JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
Instagram
Facebook
Pinterest
overnight oats
  • Ontbijt

Overnight oats

Total
12
Shares
4
0
8
0
0

‘s Morgens drink ik smoothies, eet ik een simpele boterham met Nutella en in de weekenden wil ik nog wel eens uitpakken met een wat luxer ontbijt. Overnight oats heb ik eigenlijk tot nu toe altijd gemeden. Havermout doet me denken aan de ochtendpap die ik kreeg toen ik jong was. Zo’n bord vol grijze massa, waar kraak noch smaak aan zat.

Gelukkig voor mij is havermout tegenwoordig helemaal in. Je vindt het overal. Niet lang geleden at ik bij KeK in Delft overnight oats als ontbijt en dat beviel me wel. En in dit ontbijtje zagen de overnight oats er helemaal niet zo slecht uit (kijk maar!). Dat inspireerde me om zelf toch eens overnight oats te maken. Ik gebruikte daarvoor het recept van Jools Oliver – jep, de vrouw van – als inspiratie. Ik was positief verbaasd na het eten van dit ontbijtje. Het smaakte net zo lekker als het ontbijt bij KeK en het kostte eigenlijk weinig moeite om het te maken.

Het enige ‘lastige’ aan dit recept is dat je er de avond van tevoren aan moet denken om dit ontbijt te maken. Voordeel is wel, dat je met onderstaand recept voor meerdere dagen tegelijk een ontbijt kunt maken. Mijn ervaring is dat overnight oats – zeker als je het gehele ontbijtje al opmaakt en voorbereidt – tot drie dagen lekker blijven en je er dus drie ochtenden van kunt genieten. Enjoy!

overnight oats

Wat heb je nodig voor overnight oats voor 4 ontbijtjes?

  • 100 gram havermout
  • 1 appel
  • 300 ml (amandel)melk (ik gebruikte rijst-kokosmelk)
  • 1 handje rozijnen, geweld
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 2 tl kaneel
  • 200 ml (kokos)yoghurt
  • honing naar behoefte
  • vers fruit

overnight oats

Hoe maak je dit lekkere ontbijtje?

1. Doe de havermout in een schaal en rasp de appel erboven. Meng door elkaar. Meng daar vervolgens de gewelde rozijnen en het chiazaad doorheen en strooi de kaneel eroverheen.

2. Schenk de melk over de havermoutmix en roer even kort door. Zet de schaal dan afgedekt in de koelkast en laat minimaal een uur of 5 rusten (langer mag natuurlijk ook).

3. De volgende ochtend kun je je ontbijtjes gaan samenstellen. Ik deed dat in grote glazen, maar in bakjes kan dat natuurlijk ook. Doe in ieder glas of bakje 2 grote eetlepels overnight oats. Schenk een goede scheut yoghurt bovenop. Maak af met vers fruit.

Dek de bakjes of glazen die je die ochtend niet eet af en zet ze in de koelkast.

overnight oats

4
0
8
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • fruit
  • havermout
  • ontbijt
Vorige artikel
Snelle stoofpeertjes
  • Dessert
  • Feestdagen
  • Zoet

Snelle stoofpeertjes met koffiemascarpone

Lees verder
Volgende artikel
bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes
  • Ontbijt
  • Zoet

Bananenbrood met yoghurt en chiazaadjes

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Smoothiebowl met avocado en cacao1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

ontbijtplank voor de feesrdagen
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Ontbijtplank voor de feestdagen

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Kidsproof pannenkoeken met spinazie
Lees verder
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Ontbijt

Kidsproof pannenkoeken met spinazie

Chocolate chip pancakes2
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Chocolate chip pancakes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
FOTODUMP BIJKLETSLUNCH⁠
TIJD VOOR ZOMERSE PANZANELLA 😍⁠
COOOOOOKKKKKIEEEEEE DDDDDOOOOUUUGGGHHHH 😍😍⁠
De verliefdheid ontbrandde toen ik er het minst op zat te wachten...⁠
HEB JE EEN PORTFOLIO? ⁠
FOTODUMP ZEELAND 🤩 ⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.