JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
14
Shares
0
0
14
0
0

Enkele jaren geleden deed ik mee aan de insidersclub van Chicks Love Food. We werden uitgedaagd om recepten te bedenken met Hüttenkäse. Het beste, meest toegankelijke recept dat we bedachten, kreeg een plekje op de site van deze chicks. Dit recept won toen niet, maar deze kwarkbolletjes van Huttenkase zijn wel briljant lekker. Zeker als je ze – bijvoorbeeld voor Pasen – combineert met lemon curd en clotted cream.

Deze lekkere kwarkbolletjes staan heel snel op tafel en zijn ook nog eens superfeestelijk. En ze zijn ook nog eens lekker luchtig en zacht, met dank aan de Huttenkase. Dus, waar wacht je nog op? Zet ze snel op tafel, enjoy!

kwarkbolletjes

Wat heb je nodig voor 9 heerlijke kwarkbolletjes van Hüttenkäse?

  • 200 gram Hüttenkäse
  • 200 gram bloem
  • 150 gram krenten
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

kwarkbolletjes

Hoe maak je deze heerlijke kwarkbolletjes met homemade aardbeienjam?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Voeg nu de Hüttenkäse, de vanillesuiker, de eieren en de olie samen in een kom en mix het tot een geheel. De Hüttenkäse blijft nog in brokjes zichtbaar in deze mix, maar geloof me, hier is straks in de kwarkbolletjes niets meer van te zien.

3. Voeg nu de bloem, het bakpoeder en het snufje zout toe en kneed goed door met de mixer. Dit blijft een best nattig deeg, voeg geen extra bloem toe!

4. Roer als laatste de rozijnen door het deeg. Zorg dat ze goed verdeeld zijn.

kwarkbolletjes

5. Verdeel nu het deeg in bolletjes over de bakplaat. Ik deed dat met twee lepels. Je kunt – als je dat lekker vind – nog een kleine theelepel suiker over ieder bolletje strooien zodat je straks kwarkbolletjes met zo’n lekker suikerbovenkantje hebt.

6. Zet de bolletjes vervolgens voor 20 minuten in de oven. Draai 5 minuten voor het einde de bakplaat om, zodat alle bolletjes overal dezelfde hoeveelheid hitte hebben gehad.

Serveer de kwarkbolletjes met homemade lemoncurd, wat overgebleven huttenkase. Ook lekker met dikgeslagen slagroom.

kwarkbolletjes

0
0
14
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • bakken
  • brood
  • Hüttenkäse
  • pasen
Vorige artikel
rilette van makreel
  • Borrel
  • Lunch

Makkelijke rilette van makreel

Lees verder
Volgende artikel
Fruits de Mer Voorburg
  • Den Haag

JoorKitchen ontdekt… Fruits de Mer Voorburg

Lees verder
Ook heel lekker
Lees verder
  • Avondeten
  • Fast food, fast shoot
  • Lunch
  • Vegetarisch

Pita’s met krokant gebakken aubergine en sriracharoom

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

salade met halloumi in hot honey1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Salade met halloumi in hot honey

Romige gnochi met pesto en spinazie1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Vegetarisch

Romige gnocchi met pesto en spinazie

Naan met kip, avocado en zoetzure ui1
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch

Naan met kip, avocado en zoetzure ui

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

hot honey 1
Lees verder
  • Lunch
  • Recepten
  • Vegetarisch

Hot honey

Simpele tomatensalade met burrata1
Lees verder
  • Lunch
  • Vegetarisch

Simpele tomatensalade met burrata

1 reactie
  1. Carla schreef:
    28 juni 2020 om 1:49 pm

    Hallo Joor, ik mis de hoeveelheid olie in de ingredientenlijst

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT 😍⁠ 97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI 🙌⁠ 127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN 🙌⁠ 117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK 😃 (recept in caption)⁠ 139 13
HUILEND NAAR HUIS 🙃⁠ 228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.