Voor het ontbijt

Overnight chiapudding met havermout

22 oktober 2018

In de ochtend staat hier best vaak hetzelfde op de ontbijttafel: boterhammen met chocopasta voor vriendlief en overnight chiapudding met havermout voor mij. ‘De man’ eet al jaren hetzelfde ontbijt, bij mij staat er om de paar maanden een nieuw soort ontbijtje op tafel. Sinds enkele weken is dat nu deze lekkere en zachte chiapudding. En eerlijk gezegd denk ik dat dit ontbijtje nog wel even blijft.

Deze overnight pudding is namelijk niet alleen heel makkelijk van tevoren te maken, hij is ook lekker vullend en best gezond. Ik ben fan van kokosyoghurt en dankzij de chiazaadjes en de havermoutvlokken kan ik tot de lunch door zonder trek te krijgen. Ik maak vaak op zondagavond een hele batch voor de rest van de week, zodat ik daar de rest van de week niet meer over na hoef te denken. Ideaal! Wat denk je, zet jij binnenkort ook zo’n lekker ontbijtje op tafel?

Wat heb je nodig voor 4 porties chiapudding met havermout?

  • 6 eetlepels chiazaadjes
  • 4 eetlepels havermoutvlokken
  • 300 gram kokosyoghurt
  • 300 ml kokosmelk
  • fruit
  • extra nodig: 4 afsluitbare potjes

Hoe maak je deze makkelijke chiapudding?

Deze chiapuddinkjes maak je bij voorkeur een dag van tevoren, zodat ze heerlijk zacht zijn.

1. Zet vier potjes die afgesloten klaar.

2. Verdeel 1,5 eetlepel chiazaadjes en 1 eetlepel havermoutvlokken per potje.

3. Verdeel vervolgens de kokosyoghurt en de kokosmelk over de potjes.

4. Roer ieder potje heel erg goed door, zodat de melk en yoghurt overal zitten en de chiazaadjes en havermoutvlokken goed verdeeld zijn.

5. Draai de deksels op de potjes en zet de potjes een nacht in de koelkast.

Serveer de chiapudding ‘s morgens met vers fruit en eventueel nog wat extra chiazaadjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply