JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood cake chocola delft diner ei foodie fruit gezond groente groenten hotspot hotspots italiaans kaas karamel kerst kerstmis kip koek lunch man mexicaans ontbijt oven pannenkoeken pasta recept rijst soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
  • Wat kan ik voor jou betekenen?
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Total
8
Shares
2
0
6
0
0

In de ochtend staat hier best vaak hetzelfde op de ontbijttafel: boterhammen met chocopasta voor vriendlief en overnight chiapudding met havermout voor mij. ‘De man’ eet al jaren hetzelfde ontbijt, bij mij staat er om de paar maanden een nieuw soort ontbijtje op tafel. Sinds enkele weken is dat nu deze lekkere en zachte chiapudding. En eerlijk gezegd denk ik dat dit ontbijtje nog wel even blijft.

Deze overnight pudding is namelijk niet alleen heel makkelijk van tevoren te maken, hij is ook lekker vullend en best gezond. Ik ben fan van kokosyoghurt en dankzij de chiazaadjes en de havermoutvlokken kan ik tot de lunch door zonder trek te krijgen. Ik maak vaak op zondagavond een hele batch voor de rest van de week, zodat ik daar de rest van de week niet meer over na hoef te denken. Ideaal! Wat denk je, zet jij binnenkort ook zo’n lekker ontbijtje op tafel?

Wat heb je nodig voor 4 porties chiapudding met havermout?

  • 6 eetlepels chiazaadjes
  • 4 eetlepels havermoutvlokken
  • 300 gram kokosyoghurt
  • 300 ml kokosmelk
  • fruit
  • extra nodig: 4 afsluitbare potjes

Hoe maak je deze makkelijke chiapudding?

Deze chiapuddinkjes maak je bij voorkeur een dag van tevoren, zodat ze heerlijk zacht zijn.

1. Zet vier potjes die afgesloten klaar.

2. Verdeel 1,5 eetlepel chiazaadjes en 1 eetlepel havermoutvlokken per potje.

3. Verdeel vervolgens de kokosyoghurt en de kokosmelk over de potjes.

4. Roer ieder potje heel erg goed door, zodat de melk en yoghurt overal zitten en de chiazaadjes en havermoutvlokken goed verdeeld zijn.

5. Draai de deksels op de potjes en zet de potjes een nacht in de koelkast.

Serveer de chiapudding ‘s morgens met vers fruit en eventueel nog wat extra chiazaadjes.

2
0
6
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • chia
  • gezond
  • ontbijt
  • pudding
  • zoet
Vorige artikel
  • Zoet

Cinnamon cheesecake uit Cheesecake van OhMyFoodness

Lees verder
Volgende artikel
  • Borrel

Auberginehapjes

Lees verder
Ook heel lekker
Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt

Speltwafels met spinazie, pesto en gerookte zalm

snelle lunch met geroosterde druiven
Lees verder
  • Avondeten
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Snelle lunch met geroosterde druiven

Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Smoothiebowl met avocado en cacao1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

ontbijtplank voor de feesrdagen
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Ontbijtplank voor de feestdagen

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HELP! HORECA GEZOCHT ๐Ÿ˜โ  97 15
KNOFLOOK-HONINGBAGELS MET EI ๐Ÿ™Œโ  127 21
JE BOEKT EEN FOTOGRAAF EN JE KRIJGT.... 81 10
MIJN MISSIE: NIET AFKNAPPEN ๐Ÿ™Œโ  117 11
JE BENT ZELF EEN GROTE KOEK ๐Ÿ˜ƒ (recept in caption)โ  139 13
HUILEND NAAR HUIS ๐Ÿ™ƒโ  228 9
JoorKitchen
Foodcontent, -fotografie en receptontwikkeling

Input your search keywords and press Enter.