JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Lunch
  • Ontbijt

Kwarkbolletjes van Hüttenkäse

Total
8
Shares
0
0
8
0
0

Enkele jaren geleden deed ik mee aan de insidersclub van Chicks Love Food. We werden uitgedaagd om recepten te bedenken met Hüttenkäse. Het beste, meest toegankelijke recept dat we bedachten, kreeg een plekje op de site van deze chicks. Dit recept won toen niet, maar deze kwarkbolletjes van Huttenkase zijn wel briljant lekker. Zeker als je ze – bijvoorbeeld voor Pasen – combineert met lemon curd en clotted cream.

Deze lekkere kwarkbolletjes staan heel snel op tafel en zijn ook nog eens superfeestelijk. En ze zijn ook nog eens lekker luchtig en zacht, met dank aan de Huttenkase. Dus, waar wacht je nog op? Zet ze snel op tafel, enjoy!

kwarkbolletjes

Wat heb je nodig voor 9 heerlijke kwarkbolletjes van Hüttenkäse?

  • 200 gram Hüttenkäse
  • 200 gram bloem
  • 150 gram krenten
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

kwarkbolletjes

Hoe maak je deze heerlijke kwarkbolletjes met homemade aardbeienjam?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Voeg nu de Hüttenkäse, de vanillesuiker, de eieren en de olie samen in een kom en mix het tot een geheel. De Hüttenkäse blijft nog in brokjes zichtbaar in deze mix, maar geloof me, hier is straks in de kwarkbolletjes niets meer van te zien.

3. Voeg nu de bloem, het bakpoeder en het snufje zout toe en kneed goed door met de mixer. Dit blijft een best nattig deeg, voeg geen extra bloem toe!

4. Roer als laatste de rozijnen door het deeg. Zorg dat ze goed verdeeld zijn.

kwarkbolletjes

5. Verdeel nu het deeg in bolletjes over de bakplaat. Ik deed dat met twee lepels. Je kunt – als je dat lekker vind – nog een kleine theelepel suiker over ieder bolletje strooien zodat je straks kwarkbolletjes met zo’n lekker suikerbovenkantje hebt.

6. Zet de bolletjes vervolgens voor 20 minuten in de oven. Draai 5 minuten voor het einde de bakplaat om, zodat alle bolletjes overal dezelfde hoeveelheid hitte hebben gehad.

Serveer de kwarkbolletjes met homemade lemoncurd, wat overgebleven huttenkase. Ook lekker met dikgeslagen slagroom.

kwarkbolletjes

0
0
8
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • brood
  • Hüttenkäse
  • pasen
Vorige artikel
rilette van makreel
  • Borrel
  • Lunch

Makkelijke rilette van makreel

Lees verder
Volgende artikel
Fruits de Mer Voorburg
  • Den Haag

JoorKitchen ontdekt… Fruits de Mer Voorburg

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

tomatensoep met gnocchi 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Supersnelle tomatensoep met gnocchi

5x comfortfood 1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

5x comfortfood (in opdracht)

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons1
Lees verder
  • Avondeten
  • Borrel
  • Lunch
  • Vegan
  • Vegetarisch

Mexicaanse Loaded fries met gehakt van champignons

Snelle romige pasta met paprikasaus1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige pasta met paprikasaus

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Tosti met zachte ui, kaas en gebakken kappertjes

gnocchi and cheese1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

‘Gnocchi and cheese’ met verstopte groenten

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta4
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige tomaten-venkelsoep met ricotta en pestocroutons

1 reactie
  1. Carla schreef:
    28 juni 2020 om 1:49 pm

    Hallo Joor, ik mis de hoeveelheid olie in de ingredientenlijst

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
GOEIEMORGEN 🙌 ⁠
TIP VOOR VANAVOND 🙌⁠
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.