Pannenkoekjes van ei en banaan

9 jun 2017 | Ontbijt

Afgelopen week was ‘de man’ jarig en om die reden sjouwde ik door de stad met drie taarten. Niet voor mezelf. Nee, voor ‘de man’ om te trakteren op zijn werk. En natuurlijk had ik van tevoren bedacht dat ik – heel gezond – naar de bakker zou lopen. Ik moet immers afvallen (want: zomer, want: gezondheid). Daar verkeek ik me vreselijk op. Ik zeulde 4 lange kilometers met drie taarten die steeds mijn naam fluisterde: ‘eet mij Joor’. Dat het ruim na lunchtijd was en ik een lege maag had, hielp niet echt. En ik was vergeten om brood mee te nemen bij de bakker. Of iets anders lekkers. Gevolg: ik kwam chagrijnig thuis. Gevolg 2: ik bakte deze pannenkoekjes van ei en banaan.

Ik had namelijk bijna niets (lekkers) meer in huis. Dus kreeg ik onstilbare zin in pannenkoeken. Maar ja, ik had maar 1 ei. Een rondje googlen bracht me op het idee om pannenkoekjes van ei en banaan en een beetje havermout te maken. Gewoon, omdat dat kon. Het mooie van deze pannenkoekjes is ook nog eens dat ze geen melk, geen suiker en geen gluten bevatten. Niet dat ik daarop let, maar ik kan me voorstellen dat sommigen van jullie dat wel doen. Deze pannenkoekjes van ei en banaan zijn dus voor veel mensen te eten. Ze zijn wel wat anders dan je van pannenkoekjes gewend bent en je moet ze wat voorzichtiger bakken. Maar verder zijn ze heerlijk. Zeker als je er wat agavesiroop overheen schenkt. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 8-10 pannenkoekjes van ei en banaan?

  • 3 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 100 gram fijne havermout
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • olie of boter
  • voor erbij: agavesiroop

Hoe maak je deze gezonde pannenkoekjes?

1. Prak de bananen en meng het ei er vervolgens doorheen.

2. Voeg vervolgens de havermout, de baking soda en de kaneel eraan toe. Roer goed door. Je kunt stap 1 en stap 2 eventueel ook in een keukenmachine bereiden.

3. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Verwarm de olie of boter.

4. Schep kleine beetjes pannenkoekenmix in de pan. Niet meer dan een volle eetlepel per pannenkoekje. Deze pannenkoekjes zijn niet heel vast van structuur. Hoe groter je ze maakt, hoe lastiger ze zijn om te draaien.

5. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Serveer de pannenkoekjes meteen met agavesiroop en eventueel wat blauwe bessen.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen