JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
1
Shares
0
0
1
0
0

Dat ik helemaal blij ben met het nieuwe kookboek All day breakfast van TLT – The Little Things hebben jullie volgens mij inmiddels wel door. Ik kan er niets aan doen, ontbijten vind ik gewoon heerlijk. De meeste ontbijtjes zijn daarom voor mij geen verrassing meer, ik heb ze in de meeste gevallen al ergens gegeten of zelf gemaakt. Toch werd ik door sommige recepten in All day breakfast echt nog wel verrast, zoals door dit recept voor gekarameliseerde grapefruit.

Grapefruits doen me denken aan de logeerpartijen bij mijn opa en oma. Zij aten iedere ochtend een halve grapefruit – waarvan mijn opa zorgvuldig de partjes lossneed voor zichzelf en voor mijn oma – en een beschuitje met suiker. Ik kreeg precies hetzelfde als ik er kwam eten en ik vond het heerlijk. Vooral natuurlijk het beschuitje met suiker – wat wil je als kind nu nog meer? – maar ook de grapefruit kon ik steeds meer waarderen. Vooral ook omdat de suikerpot naast mijn bord bleef staan en ik suiker mocht toevoegen aan de grapefruit als ik ‘m te bitter vond.

Dit recept deed me meteen terugdenken aan die ochtenden aan de houten keukentafel met uizicht op de grote tuin vanuit het enorme raam in het houten huisje. Ik moest ze dus meteen maken. Het resultaat was lekker en verrassend en bijzonder genoeg om met jullie te delen. Enjoy!

Nieuwsgierig naar meer?

Wat heb je nodig om dit heerlijk lichte ontbijt te maken voor 2 personen?

* 2 grapefruits, gehalveerd
* 4 eetlepels ruwe rietsuiker
* snuf grof zeezout

Hoe maak je deze gekarameliseerde grapefruits?

Zet je ovengrill aan.

Snijd het vruchtvlees van de grapefruits alvast wat los van de schil zodat je na het karameliseren de partjes er makkelijker uit krijgt. Dit werkt het best met een dun mesje met een kartelrandje. Pas we op dat je de schil niet kapotsnijdt.

Leg de helften van de grapefruit een paar minuten met de snijzijde naar beneden op een stukje keukenpapier, zo droogt deze zijde wat uit waardoor het karameliseren beter gaat. Leg de helften grapefruit vervolgens met de snijzijde naar boven in een ovenschaal.

Bestrooi alle helften met 1 eetlepel ruwe rietsuiker. Zorg dat de suiker goed verdeeld is over de grapefruit. Strooi ook een snuf grof zeezout over iedere helft. Zet de ovenschaal dan onder de grill.

Check na 5 minuten of het niet te hard gaat. Zo niet, wacht dan nog 3 minuten totdat de grapefruit mooi gekarameliseerd is. Even laten afkoelen en opeten.

DSC_6993DSC_7006

0
0
1
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • fruit
  • grapefruit
  • ontbijt
Vorige artikel
  • Zoet

Zelfgemaakte pepernoten met cayennepeper

Lees verder
Volgende artikel
  • Borrel

Borrelhapjes #1

Lees verder
Ook heel lekker
Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Smoothiebowl met avocado en cacao1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

ontbijtplank voor de feesrdagen
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Ontbijtplank voor de feestdagen

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.