Pumpkin spice smoothiebowl

10 feb 2018 | Ontbijt

Er staan te weinig ontbijtrecepten op mijn blog. Althans, dat vind ik. En nu ik probeer om wat gezonder te eten en ik van mijn dietiste de opdracht heb gekregen om 3 keer per week te ontbijten met een ‘groene’ smoothie, gaf dat mooie gelegenheid om een ontbijtrecept toe te voegen aan het blog. Deze pumpkin spice smoothiebowl stond afgelopen weekend op mijn ontbijttafel en hij was superlekker!

Ik moet dus groene smoothies eten. Maar zoals je ziet is deze smoothiebowl niet groen, maar oranje. Het groen in groene smoothies staat namelijk niet voor de kleur, maar voor hoe gezond die smoothie is. Wil je een gezonde smoothie op tafel zetten, dan moet je er eigenlijk voor zorgen dat minimaal de helft van de ingredienten bestaat uit groenten. Op die manier heb je snel en eenvoudig al een deel van je groenten binnen en krijg je niet te veel fruitsuikers binnen.

In deze pumpkin spice smoothiebowl (hij is te dik om smoothie te noemen) zit maar liefst 200 gram pompoen. En dankzij de zoetheid van de banaan en de kruiden die erin zitten, smaakt de bowl heerlijk zoet en – dankzij de avocado – ook heerlijk romig. Ik voegde er eiwitpoeder aan toe voor een nog betere combi van ingredienten. Geen zorgen als je dat niet in je keukenkastje hebt staan, je kunt dat poeder prima vervangen door een theelepel vanille-essence. Kopje koffie erbij en klaar is je pumpkin spice smoothiebowl. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig voor pumpkin spice smoothiebowl voor 1 persoon?

  • 200 gram gare pompoen (ik gebruikte de diepvriespompoen van AH)
  • 1/2 avocado
  • 1 banaan
  • 1 glas amandelmelk
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel koekkruiden
  • 2 eetlepels eiwitpoeder vanille (je kunt ook 1 theelepel vanille-essence gebruiken)
  • voor de garnering: pompoenpitten

Hoe maak je deze gezonde smoothiebowl?

1. Doe de (ontdooide) pompoen, met de avocado, de banaan en de kruiden in de blender. Blend tot een dik, smooth geheel.

2. Maak vervolgens je pumpkin spice smoothiebowl af door deze te garneren met pompoenpitjes en eventueel wat kaneel.

3. Wil je net als ik het echte pumpkin spice latte-gevoel? Verwarm dan een deel van de amandelmelk in de melkopschuimer. Schep met een lepel het schuim van de warme melk en bewaar in een kommetje. Voeg de warme melk toe aan de blender en schep het schuim als topping op de smoothiebowl.

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen