Smoothie van pompoen en mango

11 mrt 2018 | Ontbijt

Oke, de winter is bijna voorbij en het wordt tijd voor meer zomerse of lenteachtige recepten. Maar ik blijf nog even in mijn favoriete seizoen – de winter – hangen en plaats deze week nog wat winterse recepten. Zoals deze smoothie van pompoen en mango. Superlekker! Maar dankzij de combinatie van kaneel en pompoen best een winters receptje.

Ik scroll me regelmatig wild op Instagram om inspiratie te krijgen voor de smoothies die ik in het weekend op tafel zet. Zoals ik je eerder vertelde, probeer ik in het weekend met groenten en fruit te ontbijten. Dus staan hier in het weekend vaak smoothies op tafel, zoals deze heerlijke pumpkin spice smoothiebowl of deze peanut butter smoothie. Deze nieuwe variant is wat minder dik en romig, dus je kunt ‘m ook prima drinken in plaats van uit een kom eten. Kijk maar wat je lekker lijkt 🙂

Wat heb je nodig voor 2 porties smoothie van pompoen en mango?

  • 150 gram pompoen, gekookt en koud
  • 1/2 mango
  • 1 banaan
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma

smoothie van pompoen en mango

Hoe maak je deze lekkere, winterse smoothie?

1. Zorg dat je pompoen gekookt en koud is.

2. Doe de pompoen, de mango, de banaan, de amandelmelk samen met de kaneel en de kurkuma in een blender. Blend tot een gladde smoothie.

3. Schenk vervolgens de smoothie in kommen en garneer met de overgebleven mango, wat banaan, granola of wat je nog meer lekker vindt.

smoothie van pompoen en mango

Amanda de Bruin

Over JoorKitchen

Ik ben Joor. Food-, horeca- én portretfotograaf.

Mijn natuurlijke neiging is helpen. Dus heb ik me lange tijd afgevraagd: hoe kan ik met wat ik het allerliefste doe iemand anders helpen? Inmiddels weet ik het: ik help het MKB en de horeca met het zichtbaar maken van de unieke verhalen en producten van deze bedrijven door sprekend beeld te schieten.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen