlijke cake namelijk ook als tussendoortje eten of als lunch. Waar je maar zin in hebt!

wat heb je nodig voor 1 cake van 28 cm?

  • 150 gram medjooldadels
  • 100 gram winterwortel
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 75 gram speltbloem
  • 75 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • handje pompoenpitten of noten naar keuze
  • cashew-, amandel of pindapasta
  • fruit naar keuze
  • extra benodigd: cakevorm van 28 cm, bakpapier, keukenmachine

Hoe maak je deze lekkere ontbijtcake?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.

2. Vul een schaaltje met kokend water, haal de pitten uit de dadels en leg de dadels in het water. Laat een paar minuten staan.

3. Mix de droge ingrediënten – het speltbloem, het amandelmeel, de kaneel, het bakpoeder en het zout – in een kom door elkaar.

4. Giet de dadels af en gebruik de keukenmachine om de dadels klein te krijgen. Voeg dan vervolgens de wortel en de banaan toe en draai tot een geheel. Voeg dan als laatste 1 voor 1 de eieren toe.

5. Schep vervolgens de droge mix door de natte mix en roer goed door. Giet het beslag in de cakevorm en verdeel er de pompoenpitten en / of noten overheen.

6. Bak de cake in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Ik snijd de cake na het afkoelen in plakjes en doe die plakjes met bakpapier ertussen in een bak die ik in de vriezer zet. ‘s Morgens verwarm ik twee plakjes in de magnetron of in de grillpan. Ik doe er een eetlepel cashew- of amandelpasta overheen en serveer er vers fruit bij. Superlekker!

1
0
38
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • cake
  • dadel
  • ontbijt
  • suikervrij
  • wortel
Vorige artikel
  • Avondeten

Naan maken – the easy way

Lees verder
Volgende artikel
  • Reviews kookboeken
  • Zoet

JoorKitchen kookt uit: Cheesecake van OhMyFoodness

Lees verder
Ook heel lekker
Huevos rancheros met vegan bacon
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Huevos rancheros met vegan bacon

Lees verder
  • Ontbijt
  • Zoet

Cinnamon pancakes

Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SNELLE SOBALUNCH 😍⁠ 70 3
OMDAT IK WEER veel te weinig van het werk gedeeld heb dat ik de afgelopen weken gemaakt heb, een foto van dit heerlijke ijs van @chefcookie ter compensatie 😍⁠ 110 8
ETEN MET JE DUIM 👍️ - DIT IS WAT GOEDE HORECAFOTOGRAFIE DOET #2⁠ 94 7
VOOR WIE DIT NODIG HEEFT⁠ 185 24
HOE KAN IK JE HELPEN?  112 18
WAAR IS DE IK IN JOUW ONDERNEMERSCHAP? ⁠ 112 17
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.