Makkelijk ontbijt: chocoladebol

24 mrt 2019 | Ontbijt

Oké, wat nu volgt, is eigenlijk niet echt een recept. Maar dit lekkere en vooral makkelijke ontbijtje deel ik toch 🙂 Omdat ik het echt een traktatie vond om op tafel te zetten, deze chocoladebol. Supermakkelijk te maken en ideaal als je eens iets anders voor het ontbijt wil. Deze chocoladebol is bijvoorbeeld een heel leuk idee voor Pasen over een paar weken!

Eigenlijk kun je deze bollen vullen met wat je maar lekker vindt: jam, pindakaas, chocoladehagelslag, karamelspread. Kan allemaal! Ik vind ‘m op deze manier het lekkerst. En omdat je ‘m bakt in een vorm, rijst hij mooi de vorm uit en krijg je zo’n heerlijk bol waar je lekker van kunt plukken. Geniet ervan!

Wat heb je nodig voor 2 stuks chocoladebol?

  • 1 blikje croissantdeeg XL
  • 4-5 flinke eetlepels chocoladepasta (ik gebruikte pure)
  • 2 springvormen van 10cm
  • bakpapier
  • poedersuiker

makkelijk ontbijt: chocoladebol

Hoe maak je dit makkelijke ontbijt?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de onderkant van de beide springvormen met bakpapier.

2. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het uit. Druk met je vingers de naden dicht. Als het goed is, heb je nu een lange rechthoek.

3. Snijd de rechthoek in de lengte in 2 stukken, zodat je twee stukken deeg hebt die heel lang zijn en niet zo breed.

3. Verdeel de chocopasta over de 2 plakken deeg. Houd bij de randen een halve centimeter vrij.

4. Rol vervolgens beide stukken deeg in de lengte op totdat je twee lange rollen overhoud. Snijd deze rollen dan allebei in de lengte doormidden, zodat je de binnenste lagen kunt zien.

5. Draai per springvorm dan 2 halve rollen in de vorm met de open kant naar de buitenkant. Je krijgt een soort vorm van een kaneelbroodje. Als je een stuk overhoudt, draai die dan bovenop de onderste laag. Doe hetzelfde met de andere 2 halve rollen.

6. Je kunt eventueel de bovenkant van de chocoladebol insmeren met wat melk of ei zodat deze extra glanzen wordt. Ik heb dat niet gedaan.

7. Bak vervolgens de twee chocoladebollen in 15 minuten gaar in de oven. Eventueel heeft je chocoladebol nog 5 minuten extra nodig.

Laat kort afkoelen en haal dan uit de vorm. Serveer de chocoladebol met wat poedersuiker.

makkelijk ontbijt: chocoladebol

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen