JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Tags
aardappel appel avocado bakken borrel brood burger cake chocola delft diner ei foodie fruit garnalen geitenkaas gezond groente groenten hotspot hotspots kaas kerst kip koek kookboek lunch man ontbijt oven pasta recept rijst smoothie soep taart toetje tomaat tomaten tortilla vega vis vlees wortel zoet
4K
2K
4K
JoorKitchen
JoorKitchen
  • Home
  • Portfolio
    • Receptontwikkeling, foodfotografie en receptredactie Brenda Kookt
    • Foodfotografie en productfotografie Chefcookie
    • Horecafotografie eetboetiek Sluis
    • Receptfotografie FoodSisters
    • Horecafotografie Jan en Alleman
    • Receptontwikkeling Love My Salad
    • Horecafotografie Les Gateaux
    • Horecafotografie Anne & Max
    • Horecafotografie Kek
    • Horecafotografie Grandcafé Rijn
    • Receptfotografie Iliada olijfolie
  • Foodfotografie & receptontwikkeling
    • Foodfotografie
    • Receptontwikkeling
    • Horeca- en locatiefotografie
    • Receptredactie
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Dessert
    • Kidsfood
    • Vegetarisch
    • Vegan
    • Borrel
    • Drankjes
    • Zoet
    • Feestdagen
  • Over mij
Instagram
Facebook
Pinterest
  • Ontbijt

Pannenkoekjes van ei en banaan

Total
2
Shares
0
0
2
0
0

Afgelopen week was ‘de man’ jarig en om die reden sjouwde ik door de stad met drie taarten. Niet voor mezelf. Nee, voor ‘de man’ om te trakteren op zijn werk. En natuurlijk had ik van tevoren bedacht dat ik – heel gezond – naar de bakker zou lopen. Ik moet immers afvallen (want: zomer, want: gezondheid). Daar verkeek ik me vreselijk op. Ik zeulde 4 lange kilometers met drie taarten die steeds mijn naam fluisterde: ‘eet mij Joor’. Dat het ruim na lunchtijd was en ik een lege maag had, hielp niet echt. En ik was vergeten om brood mee te nemen bij de bakker. Of iets anders lekkers. Gevolg: ik kwam chagrijnig thuis. Gevolg 2: ik bakte deze pannenkoekjes van ei en banaan.

Ik had namelijk bijna niets (lekkers) meer in huis. Dus kreeg ik onstilbare zin in pannenkoeken. Maar ja, ik had maar 1 ei. Een rondje googlen bracht me op het idee om pannenkoekjes van ei en banaan en een beetje havermout te maken. Gewoon, omdat dat kon. Het mooie van deze pannenkoekjes is ook nog eens dat ze geen melk, geen suiker en geen gluten bevatten. Niet dat ik daarop let, maar ik kan me voorstellen dat sommigen van jullie dat wel doen. Deze pannenkoekjes van ei en banaan zijn dus voor veel mensen te eten. Ze zijn wel wat anders dan je van pannenkoekjes gewend bent en je moet ze wat voorzichtiger bakken. Maar verder zijn ze heerlijk. Zeker als je er wat agavesiroop overheen schenkt. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 8-10 pannenkoekjes van ei en banaan?

  • 3 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 100 gram fijne havermout
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • olie of boter
  • voor erbij: agavesiroop

Hoe maak je deze gezonde pannenkoekjes?

1. Prak de bananen en meng het ei er vervolgens doorheen.

2. Voeg vervolgens de havermout, de baking soda en de kaneel eraan toe. Roer goed door. Je kunt stap 1 en stap 2 eventueel ook in een keukenmachine bereiden.

3. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Verwarm de olie of boter.

4. Schep kleine beetjes pannenkoekenmix in de pan. Niet meer dan een volle eetlepel per pannenkoekje. Deze pannenkoekjes zijn niet heel vast van structuur. Hoe groter je ze maakt, hoe lastiger ze zijn om te draaien.

5. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Serveer de pannenkoekjes meteen met agavesiroop en eventueel wat blauwe bessen.

0
0
2
0
Share
Pin it
Share
Share
Share
Share
Gerelateerde onderwerpen
  • banaan
  • gezond
  • pannenkoekjes
Vorige artikel
ei in avocado
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Ei in avocado

Lees verder
Volgende artikel
Mama Kelly Den Haag
  • Den Haag
  • Reviews hotspots

JoorKitchen eet….. bij MaMa Kelly

Lees verder
Ook heel lekker
Broodjes met spinazie, ei en ui1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegetarisch

Broodjes met spinazie, ei en ui (en knoflookyoghurt)

Smoothiebowl met avocado en cacao1
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan

Smoothiebowl met avocado en cacao

Groentesandwich met 'Green-godess'-spread3
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Vegan
  • Vegetarisch

Groentesandwich met ‘Green-godess’-spread

Eggs Benedict3
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Makkelijke Eggs Benedict op croissant

ontbijtplank voor de feesrdagen
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt

Ontbijtplank voor de feestdagen

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta 2
Lees verder
  • Feestdagen
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Babka met aardbeienjam en chocoladepasta

Kidsproof pannenkoeken met spinazie
Lees verder
  • Kidsfood
  • Lunch
  • Ontbijt

Kidsproof pannenkoeken met spinazie

Chocolate chip pancakes2
Lees verder
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Zoet

Chocolate chip pancakes

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

"To be a good cook you have to have a love of the good, a love of hard work, and a love of creating."

Julia Child
ZOMER OP JE BORD! | De zomer is nog niet voorbij. Vanaf morgen barsten de hoge temperaturen weer los 🙌 Tijd dus voor de zomerste salade van alle salades! ⁠
TIJD VOOR IJS 🍦 | De mussen kletteren weer van het dak de komende week 🥵 Tijd dus voor makkelijk te maken ijs waar je een heerlijke kik van krijgt 🙌
KOM KOM KOMKOMMERSALADE ⁠
ZIJN JULLIE AL GESMOLTEN 😎? ⁠
WAT MIJN VRIEND EET NA EEN KOOKDAG...
GEKOOKT, GEFRITUURD, HAPPY⁠
JoorKitchen
Over eten, (vega) koken en heel veel lekkers

Input your search keywords and press Enter.